Bugun...



BAŞKAN ÇİFTEPALA'DAN BUĞDAY ALIM FİYATINA TEPKİ

Pazarcık Ziraat Odası Başkanı Ali Çiftepala, açıklanan hububat alım fiyatından ciddi şekilde rahatsız olduklarını belirterek, çiftçilerin bu durumda büyük sıkıntılar yaşayacağını dile getirdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 22-06-2024 09:25:40 Tarih: 13-06-2024 16:08

BAŞKAN ÇİFTEPALA'DAN  BUĞDAY ALIM FİYATINA TEPKİ


BAŞKAN ÇİFTEPALA'DAN  BUĞDAY ALIM FİYATINA TEPKİ
Pazarcık Ziraat Odası Başkanı Ali Çiftepala, açıklanan hububat alım fiyatından ciddi şekilde rahatsız olduklarını belirterek, çiftçilerin bu durumda büyük sıkıntılar yaşayacağını dile getirdi.

 

Kahramanmaraş  Pazarcık  İlçe Ziraat Odası Başkanı Ali Çiftepala, yaptığı açıklamada, hububat alım fiyatlarının maliyeti bile kurtarmadığını ve Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından açıklanan fiyatların güncellenmesini gerektiğini söyledi. 

 

 Çiftçinin büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını belirten Başkan Çiftepala, buğday  alım fiyatlarının tekrar güncellenmesi gerektiğini ifade etti. 

 

Başkan Çiftepala, açıklanan buğday fiyatlarına çiftçilerin  büyük tepki gösterdiğini ifadeederek, bu yılda çiftçilerimizin artan girdi maliyetlerine, yaşanan doğal afetlerin verdiği zararlara ve artan kredi faiz oranlarına rağmen buğdayını arpasını ekerek üretimine devam ettiğini, Her yıl olduğu gibi bu yılda emeğinin karşılığını almak üzere hasadına başladığını belirtti. 

 

Buğday Arpa üretimi yapan  çiftçilerimize bu yıl pozitif ayrımcılık yapılmasını beklerken, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) açıkladığı fiyatla üreticimizde hayal kırıklığı yaşattığının altını çizen Başkan Çiftepala,  "Üreticilerimizin buğday ve arpa üretemine devam etmesi için açıklanan arpa buğday fiyatının tekrardan gözden geçirmeleri gerektiğini söyledi.


Başkan Çiftepala,  Bu yıl buğday dönem başı maliyeti  10 bin 500 TL olarak hesaplandığını, çiftçimizin emeğini maliyetini göz önüne alarak açıklanan fiyatın revize edilmesi gerektiğini ifade etti. 

 

Temennimiz çiftçimizin alın terinin hak ettiği yeni bir fiyat ile yüzlerinin gülmesi gerektiğini belirten Başkan Çiftepala, tarımın hak ettiği yerde olması gerektiğini belirtti. 

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI