|
Tweet |
ATANAMAYAN UZMAN ÇAVUŞLAR DERNEĞİ GENEL BAŞKANI MUSTAFA GÜNDEŞLİ: "VAR OLAN HAKKIMIZI İSTİYORUZ"
Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, “Fazla bir şey istemiyoruz. Memuriyet kazandığımızdan kaynaklı sadece var olan hakkımızı istiyoruz” dedi.
Genel Başkan Mustafa Gündeşli, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kahramanmaraş’ta görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek, atanamayan uzmanların sorunlarını gündeme getirdi.
Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, dernek yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kahramanmaraş'ta basın mensuplarıyla bir araya gelerek atanamayan uzman çavuşların yaşadığı sorunları gündeme taşıdı. Gündeşli, yaptığı açıklamada haklarını talep ettiklerini belirtti.
.jpg)
SESİMİZİ DUYMAYAN HİÇ BİR YETKİLİ KALMADI
Genel Başkan Gündeşli, atanamayan uzman çavuşların hakları için uzun süredir yoğun bir mücadele verdiklerini ifade etti. Bu süreçte Türkiye genelinde çeşitli siyasi partilerin genel merkezlerinde ve milletvekilleri ile sayısız görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti. "Ankara’da AK Parti, CHP, İYİ Parti ve Yeniden Refah Partisi genel merkezlerinde birçok görüşme yaptık. Sayısız milletvekili ve genel başkan yardımcıları ile görüştük. Mücadelemizi aylardır sürdürüyoruz ve artık hiçbir yetkili kalmadı sesimizi duymayan," dedi.
.jpg)
GENEL BAŞKAN GÜNDEŞLİ: "VAR OLAN HAKKIMIZI İSTİYORUZ"
Gündeşli, 3269 sayılı kanunun 5. maddesi gereğince memuriyet hakkı kazandıklarını ve sadece bu hakkı talep ettiklerini vurguladı. Seçim öncesinde 400 civarında milletvekili ile görüşmeler yaptıklarını, Milli Savunma Bakanı ve diğer bakanlarla da temaslarda bulunduklarını ancak net bir cevap alamadıklarını belirtti.
Uzman çavuşların ülke içinde ve dışında önemli görevlerde yer aldığını hatırlatan Gündeşli, bu durumun artık bir devlet meselesi haline geldiğini söyledi. "Bu mesele, siyasi üstü bir vicdan meselesi. Yıllarca vatanı, milleti, devleti ve bayrağı için mücadele eden uzman çavuşlar, artık devlet eliyle atanmayı bekliyor," dedi.
.jpg)
BAŞKAN GÜNDEŞLİ’DEN KAHRAMANMARAŞ'A PİLOT BÖLGE ÖNERİSİ
Gündeşli, özellikle Kahramanmaraş’taki belediye başkanlarından pilot bölge olarak harekete geçmelerini rica etti. "Kahramanmaraş'taki belediye başkanlarımızdan, ilçeler bazında uzman çavuşların işe alınması konusunda adım atmalarını istiyoruz. Bu sorunu Türkiye geneline yaydığımızda çözümün sağlanacağına inanıyoruz," dedi.
.jpg)
BAŞKAN GÜNDEŞLİ: "ARTIK YETER!"DEDİ
Gündeşli, atanamayan uzman çavuşların ailelerinin büyük mağduriyet yaşadığını belirterek, "Yeter artık! Bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Türkiye genelinde 30 bin civarında arkadaşımız mağdur durumda. Bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz," dedi.
Foto-Haber: Bilal EVRAN