Bugun...


BEKİR DOĞAN

facebook-paylas
AYNI KONULARI KONUŞUYORUZ!
Tarih: 26-04-2024 07:49:00 Güncelleme: 26-04-2024 07:49:00


Aynı Konuları Konuşuyoruz !


Hocam , Elif , Beyi öğrenemedim ki ! T’ye geçelim demiş ya öğrenci, bizde yıllardır aynı konuları konuşuyoruz ! Elif , Beyi geçemedik..


Hava Alanı : Mani ya var !, Gaziantep yolunun yer altına alınması veya hava alanı oradan U çizilmesi.. ya da Demiryolu yönüne pist uzatması !..
Yurt içi ve Yurt dışı uçak seferlerinin konması ILS cihazını konması.. 35 yıldır aynı konuyu konuşuyoruz.. Sahipsiz Maraş olunca konuşmaya devam edeceğiz..
Hızlı Tiren : Nurdağı , Kahramanmaraş arası bir raylı sistemle Hızlı tiren Kahramanmaraş bağlanması, ki burada konuya açıklık bir türlü getiremedik.. hava alanına engel teşkil eden demir yolunun hava alanı oradan kesilmesi oraya bir istasyon  yapılması veya tamamen iptal edilmesi sürekli gündemimizde ..
Kahramanmaraş stadyum inşaatı oraya buraya yapılacak derken, eskilerini de tamamen kaybettik deprem sonrası elinize kolunuza sağlık, yıkımcı Hayrettin yıktı gitti..


1983 yılından beri Tekke de kentsel dönüşüm gündemde : yapılan küçük birkaç kamulaştırma sonrası yapılan bir iş  yok.. neyse son olarak rezerv alan içine alındı..


Şehrin trafik sorunu bir türlü çözemedi: depremle var olan otoparklar da yıkılması ile Kahramanmaraş’ta otopark meselesi çıkılmaz hale geldi..
Şehir Merkezine yapılan kalıcı konut ve iş yerlerinde ise bir tek otopark olmaması bugün dikkatimizi çekiyor ama sorumlu kim ?


2023 sonrası : yani 6 Şubat dan sonra bu belli başlı sorunların üzerine yenileri eklendi ki bugün halen çözemedik: çözülecek gibi durmuyor..
48 Günde Hatay Defneye hastane yapan Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kahramanmaraş’a halen hastane yapamadı ? İnşaat çok da hızlı gitmiyor , görülen o ki daha uzun süre de yapılamayacak.. biz konuşmaya devam edeceğiz..
En başa yazdık ama deprem sonrası önemi çok daha fazla ortaya çıkan, Uçak Seferlerini halledemedik, bu konu para isteyen veya yatırım isteyen bir konu değil Ulaştırma bakanı veya Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iki dudağını arasındaki bir cümle : “ Kahramanmaraş Uçak Seferi koyun” bitti..
Bunu söyletecek bizde siyasi irade yok, 31 Mart sonrası sesimizi Ankara duydu mu ? Bilemiyorum..


Uygun olmayan, sözde ilim adamı denilen kişilerin ortaya koyduğu uygun olmayan alan konusunu 14 aydır çözemedik..


Koruma bandı denilen olayı 14 aydır çözemedik..


Uygun olmayan adamların verdiği , Raporla Uygun olmayan yerlerdeki bina sakinleri ki, Ak Partiye seçim kaybettiren sebebin biri, bu konuyu çözemedik..
Orta hasarlı binalar, Mahkemelik binalar ve sakinleri diyor ki  : Devletim sizden para istemiyoruz, biz evimizin tamirini yaptırıp oturttururuz : , bir defa daha gelin evimizi kontrol edin çürükse yıkalım değilse oturalım, demesine rağmen bu sesi duymayan Ak Parti vekilleri , burnundan kıl aldırmayınca 8 belediye birden kaybetti ! Bugün halen bu sesi duymuyorlar..!


Kalıcı konutlar ve Çarşılar hızla yükseliyor, ama burada çarpıklık var, örnek valilik karşısındaki bina , yapılırken, Kahramanmaraş gelmeden proje yapan mimarların eseri sonucu iş yeri toprağa gömüldüğünü görüyoruz ama kimsenin sesi çıkmıyor..


Bu yapılan kalıcı konut ve iş yerlerinde sayıda eksilme var , biz evleri ve iş yerlerini aramızda nasıl pay edeceğiz bugün bunu bilmiyoruz ve bu konuya eğilen de yok..
Orta Hasarlı Binalarla vatandaş soygunculara sorduruluyor, konuya sahip çıkan yok, yeni belediye başkanları konuya el atar diye bekleniyordu , gelenler , gidenleri aratacak gibi duruyor haydi hayırlısı..


Ak Parti de yenilik bekleyen Reise gönül veren vatandaş beklediğini bulamadı, 6 ay içinde kongre yapılacak bakalım Ak Parti de il ve ilçe teşkilatlarında değişiklik olacak mı ? 2002 fabrika ayarlarına dönecek mi ? Yoksa birinin kırmızı çizgisi mi ? Kazanacak ? 


Bugün Cuma Elif Beyi geçemedik !.. T’ye geçelim sevgili okurlarım !..
Hayırlı Cumalar Diliyorum



Bu yazı 1434 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI