|
Tweet | Tarih: 14-07-2023 01:42 |
BAŞKAN M.BURAK GÜL KAHRAMANMARAŞ’TA ADLİYE VE AVUKATLARIN İŞ YÜKÜ ARTTI
6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan Merkezli meydana gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerin ardından Hukuksal sorunlarda ortaya çıkmaya başladı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Baro Başkanı M. Burak Gül, depremden sonra miras davalarından ticaret davalarına kadar adliye vakalarının arttığını, Kahramanmaraş’a bir Ticaret Mahkemesi’nin açılması gerektiğini söyledi.
Kahramanmaraş esasında ticarette Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri olduğunu belirten Başkan Gül, “6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde Kahramanmaraş ticaret ve sanayisi de bundan yoğun etkilendi. Kahramanmaraşlı sanayicilerimizde etkilendi, fabrikaları zarar gördü işçileri başka illere gitmek durumunda kaldı.
Kahramanmaraş’ın tekrar ayağa kalkması sanayi ve ticaretin tekrar canlanması için alınan tedbirlerin biraz daha da ileri götürülmesi lazım.” Dedi.
Başkan Burak Gül, miras haklarından ticaret davalarına kadar birçok dava ile adliye ve avukatların iş yükünün arttığını belirterek, Bu konu ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Ankara’da Hakim Evi’nde Baro Başkanları ile yapılan toplantıda , deprem bölgesi merkezinde olan illerin Baro başkanları olarak sorunlarımızı bakanlarımıza illettik.
Bu noktada Kahramanmaraş özelinde uzun süredir talep ettiğimiz Ticaret Mahkemesi talibimiz var. Şehrin çünkü hukuk olmaksınız, ticaretin canlanması ticari ihtilafların çözülmesi adına Kahramanmaraş adına Ticari Mahkemelerin kurulmasını talebinde bulunduk.” İfadelerini kullandı.
Kahramanmaraş Barosu Başkanı M.Burak Gül, Deprem sonrası davaların çok fazla arttığına dikkat çekerek, “Bakanlıktan tabi diğer talibimizde Kahramanmaraş’ta yargı süreçlerinin hızlandırılması. Bu noktada adli yargı yaz kararnamesi yayınlanacak, burada hakim ve savcı tayinleri de ortaya çıkacak. Hakim ve Savcı ihtiyacının da yeteri kadar vatandaşın adalete erişiminin daha iyi sağlanabilmesi için adli ve yargı sürecinin en iyi şekilde sağlanabilmesi için yeteri kadar hakim ve savcının görevlendirileceği bilgisini aldık. Adli ve Adalet hizmetlerinin en iyi şekilde yürütülmesini talep ediyoruz” dedi.