Bugun...



BAŞKAN ÇUHADAR: BİK'İN GAZETECİLERE HİÇ BİR KATKISI YOK

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sermet Çuhadar, Yeni Basın Yasası'nın şartlarının çok ağır olduğunu, Basın İlan Kurumu görevlilerinin ilan veren kamu kurumlarını arayarak baskı yaptıklarını ifade etti.

facebook-paylas
Güncelleme: 24-04-2024 13:45:08 Tarih: 24-04-2024 13:05

BAŞKAN ÇUHADAR: BİK'İN GAZETECİLERE HİÇ BİR KATKISI YOK

BAŞKAN ÇUHADAR: BİK'İN GAZETECİLERE HİÇ BİR KATKISI YOK 

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sermet Çuhadar, Yeni Basın Yasası'nın şartlarının çok ağır olduğunu, Basın İlan Kurumu görevlilerinin ilan veren kamu kurumlarını arayarak baskı yaptıklarını ifade ederek, Basın İlan Kurumu'nun Gazetecilere hiç bir katkısının olmadığıın  söyledi. 
Türkiye Gazeteciler Federasyonu 69. Başkanlar Konseyi toplantısı Gebze Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 
Toplantıya katılan Kahramanmaraş Gazeteciler cemiyeti Başkanı Sermet Çuhadar, Basın İlan kurumu'nun Gazetecilere hiç bir faydasının olmadığını ifade ederek, "Gazeteci  meslektaşlarımız, Basın ilan Kurumu’nun bize bir katkısı yok. Bizim aldığımız ilanlardan ücret alıyorlar.  Bize her hangi bir desteği söz konusu değil. Bize başka illerden ilan desteği veya kendi ilimizden ilan desteği vermiyorlar. Bu yüzden kimse kayıt olmak istemiyor" dedi. 

 


Başkan Çuhadar,  Toplantıda  söz olan Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sermet  Çuhadar‘da Basın ilan kurumunun deprem den hemen sonra Maraş’tan alınmasınıda eleştirerek” Bizler zaten mağdur iken Basın ilan kurumu müdürlüğü Maraş’ta  kapatıldı.  Yeni Basın Yasası ile gerek şartlar çok ağır.  Basın İlan Kurumu arkadaşlarımızı üye Basın ilan Kurumu’na kayıt olması ve ilanların kurum üzerinden geçmesi için baskı yapıyor. Kurumları arıyorlar, Belediyeleri arıyorlar. Basın mensuplarının işlerini zorlaştırıyorlar. Gazeteci  meslektaşlarımız, Basın ilan Kurumu’nun bize bir katkısı yok. Bizim aldığımız ilanlardan ücret alıyorlar.  Bize her hangi bir desteği söz konusu değil. Bize başka illerden ilan desteği
Veya kendi ilimizden ilan desteği vermiyorlar. Bu yüzden kimse kayıt olmak istemiyor. % 15 aracılık hizmeti alıyorlar. Hiçbir yerde böyle kar yok. Bu oran % 5’e düşürülmeli. Deprem bölgesine istisna tanımaları gerek“ dedi.
Çuhadar, Gazetecilerin silah ruhsatlarından alınan yüksek vergininde kaldırılmasını ve basın kartı sahiplerine ve ailesine de yeşil pasaportun biran önce  verilmesi  gerektiğini söyledi.




Bu haber 1573 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI