Bugun...


BEKİR DOĞAN

facebook-paylas
NEREDEN NEREYE GELDİK !
Tarih: 17-05-2024 08:44:00 Güncelleme: 17-05-2024 08:44:00


Nereden Nereye Geldik ? 

Dün askerimizin , polisimizin kullandığı silahın yedek parçasını yapamazken bugün yüzde 85 yerlilik oranı ile Savunma Sanayi de  Dünya da söz sahibi olan bir ülke olduk.. !

Hürjet, Kaan, Kızılelma, İHA ve SİHA, Helikopterimiz, Yerli ve Milli Hava Savunma Sistemimiz , Uçak gemimiz, Savunma Sanayinde yaptığımız binlerce ürün ile Savunma Sanayi Teknoloji İhracatı yapan bir ülke olduk.. 

2023 yılında , Deprem ve Pandemi sonrası krize rağmen 254 Milyar Dolarlık İhracat yaptık.. Türkiye Pandemi döneminde büyüme gösterdi..

Nankör ve ikiyüzlü insanların kendi karakterlerine uygun şekilde, her şeyi inkar edebiliyorlar.. Bundan önemlisi ise Türkiye , seni beni kötüleye biliyorlar.. Türkiye battı , bitti diyorlar, dışarda düşman aramaya gerek yok içimizdeki bize yeter !..

Oysa insan önce kendi hanesine baksa bugün 22 yılda nereden nereye geldiğin görecektir.. evi yoktu ev aldı.. arabası yoktu araba aldı.. bağ aldı, bahçe aldı.. uçakla seyahat eder hale geldi ama bunları unuttuk !..

Özellikle nankör  insanlara verilebilecek en iyi cevap şu : kendine bak ! 22 yıl önce nasıl yaşıyordun ? Bugün  nasıl.. yaşıyorsun ? sadece kendine ve ailene bak !..

1970 yıllarda : Maraş zengini, Kadılar, Şişmanlar, Yağcılar, üç beş zengin, bugün ben o zenginlerden daha iyi konumda yaşıyorum.. Sadece ben mi ? 1 Milyon 280 bin nüfusun yüzde 90 bugün 1970 zenginlerinden çok daha iyi konumda yaşıyor..! 

2002 yılında  AK Parti iktidarında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk sözü 17 bin km. Duble yol yapacağım dediği zaman yapamazsınız demişlerdi.. aylarca yapılamaz tartışması olmuştu..

Türkiye'deki bölünmüş yollar bakıyorum: 

Türkiye'de Nisan 2024 itibarıyla kullanımda olan bölünmüş yolların uzunluğu 29.364 km olup, 2.242 km yol inşaat ve 3.179 km yol ihale aşamasındadır. İnşallah memleketimize sahip Çıkar Elbistan Ekinözü Kısık vadesinden Kahramanmaraş yolunu da bunun arasına sokarız diye düşünüyorum.. 

Ülkede faaliyette olan 59 sivil havalimanından 37'sinde uluslararası uçuşlar gerçekleştirilmektedir. Bunların 18'i aynı zamanda askerî amaçla kullanılmaktadır.  

Kahramanmaraş Hava Alanına : Milletvekili bula bilirsek Ankara, İstanbul, Sabiha Gökçen, İzmir, Antalya, Kıbrıs , Almanya, İngiltere, Suudi Arabistan, Azerbaycan ve ABD seferleri de koyduruz , biz birlik olursak, Tek Maraşlı, Tek Ses olursak olur.. 

22 yıllık dönemde Türkiye de 10 binlerce  sayısız eser hizmete alındı. başlıklarını yazsam kitap olur..

60 yıllık otomobil hayali, TOGG ile gerçeğe dönüştü. 

 Enerjide Türkiye'nin merkez ülke olması için yatırımlar yapıldı. 

 Sağlık ve ulaşımdaki projelerle vatandaşın hayatına dokunuldu.   

Ulaşımdan sağlığa, eğitimden enerjiye, teknolojiden turizme, AK Parti'nin 22 yıllık iktidarında tüm bu alanlara damgasını vuran sayısız proje hayata geçirildi. Üzülerek belirteyim ki : Milli Eğitim de başarılı olunamadı.. 

 Türkiye'nin yerli otomobili Togg. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "babayiğitler" çağrısıyla 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşmesi için ilk adım atıldı. Otomobil yapmak bizim için çocuk oyuncağı çünkü biz markamız olmasa da 1968 den beri otomobil , kamyon, otobüs iş makinası yapan bir ülkeyiz kendimizi küçük görmeyin ama markamız yoktu.. Yerli girişimciler bir araya geldi, "Türkiye'nin otomobili" Cumhuriyetin yüzüncü yılında yollarda yerini aldı.  

Dünyada ki tüm markalar : Türkiye getirmedikleri yüzde yüz elektrikli araçları hızla Türkiye pazarına soktular.. 

 İstanbul Finans Merkezi  

Doğal gaz, petrol ve nükleer enerji 

Türkiye'nin her geçen gün daha çok söz sahibi olduğu bir diğer alan enerji. Türkiye üzerinden Avrupaya satılan gaz,  Devreye alınan Karadeniz Doğal Gazı, Gabar'da bulunan petrol ve Akkuyu Nükleer Santrali bu durumun temellerini oluşturuyor. 

Şehir hastaneleri salgın döneminde sistemi ayakta tuttu 

 Hizmete alınan ve yapımı süren 33 şehir hastanesi ile sağlıkta adeta devrim yapıldı. Fiziki altyapısı, yatak kapasitesi ve yüksek teknolojiyle şehir hastaneleri özellikle salgın döneminde sistemi ayakta tuttu. Özel hastanelerimizle Türkiye Bugün Sağlık Turizminden ciddi gelir elde ediyor.. 

Bir zeytini 3 defa ısırarak ekmeğimize katık yaptık, Lahmacunu Pide ekmeğine sararak yedik, Makarna’yı ekmekle yiyerek karnımızı doyurduk.. Yumurta bulduk ise peynir , zeytini bulamadık.. Almanya ve dünya devletlerinden gelen otomobillere hayranlıklar bakarken, 22 yıl sonra sitelerimizin park yerleri galerici dükkanlarına döndü.. Sokakta otomobil koyacak yer kalmadı.. 

Yazı uzadı son söz nokta : 22 yıl önce Ak Parti iktidara gelmeden hemen öncesinde ne neyimiz vardı  ? Ne yer ne  içerdiniz, Tapu, Trafik, Banka hesaplarınızı göz önüne alın, bugün Mayıs  2024 yılında neredesiniz ? Bir de ona bakın, ama namkörlük yapmayın ne olur bu ülke bizim !.. eksiğimiz var , geçim sıkıntısı çekenimiz var ekonomik olarak zor durumda olanımız var ama ülke bizim !..

Hayırlı Cumalar Diliyorum..



Bu yazı 1769 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI