Bugun...


BEKİR DOĞAN

facebook-paylas
BUGÜNE KADAR NE YAPTILAR Kİ ?
Tarih: 18-05-2024 09:24:00 Güncelleme: 18-05-2024 09:24:00


Bugüne kadar ne yaptılar ki ?

Dün akşam canlı yayında da söyledim: Kahramanmaraş Milletvekilleri, Belediye Başkanları, KMTSO Başkanı ve Meslek Odalarımız, Sendika ve Derneklerimiz kısaca STK bir şeyler yapıyorlar ama yaptıklarını anlatamıyorlar..! halkımız veya üyeleri , bugüne kadar ne yaptılar ki ? Diyor haklılar.. Niye derseniz yapılandan kimsenin haberi yok..

Oysa çalışmalarını Basın Mensupları ile paylaşsalar yaptıkları hizmetler ortaya çıkacaktır.. halk veya üyeler bu yapılmış yapılıyor diyecektir..

Bu şehir de eli kalem tutan, köşe yazısı yazan, haber yazan yorum yapan gazeteci sayısı bir elin parmakları kadar bile yok..

Her gittikleri ziyarette bir gazeteci arkadaşımızı götürseler çok farklı yansıması olur.. halkımız yapılanı bilir..

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden Basın Bülteni geldi.. Maraş heyeti

 

Bakan Abdulkadir Uraloğlu ziyaret etmiş.. bunu görünce

Bugün çok değişik bir köşe yazısı yazmaya karar verdim: Resimli niye derseniz sözlerimiz hava da kalmasın diye bugün resimli köşe yazısı yazıyorum haber gibi..

Kahramanmaraş Milletvekilleri Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ziyaret etmişler.. güzel iyi bir ziyaret..

Bülten haberi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden geldi.. resimleri ile..

o haberde ben şunları görmek isterdim:

Kuzey Çevre yolu Bağlantıları ihalesi yapılacak..

Güney Çevre Yolu projesi yapılarak ihale olacak..

Kahramanmaraş içme suyu, kanalizasyon kısaca alt yapısı yenilenecek..

Hava Alanına Uçak seferleri konacak..

Habere bakıyorum: olumlu görüşmeler yapıldı.. şehrin alt yapısını konuştuk.. diyorlar ama somut bir elle tutulur açıklama yok.. Belki de görüşülmüştür ama basın yansımamış..

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Masasında etrafında ise Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mevlüt Kurt, Mehmet Şahin, eski belediye başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Masanın diğer yanında ise : Bakan Abdulkadir Uraloğlu yanında bakanımız Vahit Kirişçi, Milletvekileri Ömer Oruç Bilal Debgici , Tuba Köksal , olumlu görüşme olmuş, iyi ki kavga çıkmamış..!

Ankara’ya giderken bir gazeteci götürseler güzel haberler çıkardı.. gazeteci arkadaşımızın yazdığı haberi de belediye servis etse çok güzel olurdu.. Kahramanmaraş Meselelerine ışık tutardı..

cevre-sehircilik-bakani.jpg

Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve aynı ekip ile ziyaret ediyor, Bakan Kahramanmaraş heyetini gülerek karşılıyor, olumlu geçmiş bir ziyaret haberi daha muallak cümleler..

Oysa orada : 6 Şubat da yıkılan Kahramanmaraş var, bir çok sorun var, Kahramanmaraş gelmeden mimarların çizdiği veya kopyalama yapıştırma yaptığı binaların altındaki dükkan 1.5 metre toprağın altında bunun dile getirilmesi gerektir..

Bir adam çıktı, uygun olmayan bir adam: Uygun olmayan alan, Sakınım bandı hikayesi çıkardı şehir huzursuz buna çare bulunması gerekiyordu.. gülmek değil ağlamak gerekiyordu..

Bize verilen haber metininde bu konulara değinme yok, olumlu görüşmeler.. ne geçti bilemiyoruz, Fırat Görgel başkan vekiller belki çok şey istemiştir ama bunu basına gazeteci dili ile yansıtmak gerek..

ali-yerlikaya.jpg

Kahramanmaraş heyetimiz İç işleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Ak Parti il başkanı Cüneyt Doğan, görüşmüş bugün asayiş ile çok bir sıkıntımız yok iyi bir ziyaret olarak bakıyorum.. Bakanlarla ilişkimizi sıcak tutmamız gerek, Buradan haberleri yansıtacak olan ise gazetecidir.. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız her ziyaretinde bir farklı gazeteci ile yol arkadaşlığı yapsa güzel haberler çıkar..

azerbaycan-kmtso.jpg

KMTSO Azerbaycan

Bir kare resim daha ekliyorum: KMTSO Azerbaycan Ziyareti

Buradan sözüm herkese : KMTSO Azerbaycan gitti, orada ki dostların desteği ile ben adımını attıklarında haberlerini yazarak siteme girdim.. ama benim yapmam yetmez, KMTSO Azerbaycan giderken, eli kalem tutan, haber ve köşe yazısı yazan bir gazeteci arkadaşımızı da beraberinde götürse çok daha güzel farklı haberler çıkardı..

Sözün özü : Belki güzel işler yapıyoruz, ama küçük hesap yüzünden bu yaptığımızı halkımıza duyuramıyoruz..

Ankara’ya bir gazeteci arkadaşımız gitse maliyeti ne olur ?

KMTSO Azerbaycan veya bir başka il ya da bir başka ülkeye giderken bir gazeteci arkadaşımızı götürse maliyeti ne olur ? Maliyeti nedir ki ?

Yahudi Sermayesinin büyük bölümünü reklama yatırıyor biz ise binde birini ya da bu kurumlara baktığımda 100 bin de birini reklam harcaması yapamıyoruz!

Yapmamız gerek sayın başkanlar : Yaptığımız hizmetleri iki üç kuruş harcayarak tanıtmamız gerek, yoksa bugün halkın söylediği bir söz,” Ne yaptılar ki ?” bunu duymaya devam ederseniz..

Bugüne kadar ne yaptılar ki ? , diyen halkımız sandıkta ilk mesajı 14 Mayıs da verdi , sonra 31 Martta verdi.. STK Başkanları içinde bu sözüm geçerlidir..

Bugün 18 Mayıs 2024 Cumartesi bu yazımı iyi okuyun ? Özümseyerek okursanız mesajı almış olursunuz..

İyi günler



Bu yazı 1752 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI