Bugun...



OĞUZELİ ABA GÜREŞLERİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI NEFESLERİ KESTİ

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde 500’e yakın sporcunun mücadele ettiği Aşırtmalı Aba Güreşleri Türkiye Şampiyonası düzenlendi. Oğuzeli Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından düzenlenen Aba Güreşleri Türkiye şampiyonası büyük heyecana sahne oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 08-10-2023 23:19:06 Tarih: 08-10-2023 21:20

OĞUZELİ ABA GÜREŞLERİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI NEFESLERİ KESTİ

OĞUZELİ ABA GÜREŞLERİ NEFESLERİ KESTİ

 

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde 500’e yakın  sporcunun mücadele ettiği Aşırtmalı Aba Güreşleri Türkiye  Şampiyonası düzenlendi. Oğuzeli Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu  tarafından düzenlenen Aba Güreşleri Türkiye  şampiyonası büyük heyecana sahne oldu.

 

 

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, geleneksel olarak düzenledikleri yarışmaya her geçen yıl daha çok ilgi gösterilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

 

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkan Vekili Şahin Hopur,  Bugün, geleneklerimizin ve sporun birleşimini temsil eden değerli bir etkinliğe bir arada katılmış bulunuyoruz. Öncelikle, geçmiş yıllarda aramızda olan ancak deprem şehidi olan güreşçi kardeşlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

Geleneksel güreşler, ata yadigarı bir mirastır ve bizlerin kültürel zenginliğimizin önemli bir parçasıdır. Bu spor, köklü tarihimizin bir yansımasıdır. Aba güreşi, kuşak güreşi, şalvar güreşi, yağlı güreş ve karakucak gibi güreşler, yüzyıllardır nesillerden nesillere aktarılan ve Türk kültürünün bir parçası olan özgün müsabakalardır. Sevgili gençler, bu mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak sizin elinizdedir. Sizler, geleneksel güreş sporuna gönül vermiş gençler olarak, bu önemli ata sporunu canlı tutma ve yaygınlaştırma görevini üstlenmelisiniz. Bizler de bu yolda elimizden gelen samimi gayret ve çaba ile yanınızda olacağız. Amacımız, bu güreşlerimizi dünya çapında tanıtmak ve hak ettiği değeri görmesini sağlamaktır.

 

Hep beraber, bu güreşleri dünya sahnesine taşıyarak, gurur duyacağımız büyük başarılara imza atacağımıza olan güvenimiz tamdır.”

 

 

Protokol konuşmalarını ardından devam eden mücadeleler sonunda rakiplerini yenen ve dereceye giren sporculara madalyaları ve çeşitli hediyeler verildi.

 

 

Başarılı olan ve dereceye giren kulüp antrenörlerine de kupaları verildi.

 

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde 500’e yakın  sporcunun mücadele ettiği Aşırtmalı Aba Güreş Şampiyonasına Gaziantep Valisi Kemal ÇEBER, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mehmet Berk, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkan Vekili Şahin Hopur, Siyasi İl ve ilçe başkanları ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri, eski güreş şampiyonları, çevre illerden çok sayıda davetlinin yanı sıra güreşe gönül vermiş binlerce güreş sever katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bu haber 4728 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI