Bugun...



ASKF BAŞKANI KARAOĞLAN, ONİKİŞUBAT VE DULKADİROĞLU İLÇELERİMİZE STAT YAPILMALI

ASKF Başkanı Ekrem Karaoğlan, 6 Şubat’ta yaşadığımız asrın felaketinden sonra ara verdiğimiz amatör spor faaliyetlerine tekrar başladıklarını belirterek, tesislerin yetersiz olduğunu bir an önce bu tesis eksikliğinin tamamlanması gerektiğini söyledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 11-11-2023 00:36:05 Tarih: 10-11-2023 23:09

ASKF BAŞKANI KARAOĞLAN, ONİKİŞUBAT   VE DULKADİROĞLU İLÇELERİMİZE STAT YAPILMALI

 

ASKF BAŞKANI KARAOĞLAN, ONİKİŞUBAT   VE DULKADİROĞLU İLÇELERİMİZE STAT YAPILMALI

 

 

ASKF Başkanı Ekrem Karaoğlan, 6 Şubat’ta yaşadığımız asrın felaketinden sonra ara verdiğimiz amatör spor faaliyetlerine tekrar başladıklarını belirterek, tesislerin yetersiz olduğunu bir an önce bu tesis eksikliğinin  tamamlanması gerektiğini söyledi.

 

 

Beraberinde Başkan Vekili Adnan Alagöz ve Abdurrahman Akbaba, Basın Sözcüsü Hüseyin Şahin Bozdağ ile birlikte basın mensupları ile bir araya gelen TFF Amatör İşler Kurulu üyesi ve Federasyon Başkanı Ekrem Karaoğlan, Kahramanmaraş’ta normalleşme adına spor faaliyetlerine tekrar başladıklarını ifade etti.

 

 

50 TAKIMA 3 STAD YETERSİZ GELİYOR

 

 

Başkan Ekrem Karaoğlan, Kahramanmaraş Merkez’de 3 Stadın şu an faaliyette olduğunu fakat 50 takımın bu 3 stattan tam olarak faydalanamadıklarını belirterek, bir an önce diğer statların onarılması gerektiğini ayrıca Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerine Amatör takımlarının faydalanacağı statların yapılması gerektiğini belirtti.

 

 

 

 

 

TFF Amatör İşler Kurulu üyesi ve Federasyon Başkanı Ekrem Karaoğlan açıklamasında şöyle devam etti:

 

 

U14 VE U18’DEN SONRA 1. AMATÖR KÜME’DE BAŞLIYOR

 

 

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak öncelikle Şehrimizde  amatör futbol müsabakalarının oynatılıp oynatılmayacağı konusunda kararsız kalmıştık.  Fakat Normalleşme adına biz de elimizdeki imkanlar ölçüsünde  bir yerden başlamamız gerekiyordu ve U14 Ligi ile başladık. İlimizde kullanabileceğimiz hasar görmeyen, zemini bozulmayan ya da az bozulan zeminlerde Kahramanmaraş belediye sahası, Merkez-1 sahası olmak üzere iki sahamız vardı. İmdadımıza 3. Stat olarak da Ferhuş stadı tamamlandı . Şu an faydalandığımız üç tane stadımız var. U14 Liginden sonra geçtiğimiz hafta da U18 ligini başlattık.  Bu ay sonu veya Aralık ayının ilk haftasında da  1. Amatör Ligimizi başlatacağız.

 

 

LİGLERİMİZE DEPREM ŞEHİTLERİMİZİN İSMİNİ VERDİK

 

 

Bunları  yaparken depremde kaybettiğimiz camiamızda ön palana çıkarttığımız insanları da   unutmuş değiliz. U18 Ligine Selim Çetinkaya ismini verdik. 1. Amatör Küme’ye   Adem Şahan’ın  ismini verdik.  TFF’den de onaylarını aldık.  Selim Çetinkaya U18 Ligi ve Adem Şahan 1. Amatör Ligi olarak anılacaklar.

 

 ONİKİŞUBAT   VE DULKADİROĞLU İLÇELERİMİZE STAT YAPILMALI

 

 

Normalleşme adına gençlerimizi bir an sahalarla buluşturmamız gerekiyor.  Ama şu anki elimizdeki tesislerimiz yeterli değil. Bu gençliğe yeni tesisler kazandırmamız gerekiyor.

 

 

 

Onikişubat   ve Dulkadiroğlu ilçelerimizde futbol sahalarına ihtiyacımız var. Bu statların yapılması biraz olsun bizim elimizi güçlendirir.

 

 

Çünkü çocuklarımız antrenman yapmak için futbol sahasını ikiye bölerek  antrenman yapıyor. İlçelerimiz bu konuda biraz şanslı ilçelerin bir takımı olduğu için onlarda şimdilik bir sıkıntı olmuyor.   Ama şehir merkezinin stada ihtiyacı var, buradan yetkilileri sesleniyorum Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerimize futbol sahası yapılması için gayret göstersinler.

 

 

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZİN DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

 

 

Büyükşehir Belediye başkanlığımızdan yine her yıl olduğu gibi lige katılım bedellerimizi hesabımıza yatırdılar. Yaklaşık 50 spor kulübümüz var.   1830 TL kulüplerimize makbuz karşılığında takdim ediyoruz.

 

 

Ayrıca Büyükşehir Belediye başkanlığımızdan da ulaşım desteğini geçen sezonlarda  olduğu gibi yine bu sezonda bekliyoruz. Gerekli görüşmelerimizi yapıyoruz. Mümkün olduğu kadar  destek alacağız.

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, geçen yıl yaptığı 1 milyon liralık nakdi yardımı 2 milyon liraya çıkardıklarını söylemişti, kulüplerimiz bu nakdi yardımı bekliyoruz.

 

 

GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜMÜZ CEMİL BOZ’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ

 

 

Asrın felaketi depremde Federasyon binamız yerle bir oldu.  Bu anlamda bizim tekrar hizmet verebilmemiz için sahaya çıkabilmemiz için lisansların  yapılabilmesi, işlemlerin yapılabilmesi için bir yere ihtiyacımız vardı. Bizde Gençlik ve Spor İl müdürü Cemil Boz beye müracaat ettik, kendisi de bize olumlu yaklaştı ve Osman Sayın Spor Salonunda bize bir yer tahsis etti. Hizmetlerimize orada devam ediyoruz. 

 

 

İLİMİZİN YÖNETİCİLERİ BU ŞEHRE TESİS KAZANDIRMALI

 

 

Tesisler anlamında Gençlik ve Spor İl Müdürümüz yoğun bir çalışma gösterdi  ve Doğukent sahamız yapıldı. Merkez-1 sahamızın da ihalesi  yapılmak üzere, Batıpark Futbol sahamızın da zeminin yapılması için ihaleye çıkıyor.  Müdürümüze bu gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. İlimizin yöneticilerinden de tesisler anlamında yardımcı olmalarını, memlekete tekrar tesis kazandırmalarını bekliyoruz.

 

 

ASKF BASIN SÖZCÜSÜ ŞAHİN BOZDAĞ OLDU

 

 

Başkan Karaoğlan, ASKF yönetimi olarak  Şahin Bozdağ kardeşimizi Basın Sözcüsü olarak görevlendirdiklerini bundan sonra Şahin Bey haberler konusunda basın mensubu arkadaşlarımıza  yardımcı olacağını söyledi.

 




Bu haber 4454 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI