Bugun...


BAŞKAN AKPINAR İLÇEMİZİN EKONOMİK KALKINMASINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ
Tarih: 15-10-2024 22:38:31 Güncelleme: 15-10-2024 22:38:31 + -


Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, ilçede önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.

facebook-paylas
Tarih: 15-10-2024 22:38

BAŞKAN AKPINAR İLÇEMİZİN EKONOMİK KALKINMASINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ

BAŞKAN AKPINAR İLÇEMİZİN EKONOMİK KALKINMASINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ

 

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, ilçede önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Akpınar, Bakırcılar Odası Başkanı Selamet Atlı'yı iş yerinde ziyaret ederek, bölgenin sanayi ve zanaat potansiyelini artırmaya yönelik projeler hakkında verimli bir görüşme gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında Başkan Akpınar’a Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Yıldız, Latif Öztürk, Resul Arslanhan ve Mehmet Demir de eşlik etti. Bakırcılar Odası’nda gerçekleşen bu buluşmada, Dulkadiroğlu’nun zanaat ve sanayi sektörünün geleceği üzerine önemli değerlendirmeler yapıldı.

 

BAKIRCILIK VE METAL İŞLEME SEKTÖRÜ MASAYA YATIRILDI

 

Ziyaret esnasında, özellikle bakırcılık ve metal işleme sektörünün durumu ve bu alanlardaki potansiyelin daha da geliştirilmesine yönelik projeler görüşüldü. Sanayi esnafının sorunları ve sektörün geleceği hakkında kapsamlı bir değerlendirme yapıldı. Başkan Akpınar, hem bakırcılık sektörünün hem de genel sanayi işleyişinin desteklenmesi gerektiğine vurgu yaparak, Dulkadiroğlu’nun bu alanda daha güçlü bir konuma gelmesi için atılması gereken adımları ele aldı.

 

Başkan Mehmet Akpınar, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, sanayi sektörünün ve özellikle bakırcılık gibi geleneksel zanaatların gelişiminin, ilçenin ekonomik ve kültürel kimliği için büyük önem taşıdığını ifade etti. Bakır işleme zanaatının Dulkadiroğlu'ndaki köklü bir geçmişe dayandığını hatırlatan Akpınar, modern projelerle bu sektörü daha da ileriye taşımak istediklerini belirtti. Ziyaretin oldukça verimli geçtiğini vurgulayan Akpınar, şunları kaydetti:

 

BAŞKAN AKPINAR’IN AÇIKLAMALARI: İLÇEMİZİN EKONOMİK KALKINMASINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ

 

“Bugün, Belediye Başkan Yardımcılarımızla birlikte, Bakırcılar Odası Başkanı Sayın Selamet Atlı'yı iş yerinde ziyaret ettik. Ziyaretimiz kapsamında, sanayimizin genel durumu hakkında görüş alışverişinde bulunduk. İlçemizin bakırcılık ve metal işleme potansiyelini artırmaya yönelik projeleri masaya yatırdık. Hem esnaflarımızın desteklenmesi hem de Dulkadiroğlu’nun bu alanda daha güçlü bir konuma ulaşması için yapılabilecek çalışmalar üzerinde verimli istişarelerde bulunduk.”

 

Akpınar, sanayinin modern ihtiyaçlarına cevap verebilmek için geliştirilecek projelerin, Dulkadiroğlu’ndaki zanaatkarların iş potansiyelini artıracağını ve istihdam olanaklarının genişletilmesine katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi. Başkan ayrıca, bu tür ziyaretlerin, esnafın sorunlarını yerinde görme ve çözüm yolları geliştirme konusunda önemli bir fırsat sunduğunu belirterek, Dulkadiroğlu Belediyesi olarak her zaman esnafın yanında olduklarını ifade etti.

 

BAKIRCILAR ODASI BAŞKANI SELAMET ATLI: İŞ BİRLİĞİMİZİN GÜCÜ ARTACAK

 

Bakırcılar Odası Başkanı Selamet Atlı ise Başkan Akpınar’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yapılan görüşmelerin sektöre olumlu katkılar sunacağını belirtti. Atlı, bakırcılık ve metal işleme gibi geleneksel zanaatların modern dünya ile buluşması adına yapılacak projelerin büyük önem taşıdığını vurguladı. Atlı, Dulkadiroğlu Belediyesi ile yürütülecek iş birliği sayesinde, ilçedeki sanayi ve zanaatkarların hem ekonomik olarak güçleneceğini hem de daha geniş pazarlara ulaşma imkanına sahip olacağını ifade etti.

 

Başkan Selamet Atlı, zanaatkarların yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, "Dulkadiroğlu ilçemiz, tarihi bakırcılık ve metal işleme sanatı ile tanınmış bir bölgedir. Bu geleneksel sektör, gelişen teknoloji ile buluşturulmalı ve modernize edilmelidir. Belediye Başkanımızın bu ziyaretleri, bizim için büyük bir motivasyon kaynağıdır. Başkanımızın desteğiyle, sanayimizin gücünü artırmaya yönelik çalışmalara devam edeceğiz. Esnafımızı geliştirecek projelerle ilçemizi daha ileriye taşıyacağız," dedi.

 

SANAYİ VE ZANAAT SEKTÖRÜNDE MODERN PROJELER YOLDA

 

Bu ziyaretin ardından Dulkadiroğlu Belediyesi ve Bakırcılar Odası arasında daha güçlü iş birlikleri kurulması bekleniyor. Özellikle bakırcılık ve metal işleme sektöründe yapılacak yenilikçi projelerle hem esnafın daha rekabetçi hale getirilmesi hem de Dulkadiroğlu’nun bölgesel sanayide daha fazla söz sahibi olması amaçlanıyor. Modernizasyon ve teknolojiye uyum sağlayacak adımlar, sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek yeni üretim yöntemlerinin geliştirilmesi için önemli bir yol haritası sunuyor.

 

Dulkadiroğlu’nun ekonomik kalkınmasında büyük rol oynayacak bu iş birliği, sadece sanayi alanında değil, aynı zamanda kültürel değerlerin korunması açısından da büyük önem taşıyor. Ziyaret, hem belediyenin hem de sanayi temsilcilerinin ortak bir hedef doğrultusunda hareket edeceğinin göstergesi olarak değerlendirildi.

 

Başkan Akpınar ve Başkan Atlı’nın birliktelik mesajları, Dulkadiroğlu’ndaki esnaflar ve sanayi çalışanları tarafından da büyük bir memnuniyetle karşılandı. Geliştirilecek projelerle birlikte, Dulkadiroğlu’nun geleneksel bakırcılık sanatıyla bölgesel ve ulusal düzeyde daha güçlü bir konuma gelmesi hedefleniyor.

 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI