Bugun...


BEKİR DOĞAN

facebook-paylas
BAŞKONUŞ YAYLASI !
Tarih: 03-05-2024 08:19:00 Güncelleme: 03-05-2024 08:19:00


Başkonuş Yaylası 
Kahramanmaraş valiliği : şiddetli yağış uyarısı yapmıştı.. beklenen yağış geldi. Andırın ilçemizin kırsal mahallelerini yolları, köprüleri sel aldı.. biz ise dün akşam yağmurun güzelliğini başkonuş yaylasında yaşadık..
Bir yandan şiddetli yağmur, ağaçların arasından Gökyüzüne süzülen sisleri görünce orman yanıyor sandım.. Serdar Erdoğanyılmaz , yangın değil o sis dediğinde ise yağmurun güzelliğini dans eden sislerin arasında  başkonuşta gözlemleyerek yaşadık..
Kar yağdığı zaman cennetten bir köşe olan Başkonuş Yaylası, yazın ise insanların nefes aldığı bir yer olarak bizi karşılar bağrına basar..
Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında bulunan Başkonuş Yaylası, başta Sümbül ve Salep olmak üzere birçok endemik bitkiyi bünyesinde barındıran ve göçmen kuşların uğrak yeri olan doğa harikası bir yayladır.
Sık gelinmesi gereken yer ama dost köyüne bahanesiz varılmıyor.. Başkonuş yaylamızda bize selam veren : Köknar, Sedir, Meşe ve Ardıç ağaçlarından oluşan orman, rengarenk çiçekleri ve endemik bitkileriyle doğal yapısını korurken, geyiklere ve kuşlarla GAP Gazeteciler Birliği üyelerine selam veriyor.
Dönemin : Orman Bölge Müdürü Halil İbrahim Yalçın , 1980 yıllarda burada Geyiklere yaşam alanı oluşturması ile Maraş’ın gündemine gelmişti..
Vali Celal Güvenç, Belediye Başkanı İsa Kalkan, Sıkıyönetim Komutanı Tuğgeneral Yusuf Haznederoğlu sık sık burada buluşurdu.. ve Maraş gündemi konuşulurdu..
Başkonuş Yaylası  geyik üretme istasyonu olarak kurulmuş, Şehir portokolunun nefes aldığı yerdi.. yıllar sonra geyikler doğaya salı verildi.. Çevrede çoğalan geyiklerin yaklaşık 250-300 adet civarında olduğu bugün tahmin edilmekte doğal ile iç işe yaşanacak bir yaylamızdır..
Hukukçu , İnşaat Mühendisi , Gazeteci, GAP Gazeteciler Birliğinin İstişare Kurulu Başkanı Serdar Erdoğanyılmaz Genel Başkan Zeynel Abidin Kıymaz ile bizleri Başkonuş Yaylasında dün misafir etti.
Tarihi süreç ve gelişmelerle 1980 yıllardan bugüne kadar olan süre film gibi gözümün önünden geçti.. Başkonuş yaylasını 2011 yılından itibaren özel işletme statüsüne girmiş ve Erdoğanyılmaz ailesi tarafından yönetilmeye başlanmıştır.
Süreyya Erdoğanyılmaz , ablamızın verdiği hizmetlerle harika bir noktaya geldiğini yemek lezzetlerinin tadına bakılması gerektiğini gördüm..
Başkonuş Yaylası  A Tipi Mesire Alanı olarak 120 yatak kapasitesi ile bölgeye hizmet veriyor..
Konaklama alanının rakımı 1325m civarındadır. Bu yüksekliğin insan sağlığı açısından çok uygun olduğu uzmanlarca belirtilmektedir. Ayrıca, Ardıç, Sedir ve Göknar ağaçlarının ürettiği oksijene, Akdeniz’den gelen nemli havanın da karışmasıyla bağışıklık sistemini güçlendiren sağlıklı bir ortam oluşmaktadır. Yaz ve kış aylarındaki farklı güzellikleri ve tedavi edici güzel havası ile turistler ihtimamla misafir edilmektedir.
Kahramanmaraş valiliği, Bugün ve Pazar günü için Andırın ilçemiz de yani Başkonuş civarında yağış uyarısı veriyor , bugün yarın başkonuş giderek orada yağmurun keyfini çıkarmanızı tavsiye ederim..
Başkonuş yaylasında yağmur nasıl yağar anlatılmaz, orada görüp yaşamanız gerektiğine inanıyorum..
Cumartesi Pazar Buyurun Başkonuş yaylasına diyorum..
İyi günler



Bu yazı 1554 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI