Bugun...



KAHRAMANMARAŞ’TA TERZİLER ODASI’NDAN AŞURE İKRAMI: BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası, Muharrem ayının 10. günü olan ve İslam dünyasında her yıl kutlanan Aşure Günü vesilesiyle vatandaşlara aşure ikram etti. Dulkadiroğlu ilçesindeki Moda Sokağı'nda düzenlenen etkinliğe katılım yoğun oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 01-08-2024 21:21:47 Tarih: 01-08-2024 21:12

KAHRAMANMARAŞ’TA TERZİLER ODASI’NDAN AŞURE İKRAMI: BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

KAHRAMANMARAŞ’TA TERZİLER ODASI’NDAN AŞURE İKRAMI: BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası, Muharrem ayının 10. günü olan ve İslam dünyasında her yıl kutlanan Aşure Günü vesilesiyle vatandaşlara aşure ikram etti. Dulkadiroğlu ilçesindeki Moda Sokağı'nda düzenlenen etkinliğe katılım yoğun oldu. 

 

 

Gerçekleştirilen Aşure etkinliğine  Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Beşen, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Latif Öztürk, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Çakar, MHP İl Başkanı Hüseyin Vahit Demiröz, MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Muhammet Paçacı, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği İl Başkanı Ahmet Kuybu, Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt, Ülkü Ocakları İl Başkanı Dursun Nar ve çok sayıda STK temsilcisi ile vatandaş katıldı.

 

 

KAHRAMANMARAŞ VALİSİ MÜKERREM ÜNLÜER: AŞURE GÜNÜ DUYGULARI PEKİŞTİRDİ

Vali Ünlüer, etkinlikte yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, Aşure Günü'nün bu duyguları pekiştirdiğini belirtti. Kendisi de vatandaşlara aşure ikramında bulunarak, bu anlamlı günde toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekti.

 

 

MHP KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ ZUHAL KARAKOÇ DORA: AŞURE GÜNÜ PAYLAŞMANIN SİMGESİ

 

Milletvekili Dora, Aşure Günü'nün birlik, beraberlik ve paylaşmanın simgesi olduğunu ifade etti. Ayrıca, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, Muharrem ayının tüm İslam alemine hayırlı olmasını diledi.

 

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ MEHMET BEŞEN: BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ EBEDİYETE KADAR DEVAM EDECEK

Başkanvekili Beşen, Aşure Günü'nün manevi atmosferinin Kahramanmaraş'ta yoğun bir şekilde hissedildiğini belirtti. Birlik ve beraberlik mesajı veren Beşen, "İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz ebediyete kadar devam edecektir. Muharrem ayının şehrimizin tekrar ayağa kalkmasına vesile olmasını diliyorum," dedi.

 

 

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI MUSTAFA BULUNTU, HERKESİN EMEĞİNE SAĞLIK

 

Başkan Buluntu, Muharrem Ayı'nın anlam ve önemine değinerek, "Bu mübarek ayı kapsamında ilimizde bu etkinliklerle kutlanmakta. Terziler ve Konfeksiyoncular Odası'nın düzenlemiş olduğu aşure etkinliğine geldik. Güzel bir etkinlik düzenlemişler. Emeği geçen herkesin emeklerine sağlık," şeklinde konuştu.

 

 

TERZİLER VE KONFEKSİYONCULAR ODASI BAŞKANI MUHLİS AKKURT, BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

 

Başkan Akkurt, aşure dağıtımını geleneksel hale getirdiklerini belirterek, amacın toplumdaki birlik, beraberlik, kardeşlik, paylaşım ve hoşgörü duygularını pekiştirmek olduğunu söyledi. Akkurt, "Kahramanmaraş’ta her zamankinden fazla birlik, beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz günler yaşıyoruz. Bu yüzden biz de halkımızı bir araya getirecek, paylaşım duygularını artıracak aşure etkinliği düzenledik. Yüzyıllardır süregelen aşure geleneğinin Kahramanmaraş’a her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik getirmesini, kentimizdeki bolluk, bereket, hoşgörü ve sevgiyi artırmasını temenni ediyorum," dedi.

 

Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası’nın düzenlediği etkinlikte, vatandaşlar kazanlarda pişirilen aşureyi tatma fırsatı buldu. Etkinlik, toplumsal dayanışmanın pekişmesine ve manevi atmosferin yoğun bir şekilde hissedilmesine vesile oldu. Kahramanmaraş protokolünün, sivil toplum başkan ve temsilcileri ile halkın aşure etkinliğinde buluşması, şehrin birlik ve beraberlik ruhunu yansıttı.

 

 

Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası'nın bu anlamlı etkinliği, hem toplumsal dayanışmanın güçlenmesine hem de gelenek ve göreneklerin yaşatılmasına katkıda bulundu. Başkan Akkurt, etkinliğin her yıl tekrarlanarak geleneksel hale geleceğini belirtti ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

 

Aşure Günü etkinliği, Kahramanmaraş’ta birlik, beraberlik ve paylaşım duygularının pekişmesine vesile oldu. Şehrin dört bir yanından katılan vatandaşlar, protokol üyeleri ve sivil toplum temsilcileri ile birlikte bu anlamlı günü kutladı.

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI