Bugun...


HÜSEYİN YILMAZ

facebook-paylas
SINAV
Tarih: 25-10-2023 17:38:00 Güncelleme: 25-10-2023 17:38:00


SINAV

Şunu bil ki bir gün gelecek ve herkes derin bir uykuya dalacak ama bir daha asla uyanamayacağın bir uyku…

 

 Bu kısa vade de kazandırdığını zannettiğimiz, aslında ebedi hayatı kazanmak için bir ekim yeri olan 3 kuruşluk dünyada senin için hazırlanmış olan bir sınavın içinde hayatını devam ettiriyorsun. Bilsen de bilmesen de, farketsende farketmesen de bu böyle. Bir gün selalar senin için de okunacak.

 

Diğer sınavlar senin hayatını belirleyen sınavlar, düşünsene sınavı kazanmışsın ama ezanı duyup Allah’ın seni çağırdığında sen kalkamıyorsun, üşeniyorsun ama dünyada en güzel şekilde yaşamaya devam ederken asıl dünyan için bir hazırlık içerisine girmemişsin. Bu hayat bu kadar kısa… Hazreti Nuh peygamberimiz 950 yıl yaşamasına rağmen hayat onun için de bir imtihandı.

 

Günümüzde de geçmişte olduğu gibi insanın bir şeye inanma isteği hala taptaze. Yeni çağda yeni inançlar ortaya çıkartıyorlar. İnsan da özellikle gençler bir şeye bağlanmak istiyorlar. Bazıları unicor’na inanıyor, bazıları deizme  vs.

 

İnsanlar  şu üç günlük dünyada mutluluğu aramak için bu yanlış  inançlara inanıyorlar maalesef. Ve hatta gelişmiş ve zngin isveç, Norveç gibi ülkelerde bu sayı daha da fazlalaşıyor, intihar oranları ile paralel.

 

İnsanlara doğruyu ve hakikati anlatmamız ve yaşantımızla örnek olmamız günümüzün en önemli çalışması olsa gerek. Yapılan güzel davranış ve anlatımlar sonucu hem karşındaki muhatabını doğru yola, sonucunda Cennet’e çağırıyorsun,  hem de kendini insanlara yardım ederek mutlu kılıyorsun.Dünyayı anlamlandırıyorsun. Hayatın gayesini pratiğe geçiriyorsun. Ne mutlu sana. İyiliğin erlerinden bir er olmak adına zora talipsin ve talebini hayata geçirmek için dünyanın geçici menfaatlerine aldanmadan, hakyolda dosdoğru ilerliyorsun.

 

Böyle güzel insanlara , Sana ihtiyacı var insanlığın.

 



Bu yazı 1103 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI