Bugun...



AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ BAHADIR YENİŞEHİROĞLU, TEMİZ SU VE BERRAK YAKLAŞIMA İHTİYAÇ VAR

Ak Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehiroğlu, Kahramanmaraş'ın bereketli bir yer olduğunu, Türkiye'nin en önemli değerlerini çıkarmış bir şehir olduğunu belirterek, temiz su berrak yaklaşıma ihtiyaç olduğunu, içimizdeki suyu temiz tutmamız gerektiğini söyledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 11-11-2023 17:07:08 Tarih: 11-11-2023 16:30

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ BAHADIR YENİŞEHİROĞLU, TEMİZ SU VE BERRAK YAKLAŞIMA İHTİYAÇ VAR


AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ BAHADIR YENİŞEHİROĞLU, TEMİZ SU VE BERRAK YAKLAŞIMA İHTİYAÇ VAR


Ak Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehiroğlu, Kahramanmaraş'ın bereketli bir yer olduğunu, Türkiye'nin en önemli değerlerini çıkarmış bir şehir olduğunu belirterek, temiz su berrak yaklaşıma ihtiyaç olduğunu, içimizdeki suyu temiz tutmamız gerektiğini söyledi. 


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 300 Milyon TL’lik yatırımla Pazarcık’ta hayata geçirilecek Düzbağ Hattı Bağlantısı ve İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. 


Açılış törenine katılan Ak Parti Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehiroğlu Suyun önemine ve Suyun temizliğine dikkat çekerek, kendisinde Kahramanmaraş’ın ayrı bir yeri olduğuna dikkat çekerek, Kahramanmaraş’ın bereketli bir şekil olduğunu vurguladı. 

 

“SUYUNUZDA ŞEHRİNİZ GİBİ BEREKETLİ OLSUN”

 


Yenişehirlioğlu konuşmalarını şu şekilde sürdürdü “Kahramanmaraş’ın bende ayrı bir yeri var. Çünkü ben sanat hayatına ilk gözümü açtığım yer olarak Kahramanmaraş'ı biliyorum. Malumunuz Yedi Güzel Adam diye çok önemli bir proje vardı. Onun da senaryosunu yazan çok değerli arkadaşım Ahmet Tezcan Erdem Beyazıt'ın hocası Sahaf İsmail Efendi diye bir karakter yazmış. Benim de oyunculukla, aktörlükle falan hiç alakam yok, öyle bir düşüncem de yok. Buraya gelmezsem bir daha seni affetmem, küserim dediği için Almanya programını iptal edip Kahramanmaraş'a gelmiştim ilk. Buradaki okulda, orijinal okulda çekilmişti o dizi. Ve ilk ben sanat hayatıma burada başladım. Fakat Kahramanmaraş öyle bereketli bir yer ki, öyle garip bir toprağa sahip ki, edebiyat konusunda Türkiye'nin en önemli değerlerini çıkarmış bir yer burası. Bana da çok bereketli geldi. Sanat hayatıma gözümü Kahramanmaraş'ta açtım diyebilirim. Şimdi teknik olarak benden önceki çok değerli konuşmacılar zaten mevzunun ehemmiyetini, önemini izah ettiler. Allah razı olsun. Allah Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan razı olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan razı olsun. Kahramanmaraş'la özel ilgilendiğini ben de biliyorum. Yapılan çalışmalar buradaki AK Partili dostlarımızın cansiperhane mücadeleleri, kendi ülkelerini, kendi memleketlerini, kendi topraklarını tekrar neşve nema kazandırmak için yaptığı gayretli çalışmalardan dolayı hepsine alimiz başta olmak üzere kaymakamlarımız hepsine ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum. Çünkü gerçekten gayretli çalışmalar yürütüyorlar. Ben konusu olduğu için size kısacık bir şey izah etmek istiyorum. Çünkü hususların birçoğğunu biliyorsunuz yapılan çalışmaları. Özellikle belediye başkanlarımıza Allah razı olsun diyorum bu gayretli çalışmalarından dolayı. Her baba yiğidin harcı değil bu yaptığınız çalışmalar. Hem de öz sermayenizle yaptığınız çalışmalar. O yüzden Kahramanmaraş'ta ayrı bir yere konuluyorsunuz Türkiye genelinde el birliğiyle. Allah razı olsun sizden” dedi. 


“TEMİZ SU VE BERRAK YAKLAŞIMA İHTİYAÇ VAR”

 


Su insanoğlunun hayatı için çok önemli malumunuz. Neden su insanoğlunun hayatı için çok önemli? Diyen Yenişehirlioğlu “Çünkü insanoğlunun vücudunu yüzde yetmişi su. Eğer insanoğlu sudan ayrıldığı zaman yaşayamıyor. Bu havalarda hiç hayra alamet değil. Normalde böyle olmaması lazım. Ama bunun sebepleri de var. Iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batırmak lazım. Şimdi şurada bir sebil olsa ben iki bardak alsam o sebilden bir bardağı doldursam sonra diğer bardağı doldursam aynı suyu bu suya güzellikler muhabbetli sözler sarf etsem bu bardaktaki suya da kötülükler ve küfürlü sözler sarf etsem sonra bu iki bardaktaki sudan birer damla alıp mikroskobun altına koyduğumuzda güzel sözler sarf ettiğim o bir damla su kar tanesi kristali gibi inanılmaz güzel bir şekil çıkarıyor karşımıza. Simetrik. Kar tanelerinin mikroskobik görüntüsünü hatırlayın. Çok düzenlidir. Kötü sözler sarf ettiğim sudan aldığım bir damla onu mikroskobun altına koyduğumuz zaman kargacık, burgacık bir görüntü çıkıyor karşımıza. Suyun hafızası var, su etkilenen Allah öyle yaratmış çünkü, etkileniyor. Eğer insanoğlu ben bugünkü açılıştan tam bambaşka bir yere götürerek mevzuyu kapatacağım. İnsanoğlunun yüzde yetmişi suya eğer insanoğlu kendini düzeltmediği sürece bütün kainatın sahibi Allah'ın yarattığı nizam üzere yaşamadığı sürece hak, adalet ve liyakattan saptığı ölçüde insan kardeşine merhameti, muhabbeti, şefkati göstermediği sürece kendisinin varlığını başkasının yokluğu üzerine kurgulamaya gayret ettiğinde yani bizatihi şeytanlaşmaya başladığı andan itibaren yüzde yetmiş vücudunun içindeki suyu bozuyor. Davranışları, eylemleri, hareketleri hiçbir işe yaramıyor. Bereketi kaçıyor o insanoğlu. O yüzden i Bizatihi biz insanlardan oluşan bir cemiyet söz konusu. Fert, fert bir araya gelerek toplumları oluştururuz. O toplumlar devletleri oluşturur malumunuz. Ama iş fertten başlar içimizdeki suyu arındırmadıktan sonra içimizdeki suyu arındırmadıktan sonra içimizdeki suyu güzelleştirmedikten sonra mayamızı ilk bize teslim edildiği kaynaktaki kıvama getirmedikten sonra bedimiz bereketimiz azalıyor değerli dostlar. O zaman Allah nimetlerini üzerimizden çekiyor. Biraz kendimizi sorgulamamız lazım. Nerede hata yapıyoruz? Allah'ın rızasını ne kadar güdüyoruz? Rızayı ilahi yolunda ne kadar mücadele veriyoruz? Sizleri kastetmiyorum. Çünkü biz öyle bir inanç manzumesine sahibiz ki bizden başka dünyanın hiçbir yerinde bizim kadar mazlumlar için akıtılan kanlar için, gözyaşları için dertlenen başka bir millet de yok. Bizim hala mayamız düzgün, suyumuz arı duru. Bunu kaybetmemek lazım. Çünkü dünyanın savrulduğu noktayı görüyorsunuz. Dünyanın huzura kavuşması rızayı ilahi ile olacak. O da bizim elimizle olacak. Hepinize saygılarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.


MİLLETVEKİLİ KİRİŞCİ “SUYA HEM TOPRAĞIN HEMDE İNSANIN İHTİYACI VAR”

 


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen İçme suyu ishale ve arıtma tesisi temel atma töreninde Su’yun hem insan hemde toprak için çok önemli olduğuna dikkat çeken Tarım ve Orman İşleri Komisyon Başkanı, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişçi “Biz meslek insanlarını kaygılandıran bir sıcak çünkü biz yağış bekliyoruz. Mutlaka bizim yağışa kavuşmamız gerekiyor. Ama biliyoruz ki artık bir iklimsel değişim var. Ve bu değişimden kaynaklı olarak da su gibi önemli bir girdiği çok dikkatli ve özenli kullanmamız gerekiyor. Suyun en çok tüketildiği alan tarım sektörü. Eğer yüz birim su varsa bunun yetmiş yedi birimi tarım sektöründe kullanılıyor. Bakanlık olarak hükümet olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın hassasiyetle durduğu bir alan olması hasebiyle suyun etkin kullanımı tarımsal sulama başta olmak üzere bizim öncelikli konumuz. Deprem Kahraman Maraş'ımızda o toprağın üstünde gördüğümüz tahribatı yaptı ama toprağın altında da büyük bir tahribat olduğunu hepimizin bilmesi gerekiyor. Bunun en çarpıcı örneğini Kahramanmaraş olarak yaşıyoruz. Neden? Çünkü deprem öncesi yüzde elli sekiz olan kayıp kaçak oranımız şimdi yüzde yetmiş beşlere çıktı. İnşallah bu Kahraman Maraş'ımızın genelinde ve de şu anda bulunmuş olduğumuz Pazarcık ilçemizde büyük bir altyapı değişimini sağlamış olacak. İçme suyu son derece önemli. Hali hazırda Pazarcık’ta kullanılan o iki yüz litre saniyelik su yerin altından bir şekilde sağlanıyor. Ve bunun maliyette olduğunu biliyoruz. Ve bu yeraltı sularının sürekli çekildiğini de biliyoruz. Dolayısıyla su arz güvenliği adına çok büyük bir riskle karşı karşıyayız. Maliyeti var on beş milyon lira yıllık elektrik harcaması artı ve bu suyun arz güvenliği noktasında bize yaşatabilecekleri işte bugünkü hayırlı iş temel atma törenimiz bu iki yüz litre saniyelik suyun hali hazırda düzbağ helete hattından alınması ve devamında da Büyük Şehir Belediye Başkanımız da söyledi. Bizim mutlaka burada altyapıyla ilgili su, kanalizasyon efendim yine yağmur suları bunların da artık çağdaş ve modern bir yapıya kavuşması bizim Pazarcık’ımıza ayrı bir heyecan, ayrı bir boyut kazandıracak” dedi.

 

BİZ PAZARCIK’IMIZI SEVİYORUZ


Yatırım noktasında Pazarcık’a pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade eden Milletvekili Kirişçi “Daha on gün önce Yusuf Tekin Milliyetin Bakanımızla birlikte Beşiktaş Spor Kulübü'nün onların hayır sahipliği çerçevesinde yapılan okullarımızı açtık. On gün sonra tekrar sizlerle birlikteyiz. Biz sizlerin eğer yaralarının daha hızlı sarılması konusunda atılması gereken bir adım varsa en başta Cumhurbaşkanımızın destekleriyle inşallah bunları gerçekleştireceğiz. Bugün bu manada Pazarcık’ımız için özel bir gün kısa sürede de inşallah diğer üç yüz milyon liralık projenin hemen hayata geçirilmesi bu zamana kadar o büyükşehirimiz başta olmak üzere merkezi hükümetimizce sağlanan desteklerin yanı sıra bu projelerde çok büyük bir heyecan katacak. Yine biz Kahramanmaraş milletvekilleri olarak, siyasileri olarak Büyükşehirimiz, il başkanlığımız tamamımız, Pazarcı'nın bu güney çevre yoluyla ilgili de çok hassasız. Bu konuda da normalde şehrimizi teşrif eden bakanlarımızı genellikle program yoğunlukları nedeniyle merkezde ancak dolaştırabiliyorduk. Ama ilk defa bir ilçemizde Pazarcık ilçemizde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız buraya geldi. Ve bu çalışmaları yerinde inceledi. Buradaki inşallah sürecin hızlandırılması konusunda da kendiler de bilgi sahibi biz de konunun takipçisiyiz. Ben tekrar hayırlı olmasını bu projelerin ve Pazarcık’ımıza gerçekten yakışan bu projelerin kısa sürede tamamlanmasını çeşmelerimizden hem ucuz hem sağlıklı hem de güvenli suların akması dileğiyle hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” dedi.

 

 

BAŞKAN GÜNGÖR DEPREMLE BİRLİKTE SUYUN KIYMETİNİ DAHA İYİ ANLAMIŞ OLDUK

 


İçme suyu ishale ve arıtma tesisi temel atma törenindeki konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bugün Pazarcık’ımız için çok güzel bir hizmetin inşallah temelli atıyoruz. Büyük bir afet geçirdik. Tabii ki bu süre içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bütün bakanlarımız, kurumlarımız, kuruluşlarımız, belediyelerimiz, STK'larımız bütün milletimiz yanımızda oldu. Hamdolsun bugünlere geldik. Bugün geriye baktığımızda o yaşadığımız süre içerisinde hamdolsun kalıcı konutlarımız yükseliyor, kalıcı iş yerlerimiz yükseliyor. Şehirlerimizde merkezlerinde en fazla yıkım olan alanlarda da bakanlığımızın şehir tasarımı projesi kapsamında çalışmalar hızla devam ediyor. Bu süreç bize şunu gösterdi. Daha dirençli şehirler, daha dayanıklı şehirler, daha güçlü şehirlerin ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu gösterdi. Bunlardan birisi de altyapıyla ilgili çalışmalar. Çok kısa olarak bu konuda birkaç hususu sizlerle paylaşmak istiyorum. Deprem öncesi Kahraman Maraş'ımızın merkezi ağırlıklı olmak üzere tüm ilçelerinde altyapımızın eskimiş olduğu, yapıldığı yıllara göre o günkü imkanlara, o günkü teknolojiye göre yapıldığı ama bugüne geldiğimizde bunların yenilenmesi değiştirilmesi gerektiğini zaten biliyor idik. Bu konuda da Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğiyle bir finansman bularak bu konuda etaplar halinde altyapımızı değişmeye başlamış idik. Ama iki büyük deprem yaşadık. Deprem öncesi su kayıplarımızın yüzde ellilerin üstünde olduğunu düşünürsek ortaya çıkan afet altyapıda nasıl bir hasar meydana getirdiğini hepimiz biliyoruz. Kayıplarımız yüzde yetmiş beşe çıktı. Ama hamdolsun tüm bu olumsuzluklara rağmen bir hafta içerisinde şehrin yüzde ellisine yirmi gün içerisinde de yüzde seksene bir ay içerisinde de yüzde doksan su verdik. Bütün olumsuzluklara rağmen şu ana kadar büyük bir sorun yaşatmadık. Ama geldiğimiz noktada geçirdiğimiz afeti gördüğümüzde afet durumlarında iki şeyin çok önemli, her şey çok önemli ama iki şeyin daha da önemli olduğunu gördük. Bu nedir? Bir su, bir diğeri de enerji, elektrik. ikisi güçlü bir şey. Bunlar çok fazla tarih olmadığı zaman hayatın çok kısa süre içerisinde normalleşebildiğini gördük. işte burada bu konuda ciddi adımlar atıyoruz. Ve şehrimizin tamamının altyapısını değiştiriyoruz. Burada Sayın Cumhurbaşkanımıza tekrar şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. 


 
ALLAH'IN İZNİYLE EN GEÇ ÜÇ YIL İÇERİSİNDE ŞEHRİMİZİN ALTYAPISI TAMAMEN DEĞİŞMİŞ OLACAK


Depremlerle Şehrin altyapısının eski olduğunu ve onu yenileme çalışmalarını hızlandırdıklarını dile getiren Başkan Güngör “Bizim geçirdiğimiz bu süre içerisinde Çevre Bakanlığımız ve İller bankamız aracılığıyla bu altyapımızın tamamen değişeceği finansmanı kahraman şehrimize tahsis ettiler. Allah'ın izniyle en geç üç yıl içerisinde şehrimizin altyapısı tamamen değişmiş olacak. içme suyu altyapımız, kanalizasyon altyapımız, yağmur suyu altyapımız ki yağmur suyu hemen hemen hiç yok. O da yeni bir şekilde yapılmış olacak. Şimdi bu süre içerisinde bizim su arzını güvence altına almamız için birkaç çalışmayı da beraberinde yürütmemiz lazım ve yürütüyoruz. Kahraman Maraş'ımızda kaynak suyu ihtiyacımız yok. Ama altyapı ve zarar hattı sorunumuz var. Dedik ki biz suda yüzde yetmiş beş kaybı yaşıyoruz. Biz Kahramanmaraş'ımıza şu an ihtiyacının üç katı su veriyoruz ama lokal sorunlar yaşayabiliyoruz. Bu da şebeke altındaki kayıplardan, kaçaklardan meydana geliyor. Şimdi bir taraftan halkta yeniliyoruz. Bir taraftan su arzı, depolama alanlarımızı çoğaltıyoruz. Burada üç yıldır devam eden kısık barajı sürecimiz var idi. Bu bizim için son derece önemli. Bu baraj dört tane ilçemize su sağlayacak. Otuz bir milyon ilçemize su sağlayacak. Otuz bir milyon metre küp su toplayacak. Bunlardan biri Pazarcık, on üç Şubat, Dulkadiroğlu ve Türkoğlu. Bu para bu sene ihale edildi. Ben huzurlarınızda önceki dönem orman bakanımız, çok kıymetli milletvekilimiz, hocamız abimiz, Vahit Kirişçi abimize huzurlarınızda tekrardan teşekkür ediyoruz. Çünkü bu sene bunun ihale konu olması yapılması kendisinin çok özel bir gayreti ve desteğiyle oldu. Hem sayın Cumhurbaşkanımıza hem de sayın bakanımıza huzurlarınıza teşekkür ediyorum” dedi ve konuşmalarını şu şekilde sürdürdü

 

ŞİMDİ ÇOK DAHA FARKLI DÜŞÜNÜYORUZ


Şehrimizin altyapısını güçlendirerek yine Sayın Bakanımızın desteğiyle yeni devlet tarafından kuyular açılarak bu süreci inşallah sorunsuz geçirmiş olacağız. Deprem öncesi bu su kaynakları ile ilgili daha farklı düşünüyor idik. Şimdi de çok daha farklı düşünüyoruz. Öncesinde kanaatimiz şuydu. Ne kadar cazibeli gelirse, ne kadar arıtma masrafı olmasa biz onu tercih ediyorduk. Ama deprem şunu gösterdi. Eğer sizin su kaynaklarınızda depolanmış alanlar yüksek değilse kaynaktan gelen suların deprem nedeniyle kaybolması, iklim değişiklerine bağlı olarak kuraklığa bağlı olarak azalmasının azalması ihtimalini gördük. Onun için bir taraftan kısık barajı ihalesi devam ederken bir taraftan da bizim için gerçekten çok önemli bir kaynak olan Menzeret Barajı'ndan su alma projemiz de hızla devam ediyor. Allah'ın izniyle onu da bir buçuk en geç iki yıl içerisinde şehrimize bağlamış olacağız ve iki barajla yani hem mezaret barajı hem kısık barajıyla şehrimizin en az yüz yıllık su arzını güvence altına almış olacağız.

 

PAZARCIK’A CİDDİ YATIRIMLAR KAZANDIRDIK VE KAZANDIRACAĞIZ


Ve burada da ciddi yatırımlar yaptığımız bir içerimiz. Başkanımız ifade etti. Pazarcık’ımız içerisinden helete den geçen hat Gaziantep'e su veren hat buradan geçiyor biliyorsunuz. Yani hat buradan geçiyor. Biz neden bu hattan istifade etmiyoruz? Ve zaman zaman su sorunu yaşıyoruz diye şikayetlerini diler getirdiler. Bunu da haklılar mı? Haklılar. Biz bu konuda yoğun bir çalışma yaptık. Burada da bir hakkı teslim etmek istiyorum. Sayın Fatma Şahin Bakanımız da oradaki hattan su almamızla ilgili geçtiğimiz yıl bir mutabakat sağladık, imzaladık. O da pazarca helal olsun, hayırlı olsun dedi. Şimdi buradaki içme suyu nasıl karşılıyoruz? Sekiz tane kuyudan karşılıyoruz. Sekiz kuyu ne yapıyor? Yerin altından çektiğimizde elektrik maliyetimiz var. Bugünkü verilere göre yıllık on beş milyon elektrik masraf ödüyoruz. Tabii ki kuyuların kendine özgü sorunları da olabiliyor. işte şimdi bu yaptığımız projeyle Pazarcık’ımızın en az yüz yıllık su arzını sağlayacak, güvenliğini sağlayacak bu hattan on iki kilometrelik bir isale hattı ve aynı zamanda bir de içme suyu arıtma tesisiyle bu suyu inşallah Pazarcık’ımıza bağlamış olacağız. Bugün kazmayı buluyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Yetmedi. Bu tabii üç yüz milyonluk bir yatırım. Bunu Kaski ve Büyükşehir kendi mali imkanlarıyla karşılıyor. ilaveten şimdi biz buraya suyu getiriyoruz. Demin ifade ettiğim gibi altyapımızın da güçlü olması gerekiyor. Kayıplarımızın dünya standartlarında olması gerekiyor. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın bize tavsiye ettirmiş olduğu kaynaktan üç yüz milyon TL'lik ilave bir kaynakla da pazarcık’ımızın hem içme suyu altyapısını hem de karasu alt yapısını komple değiştiriyoruz. Bu da önünüzde ki günlerde ihalesi başlamış olacak. Toplamda içme suyu ve altyapı için altı yüz milyon üzerinde bir yatırımı inşallah Pazarcık ilçemize yapmış oluyoruz. Bu içme suyu bağlantısıyla da demin de söylediğim gibi on beş milyonluk yıllık elektrik maliyetinden de kurtulmuş oluyoruz. Şimdi iki bin on dokuz iki bin yirmi üç yılları arasında Büyükşehir Belediyesi olarak Pazarcık’ımıza da neler yaptık? Şunları bir hatırlayalım. Üç yüz kilometre asfalt yapmışız. Bunun üç yüz yetmiş beş milyonluk bugünkü maliyeti var. Diğer tarafta her bir ilçemizde kazandırdığımız millet bahçelerinde yine Pazarcık ilçemize de yukarı Pazarcık'ta yüz dönümlük bir alanda otuz beş milyon maliyetliyle bu parkı da Pazarcık'ımıza kazandırdık. Öyle tahmin ediyorum ki hem bulunduğu mekan itibariyle yüksekliği hem Pazarcık'ın konu itibariyle çok cazip alan yani herkes tarafından tercih edilecek bir alan olduğunda görüyoruz. O da inşallah hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Yüz elli bin metrekare parke döşemişiz. Yine o da otuz milyon civarında bir bedel olduğu görülüyor. Sakarya mahallemize bir köprü yapmışız. Dört milyon TL tarımsal destek vermişiz. Beş bin ailemize de beş milyon TL'lik bir sosyal destek sağlamışız. Yine tamamlanan kırsal alanda yüz bir kilometre içme suyu attı. Otuz dört kilometre kanazason ve yağmur suyu attı. Otuz üç adet sondajla da on altı adet içme suyu deposuyla da mahallelerimizin içme suyu ihtiyaçları destek olmuşuz. Bu da iki yüz doksan bir milyonluk bir maliyet olduğu gözüküyor. Devam eden yatırımlarımız var. Kızkapanlık Grup ve Sakarya Sarı Hattı yirmi dört mahallenin içme suyu hattı. O da elli beş kilometre iki adet depo otuz yedi kilometre hat yapımı tamamlanmış. Bu söylediğim devam eden projelerde yüzde altmış beş fiziki gerçekleşme oranına ulaşmış. Öyle tahmin ediyorum ki çok kısa süre içerisinde de bu da tamamlanmış olacak. Yumaklıcerit Atık Su Atma Tesisi bu planlanmış ihaleye çıkmak üzere otuz milyonluk bir yatırım. Tahmin ediyorum kısa süre içerisinde bu da tamamlanmış olacak. Şimdi bunlardan önemli olanları söyledik. Şöyle toparlarsak şu ana kadar Pazarcık’ımıza yedi yüz otuz dokuz milyonluk tamamlanan yatırımlar var. Bu yatırım yapmışız. Dört yüz yirmi iki milyon TL devam eden yatırımlar var. Planlanıp kısa süre içerisinde başlayacak da üç yüz otuz milyon toplamda bir buçuk milyarlık bir yatırım ön görmüşüz ve büyük kısmında tamamlamışız. Bir diğer müjde de burada Karayöklü mevkiinde altı megawatt gücünde bir gez başlıyoruz. Bunun yatırım aleti yüz yirmi milyon. Üç yıl içerisinde kendisini amorti edecek. Bunun için de yurt dışından tamamen hibe bir kaynakla bunu yapacağız. Onun da sözleşmelerini imzaladık. Çok kısa süre içerisinde başlayacak. inşallah burada o geste beraber enerji maliyetimiz de azalmış olacak. Ben bugün bizleri yalnız bırakmayın çok değerli bakanıma, çok değerli grup başkan vekilimize, valimize, milletvekillerimize, kaymakamımıza, belediye başkanlarımıza, il protokolümüze, il başkanımıza, ilçe başkanlarımıza, kıymetli hemşehrilerimize tekrar en derin şükranlarımı sunuyorum. Bu hizmetimizin bu projemizin Pazarcık’ımıza hayırlı uğur olsun diyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

 

“İLÇEMİZİN EN BÜYÜK SORUNU ORTANDA KALKIYOR”


Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, Pazarcık’ın bugün önemli bir gün yaşadığını dile getirerek, Pazarcık’ın en büyük sorunu olan Su sorununun ortadan kalkacağını dile getirdi. 

 

Başkan Yılmazcan, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan İçme suyu ishale ve arıtma tesisi temel atma törenindeki konuşmasında şunları söyledi “Asrın felaketinin yaşandığından sonra bugün çok kıymetli milletvekillerimize, il başkanımıza, Büyükşehir belediye başkanımıza, Kaski Genel Müdürlüğü'ne, emeğe geçen herkese diyorum ki su gibi aziz olasınız. Bu dünyada da öbür dünyada da herkese su gerek. Allah cumhurbaşkanımızı, cumhurbaşkanlığı merkezi hükümet sistemimizi cumhurbaşkanımıza önce istikbalimiz ve istikbalimiz diyen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımıza da Cenabı Allah sağlık ve afiyet versin. İlçemizin uzun yıllardan beri temel sorunlarından bir tanesi helete kaynak suyunun Pazarcık’a verilmesi. Biz siyasetçiler olarak sahaya, araziye çıktığımız zaman hemşehrilerimizin ilk sözü helete kaynak suyu ne zaman verilecek? Evet bugün beklenen gün geldi. Sayın büyüklerimiz butona basarak inşallahü tealaa Pazacık'ta hemşehrilerimizi kaynak suyuna kavuşturuyoruz” dedi. 

 

KÜÇÜK SANAYİ SİTEMİZİ’DE TEMELİNİ ATTIK

 

Geçtikleri günlerde ilçemizin en büyük problemlerinden biri olan Küçük sanayi sorununu ortadan kaldırdıklarını ve Sanayi sitesinin temelini attıklarını dile getiren Başkan Yılmazcan “Cumhurbaşkanlığı Merkezi Hükümet Sistemi'mize ve Çevre Bakanlığına teşekkür ediyoruz. Pazacık'ın köklü sorunları böylece gidermiş oluyor. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı'na beraber ilçe merkezinde altmış beş kilometre sıcak asfalt bir haftadan beri altı kilometre bittiğim üzere mahallelerimize de üç yüz kilometre satıyı kaplama. Bunların hepsi grup yollar bitti. Huzurunuzda Büyükşehir Belediye Başkanı'ma teşekkür ediyorum. Çok büyük bir hadis. Bir ilçeye üç yüz kilometre satıyı kaplama mahalle grup yollarına ilçe merkezine altmış beş kilometre sıcak asfalt. Bir kilometre sıcak asfalt sahip grup başarılı vekilim üç milyona tek hamle ediyor. Büyük bir hadis. Hepinize teşekkür ediyorum. Şimdi sahaya çıktığımız zaman ilçemizin en önemli sorunlarından bir tanesi çevre yolu. Bu konuda da Sayın Bakanımıza, milletvekillerimize konuyu ilettik. Uluşturma Bakanlığı nezdinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize teşekkür ediyorum. En derin sevgi ve saygılarını sunuyorum” dedi. 

 

Pazarcık Belediyesi önünde düzenlenen İshale hattı ve Arıtma tesis temel atma törenine Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Ak Parti Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu,  Tarım ve Orman işleri Komisyon Başkanı, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişçi, Milletvekili Tuba Köksal, Ömer Oruç Bilal Debgiçi, Ak Parti İl Başkanı Fırat Görgel,  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.




Bu haber 5532 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI