Bugun...


BEKİR DOĞAN

facebook-paylas
REİSİ CİNAYET KURBANI MI ?
Tarih: 21-05-2024 09:36:00 Güncelleme: 21-05-2024 09:36:00


Reisi Cinayet Kurbanı mı ?

 

Bugün sizleri bir beyin fırtınasından geçirmek istiyorum..

 

Yakın tarihimizi iyi analiz edemez isek : İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi , kimin öldürdüğünü veya öldürttüğünü, helikopterin nasıl düştüğünü 13 kişinin nasıl şehit olduğunu anlayamayız..

 

1850 den 1920 kadar geçen süreçteki Osmanlı Toprakları ve İslam alemi üzerinde dönen dolapları iyi anlarsan Gazze ve Filistini çok iyi anlarsın..

 

Sevgili okurlarım: Bugünkü yazım uzun bir yazı böyle okuyun, Raif Karadağ, dünya petrollerinin şifrelerini otuz yıl süren titiz araştırmalarıyla ortaya koymuş hatta petrol için insafsızca kan akıtan emperyalist diye yazmış Petrol Fırtınaları kitabını iyi okumak gerek..

 

Dünyanın yüzde 60 Asfalt rezervleri Afganistan da bulunması o coğrafyada yaşayanların acı çekmesine yetiyor..!

 

ABD de 11 Eylül 2001 de İkiz kulelerin vurulması ile ABD'nin Afganistan'a müdahalesi, 2001'deki 11 Eylül saldırılarının ardından dönemin ABD Başkanı George W. Bush'un "terörizmle savaş" sözüyle başladı. Bu terörle mücadele değil, Petrolü olan ülkelerin başına terör belası ile kaynaklarına çökme operasyonu idi..

 

ABD Başkanı Biden: Şimdi, Afganistan'daki 20 yıllık askeri varlığımız bitti. Dedi ama coğrafyanın tümünün anasını ağlattılar..

 

Afganistan'da yerleştiğini öne sürdüğü El Kaide ve Usame bin Ladin'e odaklanan Bush, Taliban rejimini "topraklarında saklanan tüm El Kaide liderlerini ABD yetkililerine teslim etmeye" ya da onların kaderini paylaşmaya çağırdı.

 

NATO Asker gönderdi.. Türkiye den de Afganistan ’a  asker göndermiştik yıllarca.. NATO üyesi olarak.. tabi..

 

8 yıl İran Irak Savaşı yapıldı..

 

Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin füzeleri ve Atom bombası olduğu söylendi..Zamanla ABD'nin ve diğer devletlerin Irak'a destek verdiği anlaşılmıştır. Bu savaşta kazanan yoktur. Savaş, Birleşmiş Milletler'in arabulucu olmasıyla 598 sayılı karar ile  son verildi.

 

Savaş 1980 senesinde başladı. 20 Ağustos 1988 tarihinde sona ermiştir. ABD iki tarafa da silah satarak kasasını doldurduğu ortaya çıktı.. Bu savaş sonunda Irak ekonomik olarak çökmüştür..

 

ABD oyunun gören Saddam Hüseyin , öldürüleceğini anlayınca 1991 de Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a , Erbil, Süleymaniye , Kerküt , kısaca Kuzey Irak gel teslim al burası sizin topraklarınız dedi..

 

Cumhurbaşkanı Özal emir verdi.. Irak girin diye, Genel Kurmay Başkanı Necip Toruntay ‘   6 aydan önce giremeyiz dedi.. ABD girdi.. özetlik dedi.. kürt bölgesi dedi oraya taşoronlarını koyarak Kuzey Irak Petrollerini 30 yıldır sömürüyor..

 

Irak Savaşı, 20 Mart 2003'te Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık önderliğinde oluşturulmuş Çokuluslu Koalisyon Kuvvetleri'nin bir askerî harekâtla Irak'a girmesiyle başlayan ve devam eden savaş , Saddem Hüseyin öldüren ABD Irak Petrollerine savaş tazminatı olarak 50 yıllığına el koydu..

 

6 Milyon Iraklı Dünyanın dört bir yanına göçmen olarak gitti. 2.5 Milyon Müslüman kadına ABD askerleri tecavüz etmesi sonucu çoğu intihar ederek öldü..

 

Libya, Mısır, Suriye üçgenie bugün İran da eklendi..

 

Türkiye sınır bölgesindeki : Türkmenler ve Müslüman Arapları buradan kovarak, İran ve Irak sıcak deniz Akdenize indirmek için Terör koli doru oluşturma hareketi başladı.

 

Recim : 15 Mart 2011'den bu yana ülke yerle bir etti..

 

Rejimin tutukladığı sayısız insandan hala haber alınamıyor.

 

Savaşın en büyük mağduru ise çocuklar. Aileleri saldırılarda ölen on binlerce çocuk, göçmen durumuna düştü. Zorlu koşullar altında yaşam mücadelesi veriyor. Bir çoğu Avrupaya gideyim derken boğularak can verdi.. 12 Milyon Suriyeli bugün göçmen konumunda.. vatansız yaşıyor..

 

2011'den bu yana Suriye'de yarım milyondan fazla kişi hayatını kaybetti. Milyonlarca kişi yardıma muhtaç hale geldi. 6,6 milyon Suriyeli ülkesini terk etmek zorunda kaldı. 6,5 milyon Suriyeli de ülke içinde yerinden edildi. Türkiye desteği ile topraklarını bekliyorlar..

 

Suriye Petrollerine ABD , PKK ve veya diğer isimli örgütler kanalı ile el koydu, o petrol kuyuları ABD için çalışıyor.. Bugünden sonra ise Su Savaşları başlayacak kısaca sıra İran sonra bize geliyor..

Kasım Süleymani'nin öldürülmesi

 

Kasım Süleymani'nin öldürülmesi, 3 Ocak 2020 tarihinde Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD tarafından Bağdat Uluslararası Havaalanı yakınlarında seyahat ederken İHA ile füze ile aracı vurularak öldürüldü..

 

İran Buna karşı bir şey yapamadı.. çünkü gücü yok..

 

1 Nisan 2024

 

İsrail'in düzenlediği hava saldırısında İran'ın Şam'daki büyükelçiliğinin konsolosluk bölümünün yerle bir olduğunu gördük, İran Misilleme yapma gücü maalesef ki yok..

 

8 kişi öldü.. Ölenler arasında İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'nde üst düzey komutan olan Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahedi'nin de bulunduğu duyuruldu.

 

İran devlet televizyonu, konsolosluğa yapılan saldırının "Zahedi'yi hedef alan bir suikast girişimi" olduğunu kaydetti.

 

Libya Lideri Muhammed Kaddafi öldürüldü.

 

Irak Lideri Saddam Hüseyin Öldürüldü..

 

Mısır Devlet Başkanı Muhammet Mursi öldürüldü.

 

Afganistan Devlet başkanı Burhaneddin Rabbani öldürüldü..

 

Son Kurban ise İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve arkadaşları oldu..

 

Son söz : Türkiye Cumhuriyeti Devleti Süper Güç olmak zorunda yoksa bu kan akmaya devam eder !

İHA, SİHA, Kaan, Kızılelma, Hürjet, Uçak gemilerimiz, Hava Savunma sistemlerimizle dünya lideri olmak zorundayız, ya öleceğiz ya da olacağız başka çaremiz yok..

 

Okuduğunuz için Teşekkür ederim

 

İyi günler



Bu yazı 1881 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI