Bugun...


BEKİR DOĞAN

facebook-paylas
MARAŞLIYA DÖN ÇAĞRISI!
Tarih: 06-04-2023 09:27:00 Güncelleme: 06-04-2023 09:27:00


MARAŞLIYA DÖN ÇAĞRISI!

 

6 Şubat 2023 sabah saat 04 17 de Kahramanmaraş Pazarcık Merkezli 7.7 deprem, sonra saat 13 13 de Elbistan Merkezli 7.6 deprem ile 11 ili doğrudan vuran Asrın Felaketinin ardından bu illerdeki vatandaşlarımız yurdun dört bir köşesine dağıldı..

 

Resmi rakamlara göre 450 bin kişinin deprem sonrası ayrıldığı , resmi kayıtlara girmeyen bir yakının yanına gidenler 600 bin Kahramanmaraşlının şehri terk ettiği bu sebeple şehirde her alanda iş gücüne ihtiyaç olduğu için Kahramanmaraşlılara memlekette dön çağrısı yapılıyor..

 

Dün akşam "Sözün Özü " Marasgündem.tv de canlı yayın konuğu olan MHP Kahramanmaraş Milletvekili aday adayı Ömer Özkan: " Kahramanmaraş , Kahramanmaraşlıların şehre dönmesi için bir kere daha çağırı yapıyorum, lütfen şehrimize dönün, eviniz, iş yeriniz yıkılmıştır, bunu hep birlikte yapacağız , her şeyi devletten beklemek doğru değil, Kahramanmaraş dönerek memleketinize sahip çıkın," dedi.

 

Bu çağırıyı ben ilk günden beri yapıyorum.. Bugün 6 Nisan havalar ısındı.. iki günden beri elektrik sobası yakmadan yata biliyorum.. önümüz yaz , gittiğiniz yer çok rahat olabilir ama lütfen Kahramanmaraş dönün ve birlikte şehrimize sahip çıkalım..

 

Fırıncıya diyorum ekmek yap ! : Cevap Kime satacağım ?

 

Marketçiye dönüyorum dön marketini aç : cevap , " Kime ne satacağım" ?

 

Bizim evin boya ve tamir işi var : usta arıyorum yok..

 

 

Sanayi de Kaynak işim var : Yapacak usta yok..

 

Yüzlerce örnek vermek mümkün, ancak artık tatil sona ermeli, evimiz yıkılmış olabilir, ağır hasarlı olabilir, çadır ve konteyner de kalabiliriz ama şehrimize dönüp evimize iş yerimize sahip çıkmamız gerekiyor..

 

Artık okullarda açılıyor Kahramanmaraş döne bilirsiniz..

 

iyi günler



Bu yazı 3349 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI