Bugun...


BEKİR DOĞAN

facebook-paylas
ORKİS TERMAL VE DÖNGELE
Tarih: 20-05-2024 18:14:00 Güncelleme: 20-05-2024 18:14:00


ORKİS TERMAL VE DÖNGELE

 

Kahramanmaraş'ın Doğal ve Tarihi Zenginlikleri

 

Abdulhakim Eren hocamla birlikte gerçekleştirdiğimiz gezintide, rotamızı Orkis Termal ve Döngele'ye çevirdik. Ali Rıza Kısakürek ile yapılan sohbet, bu doğal ve tarihi zenginlikleri uzaktan izlemenin keyfini yaşadım.. !

 

Kahramanmaraş'ın doğası, baraj gölleri ve şifalı suları, dünyada eşi benzeri olmayan kaynaklar arasında yer alıyor. Şehrin doğal güzellikleri arasında Uludaz Tepesi, Tekir Yeşilgöz Mesire Alanı, Yeşilgöz Obruğu, Döngel Mağaraları, Başkonuş Yaylası, Çokran Şelalesi, Galgamaç Şelalesi, Savruk Şelaleleri ve Toprakhisar Kanyonu gibi birçok önemli nokta bulunuyor.

 

Kahramanmaraş ayrıca, 1700'ün üzerinde kuyumcu atölyesiyle Akdeniz'in Altın Kenti unvanını taşıyor. Şehri keşfetmek için en az 15 gün ayırmak gerekiyor.

 

Kahramanmaraş'ta gezilecek yerler o kadar çok ki hangisini sayacağımı bilemiyorum. Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini buluşturan şehir, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu zenginliği günümüze kadar taşımıştır.

 

Abdulhakim Eren , Orkis Termal Otel'in yönetim kurulu başkanı Ali Rıza Kısakürek, ile sevdamız Kahramanmaraş , bölgedeki eksiklikleri ve potansiyeli değerlendirdik. KSÜ, Döngele ve Sır Barajı gezisi için 100-150 kişilik gemilerin getirilmesi, baraja uygun iskele yapılması ve sahile yol açılması gibi konuları iğneledik ama Ali Rıza Kısakürek , yeni otel ve tatil köyü projesi harika rüya gibi bir düşünce olduğunda en fikir olduk.. Tekliflerde bulunduk.. 

 

Termal otellerde çeşitli etkinliklerin yapılması gerektiğini söyledik, tabi bu bir otelle olmaz üç otel birlik içinde yapmalı..

 

Birlik sağladık diyen  Kısakürek, her otelin bir danışmanlık alması gerektiğini söyledik.. olmaz ise olmazı ise  basın danışmanı tutması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Kahramanmaraş'ın termal otellerine termal suyunun gemi turlarıyla gezilmesi gerektiğini dile getirdik.

 

Sır Barajı Gök Mavisi Olmalı !

 

Kahramanmaraş'ın ve ilçelerinin Evsel ve Sanayi Atık suyu için acil arıtma kurarak Baraj gölümüzü temizlememiz gerektiğini söyledik..

 

Arıtma tesisleri ile barajı  koruma konusunda acil önlemler alması gerektiğini  bunu yapmak için de Kahramanmaraşlıların birlik içinde konuyu kamuya ulaştırmak gerektiğini söyledik..

 

Danışman tutarak , ortak aklın kullanılması gerektiğini ifade ettiğimiz sohbetimizde Döngele ve Ortkis termalin güzelliklerini yaşadık..

 

Söylenecek çok söz var : Adem Bahar, Hüseyin Bahar, Ali Rıza Kısakürek'in önerileri ve değerlendirmeleri, dinler bir adım atarlar mı bilemiyorum..

 

Kahramanmaraş'ın turizm potansiyelini daha da artırmak için önemli bir adım olabilir.

 

Ortak aklı kullana bilirsek, oteller dolar, yüzdü yüz doluluğu yakalar bölge halkı da bu turizmden nasibini alır.. 

 

Ama bunu görmek gerek, tanıtım ve danışmanlık için kaynak ayırmak gerektiğini gördüm..

 

iyi günler



Bu yazı 1917 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI