Bugun...


BEKİR DOĞAN

facebook-paylas
AK PARTİ ANAP OLUR MU?
Tarih: 15-05-2024 08:18:00 Güncelleme: 15-05-2024 08:18:00


AK Parti ANAP olur mu?
Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara da İl Başkanları Genişletilmiş toplantısında yaptığı konuşma işin doğrusu bana umut verdi.
Türkiye de bugün 7 parti var seçim kazanan !
Geçtiğimiz günde yazdım: CHP Anavatan Partisi gibi oldu.. Dört eğilimi değil, kırk eğilimi içine aldı..
Özgür Özel ile CHP daha başka bir kimlik yüklenmeye başladı..
Liderlerin gündeminde seçim sonuçlarına dair kapsamlı değerlendirmeler var..
Ak Parti Kendini hesaba çekiyor..
İyi Parti Genel başkan değişikliğine gitti.
CHP sırtından Meclise giren partiler ise sesiz !
Yeni dönem siyasete yön verecek olan partiler ise iktidar ve muhalefetin öncü kuvvetleri AK Parti ile CHP olacak. İki partinin nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu.
Yerel seçimlerde büyük kayıplar yaşayan AK Parti’de faturanın kimlere kesilmesi gerektiği, sonrasında nasıl bir değişim süreci yaşanması gerektiği hesabını yapıyor..
Genişletilmiş il başkanları toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kibir abidesi , yanlış adaya dayatma yapanların defterinin dürtüldüğünü açıkça söyledi..
Ali İhsan Yavuz acilen değişmesi gereken isim olduğu söyleniyor ki  : AK Parti Genel Merkezi’nin büyük hataları var. Kibirli tavır yüzünden Yeniden Refah  ile ittifak sağlanamadı. Aday belirleme sürecinde ciddi hatalar oldu. Güçlü aday istemediler. Bunun hesabı sorulmalı, sorumlu kişiler görevden alınmalı.
Yüzde 77 ile almak 50 ile alırız ziyen kibir abidesi ve Kırmızı Çizgisi olanların, kırmızı çizgileri , kırmızı ile çizildiğini görüyoruz..
"En büyük sorunlardan biri kibirli teşkilat yapısı. 
"Çok ciddi bir seçim analizi yapmak gerekiyor. Hemen bir sonuç çıkmaz. İsimlerin değişmesi tek başına çare değil. Asıl yapısal dönüşüm, politikalarda değişiklik gerek.
İlk sorulan soru : “AK Parti ANAP değil. ANAP’ın uzun iktidar sürecinde sürekli bir aşağı iniş vardı. AK Parti’nin 22 yıllık iktidar sürecinde de inişler oldu ama her zaman aşağı yönlü olmadı. 2009 yerel seçimlerinde yüzde 38’e düşen oyu da, 2015 seçimlerinde yüzde 50’ye yükselen oyu  da var. 
Ak Parti yeniden toparlanacak ama öncelik parti içindeki kibir abidesi burnundan kıl aldırmayanların temizlenmesi gerekiyor onun sinyalini dün Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi..
Ak Parti , ANAP olmaz toparlar ve  Özgür Özel de erken seçim yok şimdi iş zamanı diyor o güne kadar siyasetin ayağı yere basar diyorum..
iyi günler



Bu yazı 1792 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI