|
Tweet | Tarih: 02-03-2025 17:12 |
KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇOCUKLARLA RAMAZAN COŞKUSUNU PAYLAŞIYOR
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının ikinci gününde çocuklara unutulmaz bir deneyim sundu. “Kahramanmaraş’ta Ramazan Çok Güzel” sloganıyla düzenlenen etkinlikler, minik katılımcıları hem eğlendirip hem de eğitici bir deneyim yaşattı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Nasrettin Hoca Hikâyeleri tiyatro gösterisi ve Teravih Çantası Boyama Atölyesi, çocukların yoğun ilgisini gördü.
NASRETTİN HOCA HİKÂYELERİ TİYATRO GÖSTERİSİ KAHKAHALARLA KARŞILANDI
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ramazan’ın ikinci gününde Nasrettin Hoca Hikâyeleri adlı tiyatro oyununu sahneledi. Çocukların büyük bir beğeniyle izlediği gösteri, geleneksel hikâyeleri modern bir şekilde sahneleyerek miniklere dürüstlük, hoşgörü ve paylaşım gibi önemli değerleri kazandırmayı amaçladı. Eğlenceli ve eğitici içeriğiyle dikkat çeken oyun, çocuklara kahkaha dolu anlar yaşattı. Gösteri, izleyicilerden tam not aldı ve büyük alkış topladı.
TERAVİH ÇANTASI BOYAMA ATÖLYESİ İLE YARATICILIK ZİRVEYE ÇIKTI
Ramazan’ın manevi atmosferine uygun olarak düzenlenen bir diğer etkinlik ise Teravih Çantası Boyama Atölyesi oldu. Çocuklar, kendi tasarımlarını yaparak teravih çantalarını rengârenk boyayarak hem el becerilerini geliştirdi hem de hayal güçlerini özgürce ortaya koydu. Atölye çalışması, sosyal bir ortamda sosyalleşme fırsatı sunarken, aynı zamanda ekip çalışmasının önemini de vurguladı. Çocuklar birlikte çalışarak keyifli bir üretim süreci geçirdi.
AİLELERDEN TEŞEKKÜR MESAJI
Çocuklar için düzenlenen etkinlikler, ebeveynlerden büyük takdir topladı. Aileler, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayının manevi havasını çocuklarına hissettirmeyi amaçlayan etkinlikleri düzenlemesinden dolayı teşekkürlerini iletti. Ebeveynler, miniklerin hem eğlendiği hem de önemli hayat dersleri aldığı bu tür organizasyonların büyük önem taşıdığını belirttiler.