Bugun...


BAŞKAN MEHMET AKPINAR: “KAHRAMANMARAŞ’I ORTAK AKIL VE VİCDANLA YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ”
Tarih: 15-04-2025 23:05:04 Güncelleme: 15-04-2025 23:32:04 + -


Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, Kahramanmaraş’ın yeniden imarı ve geleceğe daha sağlam temellerle hazırlanması adına önemli mesajlar verdi.

facebook-paylas
Tarih: 15-04-2025 23:05

BAŞKAN MEHMET AKPINAR: “KAHRAMANMARAŞ’I ORTAK AKIL VE VİCDANLA YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ”

BAŞKAN MEHMET AKPINAR: “KAHRAMANMARAŞ’I ORTAK AKIL VE VİCDANLA YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ”

 

Haber: Bilal EVRAN

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, Kahramanmaraş’ın yeniden imarı ve geleceğe daha sağlam temellerle hazırlanması adına önemli mesajlar verdi. Mimarlar Odası Kahramanmaraş ve Kayseri Şube Başkanlıkları iş birliğiyle düzenlenen “Yeniden Gelişen Kahramanmaraş” temalı konferansta konuşan Başkan Akpınar, depremin yıkıcı etkilerine dikkat çekerek, inşa sürecinde sadece fiziksel değil, ahlaki bir yenilenmenin de gerektiğini vurguladı.

 

 “DEPREM SADECE YAPILARI DEĞİL, AHLAKİ ZEMİNİMİZİ DE SARSTI”

 

Konferansta Kahramanmaraş’ın yaşadığı 6 Şubat depremleri sonrası yeniden yapılanma sürecine dair kapsamlı değerlendirmelerde bulunan Başkan Mehmet Akpınar, şehrin yaşadığı acının büyüklüğüne rağmen güçlü bir iradeyle yeniden ayağa kalkacağını ifade etti.

 

“Kahramanmaraş olarak asrın felaketini yaşadık. Ancak bu şehri yeniden ayağa kaldıracak inanç ve kararlılığa sahibiz. Deprem, yalnızca binalarımızı değil, ahlaki zeminimizi de derinden sarstı.”

 

 “YIKILAN BİNALAR TEKNİK DEĞİL, VİCDANİ BİR SORUNUN GÖSTERGESİDİR”

 

Başkan Akpınar, özellikle ruhsatlı ve yeni yapılmış binaların dahi çökmesinin ciddi bir problem olduğuna dikkat çekti:

 

“Yeni yapılmış, ruhsatlı binaların bile yıkılmış olması sadece teknik bir hata değil, aynı zamanda vicdani bir sorundur. Bu nedenle şehirlerimizi yeniden inşa ederken sadece betonla değil, sağlam bir ahlaki temelle hareket etmeliyiz.”

 

 MİMAR VE MÜHENDİSLER SÜRECİN DIŞINDA BIRAKILMAMALI

 

İnşa ve imar sürecinde en önemli paydaşlardan olan mimar ve mühendislerin süreç dışında bırakılmasının büyük bir hata olacağına değinen Akpınar, şunları söyledi:

 

“Bu sürecin en önemli aktörleri mimarlar ve mühendislerdir. Onları dışlamadan, bilgilerini ve uzmanlıklarını sürece entegre ederek ilerlemeliyiz. Yeni imar planlarımızda meslek odalarının aktif rol alması, sağlıklı ve sürdürülebilir şehirleşme için şarttır.”

 

 YENİDEN GELİŞEN KAHRAMANMARAŞ

 

 

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Akpınar, Abdullah Gül Üniversitesi ile birlikte düzenlenen konferansın önemine de değinerek, katılımcı ve şeffaf bir şehircilik anlayışının altını çizdi:

 

“Hep birlikte, ortak akılla ve vicdanla hareket ederek Kahramanmaraş’ımızı yeniden ayağa kaldıracağız. Bu süreç, sadece bir yeniden inşa süreci değil, geleceğe dair sorumluluklarımızı yerine getirme sürecidir.”

 

 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI