Bugun...



EMEKLİLER YAŞADI, İNDİRİMLİ GÜNLER BAŞLADI

SGK Kahramanmaraş İl Müdürü Harun Akbalaban basın mensupları ile bir araya gelerek emekliler ile ilgili yapılan iyileştirme çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 29-07-2024 20:41:57 Tarih: 29-07-2024 19:10

EMEKLİLER YAŞADI,  İNDİRİMLİ GÜNLER BAŞLADI

 

EMEKLİLER YAŞADI

İNDİRİMLİ GÜNLER BAŞLADI

 

SGK Kahramanmaraş İl Müdürü Harun Akbalaban basın mensupları ile bir araya gelerek emekliler ile ilgili yapılan iyileştirme çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Akbalaban konuşmasında şunları belirtti” Bugün sizlere başta Emekliler Yılı ve il müdürlüğümüzün istatistikleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulunacağız. Çalıştıkları süre boyunca ülkemize büyük katkılar sağlamış olan emeklilerimizin çalışma yaşamlarının sonlanması ile başlayan emeklilik dönemlerinde hem haklarını en iyi şekilde kullanabilmeleri hem de karşılaşabilecekleri sorunlarda her anlamda desteklenmeleri sosyal devletin gerekleri arasındadır.


Bu çerçevede 2024 yılı, “Türkiye Yüzyılı’nın Emektarları” olan emekli vatandaşlarımızın refah ve esenliklerini desteklemek, emeklilerimizin bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak kendilerini geliştirebilmelerini sağlamak, ülkemizin kalkınmasına emekleri ile katkıda bulunmuş olan emeklilerimize verilen değeri ortaya koymak için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Emekliler Yılı” olarak ilan edilmiştir” dedi.

 


Akbalaban Bu kapsamda, emekli masalarının daha etkin kullanılması ve buna yönelik olarak kurulan stantlarda yeterli personelin bulundurulması konusunda tüm hazırlıklar tamamlanmış olup şu an hizmet vermeye devam etmektedir.

 


“Üçüncü Yaş Üniversitesi/Hayat Okulu” imkanlarının geliştirilmesi hususunda il müdürlüklerimizin illerindeki üniversitelerle protokol imzalaması konusunda, ilimizde mevcut Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile yoğun çalışmalar sonucunda 26.07.2024 tarihinde Üniversitemizin değerli rektörü Prof. Dr. Alptekin YASIM Beyle işbirliği protokolü imzalanmıştır. Bu protokolün hazırlanmasında emeği geçen Prof. Dr. Orhan DOĞAN Hocama ve Dulkadiroğlu Merkez Müdürümüz Murat ÖZASLAN Bey’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 


Akbalaban”Emekliler Yılı kapsamında emeklilerimizden gelen taleplerin (ALO 170 – CİMER üzerinden yönlendirilenler dahil) değerlendirilerek il müdürlüğü nezdinde çözüme kavuşturulması konusunda ilgili tüm personellerimiz bilgilendirilmiş olup çalışmalarından dolayı bu personellerime de çok teşekkür ediyorum.
Bu kapsamda ülke genelinde yapılan faaliyetler:


Kurumumuzca www.emekliler.gov.tr ismiyle resmi web sayfası oluşturulmuştur. Bu sayfa aracılığı ile dijital kimlik kartı oluşturma menüsü oluşturulmuştur.
Emekli danışmanı uygulaması.

 


Türkiye Yüzyılı’nın Emektarları Hizmeti.

 


Emeklilerimize kamu sosyal tesislerinde indirim.

 


Kredi ve yurtlar kurumunun yurtlarında 15/07-16/08 arası ücretsiz konaklama imkânı.
Tren ve otobüs seferlerinde indirim imkânları getirilmiştir.


İl Müdürlüğümüzce yapılan faaliyetler:

 


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile 3. Yaş Üniversitesi iş birliği protokolü imzalanmıştır. Bu kapsamda Bahçe Bitkileri Yetiştiriciliği, Güzel Sanatlar, Resim, Müzik ve El Sanatları, Sağlık Hizmetleri, Temel Dini Bilgiler ve Kuran-ı Kerim, Sosyal Hizmetler, E-Bilişim, E-Teknoloji branşlarında eğitim almaları sağlanacaktır.
Özel sağlık hizmet sunucuları ile iş birliği yapılmıştır.

 


Özel Sular Akademi Hastanesi ile %20 indirim anlaşması.


Özel Markasi Hastanesi ile %20 indirim anlaşması.


Özel Marash Life Hastanesi ile %10 indirim anlaşması.


Özel Elbistan Yaşam Hastanesi ile %20 indirim anlaşması yapılmıştır.


İlimizde yaygın olan gıda sektörü ile indirim anlaşması yapılmıştır.


Akmansoy pazarı


Ayranpınar pazarı


Lider Market

 firmalarının tüm şubelerinde geçerli %5 indirim anlaşması yapılmıştır.

 


Berberler, kuaförler ve güzellik uzmanları odası ile %25 indirim anlaşması yapılmıştır.


Büyükşehir Belediyemizle kültürel ve sosyal faaliyetler konusunda çalışmalar çoğunlukla tamamlanmış olup, Sayın Başkanımız Fırat GÖRGEL Bey’in programının uygun olacağı bir gün imzalanıp sizlere ve kamuoyuna duyurulacaktır.


Bu programa katkı sunan üniversitemize ve değerli rektörümüz Prof. Dr. Alptekin YASIM Bey’e, tüm firmalara ve değerli oda başkanımız Sayın Ahmet ÖZKÖMEÇ Bey’e teşekkür ediyorum” dedi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI