Bugun...



YENİDEN REFAH PARTİLİ ZIBA “BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN GELİYORUZ”

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesi Yeniden Refah Partisi Belediye Meclis Üyesi aday adayı Hakan Zıba, “Kahramanmaraş ta belediyecilik deyince halkımızın kafasında hep bir rant kapısı intibası oluşturuldu. Biz bu kavramı ortadan kaldırmak belediyecilik anlayışını tamamen değiştirmek için geliyoruz.”

facebook-paylas
Güncelleme: 07-11-2023 21:15:52 Tarih: 07-11-2023 20:48

YENİDEN REFAH PARTİLİ ZIBA “BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN GELİYORUZ”

YENİDEN REFAH PARTİLİ ZIBA “BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN GELİYORUZ”

 

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesi Yeniden Refah Partisi Belediye Meclis Üyesi aday adayı Hakan Zıba, “Kahramanmaraş ta belediyecilik deyince halkımızın kafasında hep bir rant kapısı intibası oluşturuldu. Biz bu kavramı ortadan kaldırmak belediyecilik anlayışını tamamen değiştirmek için geliyoruz.”


Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesi Yeniden Refah Partisi Belediye Meclis Üyesi aday adayı Hakan Zıba, Dulkadiroğlu ilçesi ve Kahramanmaraş için yapılması gerekenleri ve hedeflerini açıkladı.

 

ÇOCUKLARIMIZA DAHA HUZURLU YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR BIRAKMAK İSTİYORUZ


Zıba “Öncelikle yaşamış olduğumuz asrın felaketi deprem de hayatını kaybedenlere ALLAH’tan rahmet geride kalanlara sabrı Cemil niyaz ediyorum. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın hepinizin kayıpları var. Bu kaderdir ama sahipsizlik kader değildir. Ben doğma büyüme Kahramanmaraşlıyım burada çok güzel anılarım yaşanmışlıklarım var. Maalesef Kahramanmaraş ta belediyecilik deyince halkımızın kafasında hep bir rant kapısı intibası oluşturuldu. Biz bu kavramı ortadan kaldırmak belediyecilik anlayışını tamamen değiştirmek için geliyoruz. Biz halka eziyet eden değil hizmet edenler olarak anılmak istiyoruz. Çünkü biz nasıl bu şehirde mutluluklar acılar yaşamışsak bizim evlatlarımızda bizden sonraki gelen nesil de bu şehirde yaşayacak onlara daha huzurlu yaşanabilir bir şehir bırakmak bizim en asli görevimiz” dedi.

 

HALKIMIZIN FİKRİNİ ALMADAN KESİNLİKLE HAREKET ETMEYECEĞİZ


Zıba ”Öncelikle şehrimizi doğu ve batı yakası diye 2 ye ayırdılar. Batı yakası gelişmiş elit insanların refah seviyesi daha yüksek olanakların yaşadığı bölge ama, doğu yakası daha mütevazi hayat süren insanlarla dolu şehirler batıya doğru gelişir tabusu yıkıldı artık şehrin doğusu da batısı gibi gelişebilir. İnsanımıza daha refah bir yaşam kalitesi sunmak adına Kahramanmaraşlı olup kendine ait bir evi yuvası olmayan her bir vatandaşımızın sosyal konut projeleri kapsamında bir konut vereceğiz. Bunda en büyük şart asgari ücret seviyesinde yaşam mücadelesi sürdüren ve her hangi bir gayrimenkul değeri olmayanlar olacak. Önceliğimiz bildiğiniz gibi ilçemizde yıkım büyük oldu. Bu sebeple ilçemizin yeniden inşaası ve yeniden yapılanması noktasında halkımıza fikrini almadan kesinlikle hareket etmeyeceğiz. Biz yaptık oldu. Anlayışı artık bitmiştir. Bu şehrin insanı yaşamak istediği şehir hakkında söz sahibi olacak insanlara eziyet eden değil hizmet eden bir belediyecilik anlayışı sunacağız.


Ulaşım noktasında şehrin doğu ve batı yakasını bir birine bağlayan alternatif yol projelerimiz var daha önce yapılmış fakat tamamlanamayan projeleri de ALLAH’ın izniyle tamamlayacağız. Gerekirse belediyenizin şehir planlamacılarını gece gündüz demeden il emniyet müdürlüğü trafik şube ekipleri ile sahada gezdirip trafik sorununu ve ulaşımı çözümleyeceğiz” dedi.

 

GELİŞEN ŞEHİR OLARAK BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 


Zıba ”Bildiğiniz gibi Kahramanmaraş Türkiye’nin en geniş su havzalarına sahip ama be hikmetse ne sulama da be içme suyunda bir faydasını göremiyor. Bu şehir hatta ülke genelinde belki de en pahalı suyu içiyoruz. Bunun da önüne geçmek adına alternatif su kanallarını devreye girdirip eskisi gibi suyu neredeyse bedavaya halkımıza sunacağız


Tarımsal alanların sanayileşmesine müsaade etmeden üreten gelişen bir şehir olarak büyümeye devam edeceğiz inşallah.

 


Üretim yapan çiftçilerimize tarım kredi kooperatifleri ile koordineli çalışıp alternatif üretim sahaları ve ürünleri ile ilgili konferanslar verdireceğiz bilimsel olarak yapılması gereken ne varsa çiftçimizin hizmetine sunacağız.


Bertizliler bizi yine unuttu demesin onlar hep aklımızda. Bertizliler bölgesi ve Çağlayancerit ilçemiz bunca yıl unutuldu kaderine terk edildi. Bu iki bölgemiz içinde şehre direk ulaşım sağlayabilecek duble yol ile bu yol güzergahları üzerinde buralara hareketlilik katacak fikirleri yine bu bölge halkı ile değerlendirip çalışmalar yapacağız. Onlarında bu şehrin bir parçası olduğunu şehirle bütünleştirerek göstereceğiz.


KISACASI BİZİM HEDEFLERİMİZ BÜYÜK


Bizler makam yada mevki için değil bu şehre yani içinde bizimde yaşadığımız şehre hizmet etmek istiyoruz. Çünkü bi bu şehre aşığız ve bu şehre borçluyuz. Eğer halkımız teveccüh gösterip bizlere yetki verirse Kahramanmaraş’ ta belediyecilik nasıl yapılır, bir şehir bir ilçe küllerinden nasıl yeniden doğar, bu tüm vatandaşlarımız ve tüm Türkiye görecek” dedi.

 




Bu haber 362 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI