Bugun...



HAYDAR İKİZER “PARTİMİZİN ADAYI KİM OLURSA ONU DESTEKLEYECEĞİZ”

Yerel seçimlere doğru Kahramanmaraş’ın ilçelerde CHP'den belediye başkan adayı olmak için hareketlilik başladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de Pazarcık Belediye Başkanlığı için şuana kadar başvuru 3 isim oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 18-11-2023 17:57:53 Tarih: 18-11-2023 17:05

HAYDAR İKİZER “PARTİMİZİN ADAYI KİM OLURSA ONU DESTEKLEYECEĞİZ”

HAYDAR İKİZER “PARTİMİZİN ADAYI KİM OLURSA ONU DESTEKLEYECEĞİZ”

 

Yerel seçimlere doğru Kahramanmaraş’ın ilçelerde CHP'den belediye başkan adayı olmak için hareketlilik başladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de Pazarcık Belediye Başkanlığı için şuana kadar başvuru 3 isim oldu.

Daha önce “Biz, İlçemize hizmet için her türlü bilgi birikim ve projelerimizle hazırız. Partim görev verir, halkımızda teveccüh gösterirse, Belediye başkanı olmak için hazırım” diyen Av. Haydar İkizer CHP İlçe binasına giderek Aday adaylık başvurusunu yaptı.

 

Pazarcık CHP ilçe binasında yapılan açıklamada İlçe Başkanı Bayram kunduru ve CHP yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar tarafından karşılanan aday adayı Av. Haydar İkizer gördüğü manzara ile etkilendi.

 

“FIRSATÇILARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

Basın açıklamasının ilk konuşmasını CHP ilçe Başkanı Bayram Kunduru, Deprem dolayısı ile hayatını kayıp edenlere Allah’tan Rahmet dileyerek başladığı konuşmada CHP’nin karşısında adaylar arasında kavga çıkarması için fırsat kollayanlar var diyerek şu sözleri sarf etti “Bugün burada bulmamızın sebebi bir aday adayı arkadaşımız sayın Av. Haydar İkizler aday adaylığını açıklamasıdır. Arkadaşlar üç aday adayı arkadaşımız var. Üçü de bizim için çok kıymetli, çok değerli. Adaylarımızdan ricam bu süreci doğru ve güzel yönetmeleri.  Bizim birbirimizle kavga etmemizi bekleyen karşıda bir grup var. Hiç boşuna beklemesinler. Biz bu süreci şenlik içerisinde bitireceğiz. Arkadaşlar Pazarcık Belediyesini CHP'li bir belediye başkanı yönetmeli. Belediye başkanı CHP'li olmalı ki, halkımıza eşit hizmet verilmeli.

Belediye başkanı CHP'li olmalı ki, gençler ilçeyi terk etmemeli. Belediye başkanı CHP'li ki yurt dışındaki gurbetçilerimiz yatırımlarını rahat yapmalı. Belediye başkanı CHP'li olmalı ki, şenlikler, etkinlikler, yayla festivalleri yapılmalı. Değerli Pazarcıklar, değerli Cumhuriyet Halk Partililer, bu duygularla beni dinlediğiniz için hepinize Çok teşekkür ediyorum. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diyerek mikrofonu aday adaylığın açıklayacak olan Av. Haydar İkizer'e verdi.

 

“DEĞİŞİMLER YAŞADIK, YAŞAYACAĞIZ’DA!”

 

Mikrofonu alarak konuşmaya başlayan Av. Haydar İkizer Haydar İkizer Diyorlar ki Cumhuriyet Halk Partisi'nin Pazarcık Belediye Başkanı kim olacak? Görünen köy kılavuz ister mi? İstemez. Hepiniz sağ olun, var olun. Sayın ilçe başkanıma teşekkür ediyorum. Sayın yönetim kurulu üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz, eski belediye başkanlarımız, eski ilçe başkanlarımız kıymetli partililer, sevgili üyeler hepiniz hoş geldiniz. Sözlerime başlamadan önce Bizim Cumhuriyet Halk Partisi'nin çok önemli değişimler yaşadık. Ilk önce Pazarcık İlçe Başkanlığına Veysel Şervan abimizden sonra Bayram Kunduru ilçe başkanlığına seçilmiştir. Akabinde İl Başkanımız Esat Şengül yerine Ünal Ateş Bey seçilmiştir. Genel başkan da değişti. Çok sevdiğimiz kıymetli Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yerine yine çok sevdiğimiz partimizin emektarlarından Özgür Özel Beyefendi seçilmiştir. Eski başkanlarımıza teşekkür ediyoruz emekleri için. Yeni başkanlarımıza da başarılar diliyoruz. İnşallah ilçemize, ülkemize hayırlı olur.

“PAZARCIK DEPREMDE BÜYÜK SIKINTILAR YAŞADI”

Depremde ilk gün itibariyle gerek yurt dışından gerek yurt içinden birçok yardım konvoylarımız devreye girdiler. Ancak bir AFAD engeliyle karşılaştık. AFAD dedi ki ben bu yardım ben kendim yapacağım. Siz yapamazsınız. Kamyonlara, tırlara el koydular. Nereye götürdüklerini bilmiyoruz. Biz kendi imkanlarımızla sınırdan geçen, gümrükten geçen kamyonların dorselerini değiştirdik. Kamyonları değiştirdik Ankara'nın girişinde tutulup el konulmasın diye. Kendi imkanlarımızla Narlı Cemevinde, Pazarcık Cemevinde, Hasan Koca köy evinde, taziye evinde bunları dağıtmaya çalıştık. Ben bu aşamada cemevleri başkanlarımız ve muhtarlarımıza çok teşekkür ederim özveriyle çalıştılar. Tabii burada eksiklik belediyenindi. Biz belediyenin eksikliğini bu dönemde iliklerimize kadar hissettik. Nasıl hissettik?  İlk on beş yirmi gün yani tuvalet bulamadık. Çocuklarımız su bulamadı, suya erişemedi. Seyyar tuvalet kurulamadı. İnsanlar başıboş hazırlıksız bir şekilde sahipsiz bırakıldı. Belediyenin hiçbir faydası, hiçbir katkısı olmadı. Halen de olmuyor, halen de yoklar. Şimdi enerjimizi geçmiş için harcamayacağız ve önümüze bakacağız” dedi.

 

“PARTİMİZİN ADAYI KİM OLURSA ONU DESTEKLEYECEĞİZ”

 

Şuana kadar 3 adayın olduğunu ve adayların istişare içerisinde olduğunu hatırlatan Başkan Aday Adayı İkizer, “Partimizde birden fazla aday olabilir. Bu demokrasinin olmazsa olmaz kuralıdır. Diğer arkadaşlarıma da başarılar diliyorum Mühim olan seçime girip seçimi kiminle kazanabileceğimiz, kiminle başarılı olabileceğimizdir. Benim istediğim, benim isteğim, ilçe başkanımla da paylaştım bunu. Ben ön seçim istiyorum arkadaşlar. Ön seçim yapılsın Kim ne şekilde çıkacaksa siz kimi takdir ederseniz adayımız olsun. Ön seçimle ben çıkmazsam diğer arkadaşlarımı destekleyeceğim. Başka partiye gitmeyeceğim. Başka bir yere gitmeyeceğim. Başka bir plan yapmayacağım. Yine partimde kalacağım. Yine mücadelede bulunacağım ve sizi de yalnız bırakmayacağım. Ben Pazarcık'ta depremden sonra özellikle daha öncelikli sorunlarımız vardır ama depremden sebep yaralarımızı birlikte sarmak için aday oldum.

 

Bir şeyler yapmak için sözlerime şunu da eklemek istiyorum. Depremde arama kurtarma çalışmaları yapılırken ayrım yapıldı. Sivas'tan gelen ilk AFAD ekibi başka yere götürüldü. O zamanın valisi, kaymakamı, belediye başkanı başka yerlere yönlendirdiler. Bizim dediğimiz yerlere ses gelen yerlere götürmediler. Çaresiz bıraktılar bizi” dedi.

 

“BEN BU AYRIMCILIĞA SON VERMEK İÇİN ADAYIM”

 

Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımızın geleceği için ve daha iyi koşullarda yaşam sağlamak için adayım.  Pazarcığı yeniden inşa etmek için, birlikte inşa etmek için adayım diyen Aday Adayı İkizer, “Bizim belediyecilik anlayışımızda tarafsızlık, şeffaflık gelirlerimizi ve giderlerimizin hesabını verecek şekilde her ay internet sitesinden yayınlanacak şekilde yapacağız. Hizmette eşitliği ön plana çıkaracağız. Pazarcık'ta bizim belediye meclis üyelerimiz olacak elbette. Her bölgeye, her bölgeye bir belediye meclis üyesi vereceğiz. Örneğin Büyüknacar bölgesi, bir Yumaklıcerit bölgesi, Evri bölgesi Karataş bölgesi her bölgenin bir belediye meclis üyesi olacak. Bunun anlamı nedir? Bunun anlamı herkes her an her şeye ulaşamayabilir. Ulaşım sağlayamayabilir. O belediye meclis üyemiz, arkadaşımız oradan sorumlu olacak. Bütün sorunları getirecek. Biz masaya yatıracağız. Öncelik sırasına göre hepsini yapacağız Ya bizim temel anlayışımız birlikte katılımcı bir yönetim anlayışı olacak. Ben bireysel olarak kendim bir şey yapmayacağım. Partimle beraber partimin yönetim kurulu üyeleriyle beraber belediye meclis üyelerimle beraber onların fikirleri doğrultusunda hareket edeceğim. Pazarcığın sorunlarını biliyorum. Pazarcığın sorunları için hazırım. Pazarcık da bizim en büyük sorunlarımızdan bir tanesi Bir sanayi sitemiz yok. Küçük sanayi sitemiz yok. Maalesef kurulamadı. Pazarcık bölge olarak Akdeniz yani bütün Türkiye'yi Doğu Anadolu Bölgesi'ne bağlayan bir konumda. Yazın istatistiklere göre her gün otuz beş bin ile kırk bin araç Şehir merkezinden geçmektedir. Bunların çoğu tır, kamyon, otobüs. Her her ay hem can hem mal kaybımız olmaktadır. Bir çevre yolumuz yapılmaya başlandı ama beş yıldır, altı yıldır hiçbir irade sağlamadı. Belediye başkanı Ben olursam şayet öncülük edeceğim, çevre yolunun açılması için çaba sarf edeceğim” dedi.

 

“İLÇEMİZE YATIRIM YAPILMASI ELZEMDİR”

 

Benim Pazarcık için yapacağım yani yatırımlardan bir tanesi de kendi ürünlerimizi kendimiz pazarlayarak ilçedeki insanlarımızın ekonomik şartlarımızı düzelteceğiz diyen İkizer, “Bizim bölgenin ürünleri Mercimeğimiz var. Fıstığımız var. Bademimiz var. Biberimiz var, salçamız var. Ancak biz bunu pazarlayamıyoruz. Bizim yurt dışında hal sahibi olan insanlarımız var. Onlarla irtibat halindeyiz. Onlar diyorlar ki siz bize ürünleri tekrardan gönderin. Biz onları hem kendimiz GDO'suz olarak mağazalarımıza satıp dükkanlarımızda satalım. Hem çiftçimiz kazansın hem biz yani görebildiğimiz bir ürün tüketelim. Ben de bu arada bunlarla bir köprü olacağım. Pazarcığı tekrar bir araya getirmek, Pazarcığı tekrar eski haline getirmek için ne yapılabilir se onu yapmak istiyorum” dedi. 

“PAZARCIK'A MUTLAKA YURDIŞINDAN DESTEK GELMESİ GEREKİR”

 

Pazarcığın ayağa kalkmasının bir şeyi daha var. En önemli şeyi onu söyleyeyim size. Onu sona bıraktım. Eğer yurt dışı eli değmezse bu ilçenin ayağa kalkma ihtimali yoktur diyen Başkan Aday Adayı Haydar İkizer, “Neden yurt dışı? Çünkü yatırım yapılmazsa buraya onların cazibe cazibesini kazandıracak projeler olmazsa buraya yönlenmezler, gelmezler. Şimdi neden gelmediklerini biliyorum. Size de söyleyeyim. Güven olmadığı için gelmiyorlar Beğenmiyorlar. Yatırım yapmak için güvenmiyorlar. Bizim iş adamlarımız çok zengin insanlarımız var. Yatırım yapabilecek insanlarımız var. Hatta ve hatta diyorlar ki biz belediyenin borcunu ödeyebiliriz. Bunu söyleyen insanlarımız da var. Yeter ki siz kazanın. Pazarcığı sadece hep beraber ayağa kaldırabiliriz” dedi.

 

“BANA BİR ŞANS VERİN!”

 

Geçen dönem bana şans verilmedi bu dönem ise siz seçmenlerim ve parti mensuplarımdan şans istiyorum diyen İkizer, “Bana bir şans verin Benim neler yapabileceğimi bir görün. Yani şans verilmeden bir insanın neler yapabileceğini bilemezsiniz. Hepimiz Tunceli belediye başkanı Maçoğlu'nu beğeniyoruz. Maçoğlu başarılı bir belediye başkanı. Ben de biliyorum. Ben de tanıyorum kendisini. Ancak Maçoğlu şansı olmasaydı, şans verilmeseydi Maçoğlu olur muydu? Olmazdı. Öncelikle bana bir şans verin. Sizden tek istediğim budur Bana şans verirseniz hepimiz el ele verirsek Pazarcık'ı kalkındırabiliriz. Pazarcığın bu bakımsızlığı, hizmet almaması kader değildir. Bu kaderimizi de değiştireceğim. Hep beraber yapacağız. Sevgiler, saygılar. Hepiniz hepiniz tekrar bu soğukta beklettim. Çok özür diliyorum bu bir aday açıklamasıydı. Ancak bir miting gibi oldu. Ben o yüzden çok da mutluyum. Siz karar vereceksiniz belediye başkanı kim olacak? Bence siz çoktan kararınızı da vermişsiniz Tabii sağda da birçok aday var. Solda da aday var. Öbür aday arkadaşlarımla da istişare içindeyim Onlarla küs değilim, onlarla konuşuyorum. Onlarla dertleşiyorum” ifadelerini kullandı.




Bu haber 5086 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI