Bugun...


BEKİR DOĞAN

facebook-paylas
TÜRKİYE DE İŞ ARAYANLAR
Tarih: 14-05-2024 07:51:00 Güncelleme: 14-05-2024 07:51:00


Türkiye de iş arayanlar 

İşçi Arayanlar ! 

Türkiye Garip Bir Ülke.. 

Sanayici ve iş insanları, esnafımız kalifiye işçi bulamıyoruz diye bağırıyor.. 

Muhalefet ise Türkiye de şu kadar işsiz var diye bağırıyor..  

Devletimiz ise : İki guruba gülümseyerek bakıyor.. 

Kahramanmaraş’ta beni gördüğüm ciddi işçi açığı var, yurt dışından fakir ülkelerden işçi getirilmesi gerekiyor.. 

5 Gün önce İŞKUR açıkladı: Türkiye'de en çok aranan ve kolay iş bulunan meslekler işsizim diyorsanız iş çok !.. 

İŞKUR'un açıkladığı son verilerle en çok aranan ve kolay iş bulunan meslekler belli oldu. Tekstil başta olmak üzere makine, inşaat ve imalat gibi sektörlerde ara eleman açığı bulunuyor. İşte Türkiye'de en çok aranan ve kolay iş bulunan meslekler... 

İŞKUR'un Nisan 2024 istatistiklerine göre, ağırlığı özel sektörden oluşan işverenlerin 230 bin elemana ihtiyacı var.   

İstatistiklere göre, imalat sanayisinde ilk 4 ayda eleman açığı sayısı 341 bini geçti. Onu idari hizmet faaliyetleri izliyor. Bu sektörde de 128 bin 468 açık iş pozisyonu var. Toptan ve perakende ticaret sektöründe de 113 bin 509 eleman açığı var. 

Mesleklere bakıldığında ise sadece Nisan ayında  en çok açık iş pozisyonunun özel güvenlik görevlisinde olduğu görülüyor. 

Eleman açığının en yüksek olduğu ikinci meslek grubu ise turizm ve otelcilik. İşverenlerin İŞKUR'a bildirdiği verilere göre, bu meslek grubunda 22 bine yakın eleman aranıyor.  

Son dönemde özel sektör en çok özel güvenlikçi, turizm-otelcilik elemanı, reyon görevlisi, konfeksiyon işçisi, garson, ve satış elemanı arıyor. Esnaf ve küçük işletmeler ara elaman arıyor.. 

İstatistiklere göre, Nisan da, 63 bin 105'i erkek, 37 bin 496'sı kadın olmak üzere Nisan ayında 100 bin 601 kişi işe yerleşti. İlk 4 ayda işe yerleştirilen kişi sayısı 435 bini geçti. İŞKUR'a bildirilen eleman açığı sayısı ise 856 bin. Yani açık pozisyonların sadece yarısı dolmuş durumda. 

İşgücü İstatistikleri, Ocak 2024 

Hane halkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2024 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre 85 bin kişi artarak 3 milyon 214 bin kişi oldu.  

856 Bin işçi arayan var, 

3 Milyon 214 bin işsizim diyen var buyurun Türkiye Manzarası.. 

Kahramanmaraş’ta hemen her sektör de işçi bulunamıyor ki , Bugün 14 Mayıs Dünça Çiftçiler Günü, en çok dert yanan ise çiftçilerimiz, ektikleri ürünü tarladan toplayıp hale getiremiyorlar.. 

Yorum sizlere bırakıyorum, yorum yazın ufkumuz genişlesin.. 

İyi günler



Bu yazı 1612 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI