Bugun...


BEKİR DOĞAN

facebook-paylas
AVCININ ÇANTASINA BAKARIM!
Tarih: 11-05-2024 09:37:00 Güncelleme: 11-05-2024 09:37:00


Avcının Çantasına Bakarım !
Yeni Parti Kuruluyor ! Yazımı alınganlık gösteren dostlara bu yazım !..
Ben avcının söylemine değil , Çantasındaki avına bakarım !
Nisan 2024 tarihi itibari ile 138 siyasi parti var, seçim kazanan kim var ? Hemen söylemek istiyorum:
Ak Parti , Cumhuriyet Halk Partisi , İyi Parti ,MHP , YRP , Büyük Birlik Partisi DEM peki başka kazan var mı ? Yok..
Türkiye de 7 siyasi parti belediye başkanlığı kazandı.. Ülkeyi kurtaracağını söyleyen siyasi partilere vatandaş oy vermedi..
Bizi niye yazmadınız ? Diyeceğinize , Türkiye de oyu olmayan tabela partisinden bizim ne işimiz var diye kendi kendinize sormanız gerekmez mi ?
Krallık- Padişahlık-  ! Yok etmek için kurulan , böl parçala yut taktiği ile insanları parçalayıp pay yaptılar, parti yaptılar..
Önümüzde Kurban Bayramı var, Kurban kesince kesmeyen komşularımıza pay dağıtırız ya işte onun gibi bizi parti parti pay ettiler 138 parçaya böldüler..
Gökhan Ünlü : Ülkemizde o kadar siyasi parti var ki küçümsenmeyecek kadar aşırı. Gelişmiş ülkelerde bu denli partili sistem yok. Ben diyorum ki sağ partiler, sol partiler ve muhafazakar partiler kendi aralarında birleşmeli ve 3 parti seçimlere katılmalı. O zaman savurganlıklar biter . Adamcılık biter siyasiler iş yapar.” diyor..
İdeal olanda o üç parti olmalıdır..
Ama önüne gelen parti kurmaya devam ediyor , Türkiye de 138 Parti de bunun sonucu olarak ortaya çıktı. Belediye Başkanlığı kazanan ise 7 parti o zaman Türkiye de 7 parti var demektir..
Partinin çok fazla anlamı var : Bir parti, bir insan topluluğudur. Bir etkinlik ve festivalin parçası veya özel bir günün anma törenine parti diyoruz..
 Toplumsallaşma, sohbet, eğlence amacı ile ev sahibi tarafından davet edilir, bunun adı da parti verdim olur... 
Bir partide tipik olarak yiyecek ve içecekler, genellikle müzik, dans veya diğer eğlence türleri yer alır buda bir partidir..
Partizan insan ne demek?
Partizanlık siyasi literatürde kullanılan bir terimdir. Gözü kapalı partici veya anadan babadan partici gibi..Partizan olarak adlandırılan  kişiye denir..
Siyasi olarak bir siyasi partiye bağlı, onun işaret ettiği yoldan sapmayan anlamında gelmektedir ki bugün bunu görüyorum..
Politika nedir ?
Politika, devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayıştır. Politika şu anlamlara da gelebilir: Propaganda. Sosyalizm. Parlamento Kelime anlamı ne? Parlamento - ya da yasama kurulu, birincil görevi yürütmeyi denetlemek olan, yasama gücüne ve yetkisine sahip meclis veya meclislerdir.
Parti- Parçalama, Politika, Parlamento da söz alırmıyım düşüncesi ile yeni partiler kurulmaya devam ediyor..
Mesele olan parti kurmak , seçim sürecinde atıp tutma değil seçimi kazanmaktır.. atalarımızın sözü ile : Ben avcının çantasına bakarım, baktığım çanta da 7 siyasi partimiz var !
Sözün kısası bu !
İyi günler



Bu yazı 1462 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI