Bugun...


BEKİR DOĞAN

facebook-paylas
SEBEPSİZ HUZURSUZLUK !
Tarih: 12-05-2024 17:57:00 Güncelleme: 12-05-2024 17:57:00


Sebepsiz Huzursuzluk
Sebepsiz Sıkıntı,  Huzursuzluk, Gerginlik, Sinirlilik Harp Hali !
Bugün 12 Mayıs 2024 Pazar , Anneler günü


Güzel Mesajlar vermek istiyorum ama : çarşı pazar da gördüğüm öyle değil..
İnsanları birbirlerinden farklı , kimi bardağın hep dolu yanına bakıyor bir kısmı ise boş yanına !..  orta yolu bir türlü bu toplum bulamıyor.., kendisi ve çevresindekilere bakış açıları ,onlarla kurabildiği ilişki düzeyleri ve tepkilerini kapsayan çeşitli ortamlarda kendini gösteren bedensel, düşünsel ve ruhsal özellikler ile Kahramanmaraşlının ruh hali !..


Bu özelliklerin kişinin çevreye uyumunu bozup, günlük işlevselliğini bozması, kendinde gerilim , kaygı hali oluşturup, içinde yaşanılan kültürün beklentilerinden sapma gösteren ,süreklilik taşıyan bir hal alması durumunda kişilik bozukluklarını ortaya koyuyor..


Bugün Anneler günü, Beş çocuk annesi canım eşimi MADO da sabah kahvaltısı yaptırayım, çocukların yokluğunu his ettirmeyim diye yola çıktım..
6 Şubat Depremleri sonucu o kadar ölen var, o kadar fakir olan ilimizde (!..)  İstanbul trafiği gibi bir trafik , Anneler günü olunca herkes annesi ile bir yere gitmenin telaşı içinde !..


Kimi Annesine çiçek alıyor, kimi yeme içme mekanlarında Annesini ağırlıyor, işte burada kendi ile barışık olmayan insanların ruh halini gördüm..
Kendi penceresinden bakıyor kendisi, başkaları ve olayları algılama verdiği duygusal tepkilerin uygunluk, değişkenlik ve yoğunluğu kişiler arası işlevsellik öfke, heyecan, aşırı isteklerin,dürtülerin görerek bir köşeden izliyorum..
Gençir ,  ergenlik ya da genç kişiliği  hatta bazen daha küçük yas gruplarına dek uzanır. Bu durum başka bir ruhsal,fiziksel  hali der hoş görmeye çalışırız ya bazıları ise isyan ediyor..


Tavuk Cücüğü yumurtadan çıkmış , kendi çıktığı yeri beğenmemiş derler ya tam işte öyle : Sebepsiz Sıkıntı, Bunaltı, Huzursuzluk, Heyecan, Gerginlik, Sinirlilik  Sebepsiz sıkıntı, bunaltı, huzursuzluk, heyecan, gerginlik ve sinirlilik de depresyonda sık gördüğümüz manzara !..  "Bunalıyorum, içim daralıyor, ruhum daralıyor, darlık geliyor geliyor" diyerek ifade edebilirler. Genellikle bu şikâyetlerinin sebepsiz, durduk yerde geldiğini söylerler. "Göğsümün üstünde taş gibi bir ağırlık var" diyenlere de rastlarız toplum içinde.. bulunduğu yeri beğenmiyor..
Ne oluyor diyorum :  "İmtihana girecek bir öğrenci gibi heyecanlıyım" veya "İçimde sanki kötü bir haber alacakmış gibi bir his var" derler. Telefon çalsa irkilirler, gece vakti kapı çalsa kalpleri gümbür gümbür atmaya başlar. "Midemde bir şey çırpıyor" diyenler olur ya işte öyle manzaralar..


Gerginlik Bazen herkese huzursuzluk ve sıkıntı gelebilir. Uykuda dahi gergin olduklarını, sabah her tarafları sızlayarak ve kaskatı vaziyette uyandıklarında fark ederler , ya da öyle söylerlerler bunun sebebi ise herkes olarak görürler ya işte tam kelimenin yerini bulduğu yer !..


Suçlu Maraş ! Suçlu Deprem, Suçlu herkes ! Oysa güzellikleri görüp , güzel yaşamak gerek, bugün Anneler günü mutlu olmak gerek..


Çıkıp kırk gün bağralım: Huzursuz ve Gereğinim diye kırk birinci gün huzur gelmez ! Gerginlik gitmez , bulunduğumuz yer , Belediyenin çöp depolama alanı da olsa biz huzurlu ve stressiz yaşamayı öğrenmemiz gerekir..


Sebepsiz yere sıkıntı çıkarmayalım insanları sevelim huzurlu yaşayalım.. tüm annelerin ellerinden öperim..


İyi günler



Bu yazı 1459 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI