Tweet |
KAHRAMANMARAŞ İSTİKLAL ÜNİVERSİTESİ’NDEN BALIK İŞLEME VE PİŞİRME ETKİNLİĞİ
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine yönelik olarak "Balık İşleme ve Pişirme Etkinliği" düzenledi. Karacasu kampüsünde gerçekleştirilen etkinlik, Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği Başkanı İbrahim Sarı’nın katkıları ve iş birliği ile hayata geçirildi.
Etkinlik kapsamında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, balık işleme tekniklerini ve farklı pişirme yöntemlerini uygulamalı olarak öğrendi. Deniz ürünlerinin doğru işlenmesi ve sağlıklı pişirme yöntemleri hakkında bilgi edinen öğrenciler, etkinlik sonunda hazırladıkları yemekleri sergileyerek yeteneklerini gösterme fırsatı buldu.
PROF. DR. İSMAİL BAKAN: “GASTRONOMİ BÖLÜMÜ ŞEHRİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Etkinliğe katılan İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: “Üniversitemiz bünyesindeki Turizm Fakültesi’ne bağlı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, hem üniversitemiz hem de Kahramanmaraş için büyük bir öneme sahip. Bu bölüm, Kahramanmaraş mutfağından Türk ve dünya mutfağına kadar birçok lezzetin öğrencilere öğretildiği, hocalarımız tarafından büyük emek verilen kıymetli bir bölüm. Bugün, öğrencilerimiz için balık işleme ve pişirme konusunda bir etkinlik düzenledik. Bu etkinliğe katkılarından dolayı Merdan Balıkçılık ve İbrahim Sarı Başkanımıza teşekkür ederiz.”
BAŞKANI SARI : KAHRAMANMARAŞ’TA BALIK ÜRETİMİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ
Etkinlikte konuşan Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği Başkanı İbrahim Sarı, Kahramanmaraş’ın balıkçılık alanındaki potansiyeline dikkat çekerek şu cümleleri kaydetti: “Kahramanmaraş’ta balık üretimini artırmak istiyoruz. Denizimiz olmamasına rağmen barajlarımız ve göllerimiz sayesinde bu alanda büyük bir üretim kapasitesine sahibiz. Alabalık üretiminde Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biriyiz. Ayrıca Türk somonu, dünya çapında Norveç’e rakip bir ürün olarak öne çıkıyor ve patentli somonumuz, en çok ihraç edilen balık türlerinden biri.”
MEKTEPLİ VE ALAYLI’NIN BULUŞMASI
Rektör Prof. Dr. İsmail Bakan, mektepli ve alaylının bir araya gelmesinin çok daha değerli bilgiler ürettiğine vurgu yaparak, şehrin su ürünleri potansiyelinin altını çizdi. “Kahramanmaraş, tatlı su kaynakları bakımından Türkiye’nin en zengin illerinden biri. Yıllık yaklaşık 18 bin ton balık üretimi gerçekleştiriyoruz ve bunun 6-7 bin tonunu ihraç ediyoruz. Su ürünleri işleme tesisi kapasitesi açısından Türkiye’de birinci, Avrupa’da ise üçüncü sıradayız. Bu durum, su ürünleri sektöründe Kahramanmaraş’ın büyük bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor,” dedi.
ETKİNLİĞE GENİŞ KATILIM OLDU
Etkinlikte, İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği Başkanı İbrahim Sarı, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Cihan Canbolat, akademik personeller, fakülte öğrencileri ve basın mensupları katıldı. Etkinlikte teorik ve pratik bilgiler paylaşılırken, öğrenciler de hazırladıkları yemeklerle yeteneklerini sergileme fırsatı buldu.