|
Tweet |
BAŞKAN İLHAMİ BOZAN: “NURHAK’I GELECEĞE HAZIRLIYORUZ, DAHA YAŞANABİLİR BİR İLÇE İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”
Haber: Bilal EVRAN
Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, Gazeteci Neşe Yıldızhan'ın hazırlayıp sunduğu Kent Kulisi programında belediyenin hayata geçirdiği projeleri, deprem sonrası yeniden yapılanma çalışmalarını, TOKİ konutlarındaki sorunları, doğalgaz yatırımlarını, ulaşım, turizm, spor ve çevre projelerini tüm ayrıntılarıyla anlattı. İlçenin geleceğine ilişkin önemli mesajlar veren Başkan Bozan, "Nurhak'ın hak ettiği hizmetleri alması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Daha yaşanabilir, daha güçlü ve geleceğe güvenle bakan bir Nurhak inşa ediyoruz" dedi.
DEPREMDE YIKILAN BELEDİYE BİNASI YERİNE MODERN YAŞAM MERKEZİ YÜKSELİYOR
6 Şubat depremlerinde yıkılan Nurhak Belediye Hizmet Binası'nın yapım çalışmalarının hızla sürdüğünü belirten Başkan İlhami Bozan, yeni binanın yalnızca belediye hizmetlerinin sunulduğu bir yapı olmayacağını söyledi.
Bozan, yeni hizmet binasında tiyatro ve sinema salonu, nikah salonu, meclis salonu, toplantı salonları, muhtarlar ve Ziraat Odası için çalışma alanları, belediye hizmet birimleri ile vatandaşların sosyal yaşamına katkı sağlayacak kafe gibi birçok bölümün yer alacağını ifade etti.
"Bizim hedefimiz büyükşehirlerde bulunan sosyal imkanların aynısını Nurhaklı hemşehrilerimize sunabilmektir." diyen Bozan, yeni belediye binasının ilçenin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
MANSUR YAVAŞ VE ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR
Başkan Bozan, deprem sonrasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Nurhak'a büyük destek verdiğini belirterek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a teşekkür etti.
Depremin ilk gününden itibaren Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tüm imkanlarını Nurhak'a seferber ettiğini belirten Bozan, yeni belediye hizmet binasının da Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını ifade etti.
Bozan, "Nurhak'ın her köşesinde Mansur Başkan'ın emeği vardır. Belediye binamızın yapımı Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenildi. Belediyemizin kasasından tek kuruş çıkmadan Nurhak'a yakışır modern bir hizmet binasına kavuşacağız." diye konuştu.
DEPREMDE UZANAN YARDIM ELİ ASLA UNUTULMAYACAK
6 Şubat depremlerinde Türkiye'nin dört bir yanından gelen yardımları hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getiren Başkan Bozan, o günlerde kendilerine destek veren herkese minnet duyduklarını söyledi.
Deprem sonrasında ilk gelen ekiplerle yıllar sonra karşılaştığında büyük duygular yaşadığını anlatan Bozan, "O gün bize uzatılan eli ömür boyu unutmayacağız." ifadelerini kullandı.
TATLAR HALK YAŞAM EVİ HİZMETE AÇILDI
Nurhak Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışıyla önemli projeleri hayata geçirdiğini belirten Bozan, Tatlar Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Halk Yaşam Evi Parkı'nın hizmet vermeye başladığını söyledi.
Tesiste düğün organizasyonlarının başladığını ifade eden Bozan, Kullar Mahallesi'nde tahsis işlemlerinin tamamlanmasının ardından yeni bir Halk Yaşam Evi yapılacağını, Barış Mahallesi için de ihale sürecinin başladığını açıkladı.
CHP'Lİ BELEDİYELERDEN GÜÇLÜ DAYANIŞMA
Başkan Bozan, deprem sonrası süreçte belediyeler arasında güçlü bir dayanışmanın oluştuğunu söyledi.
Türkiye Belediyeler Birliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok belediyeden araç ve ekipman desteği aldıklarını belirten Bozan, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin birbirlerine her konuda destek verdiğini ifade etti.
İş makinesi, teknik personel ve ekipman konusunda sürekli koordinasyon halinde olduklarını söyleyen Bozan, Ekinözü Belediyesi'nin silindir desteği verdiğini, Elbistan Belediyesi'nin ise teknik personel desteği sağladığını dile getirdi.
ULAŞIM SORUNU İÇİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ÇAĞRI
Nurhak'ın en önemli sorunlarından birinin ulaşım olduğunu vurgulayan Başkan Bozan, Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım konusunda yeniden düzenleme yapması gerektiğini söyledi.
Vatandaşların Elbistan'a ulaşım için yüksek ücretler ödediğini belirten Bozan, özellikle yaz aylarında yolcu sayısı gerekçesiyle ulaşım hizmetlerinin azaltılmasının doğru olmadığını ifade etti.
Başkan Bozan, hastane, banka ve resmi kurumlara ulaşım için vatandaşların ciddi sıkıntılar yaşadığını belirterek Büyükşehir Belediyesi'ne yeniden çağrıda bulundu.
ALİ GÖLÜ TURİZMİN YENİ GÖZDESİ OLACAK
Nurhak'ın doğal güzelliklerinin Türkiye'nin sayılı bölgeleri arasında yer aldığını belirten Başkan İlhami Bozan, Ali Gölü'nün ilçe turizmi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Yaklaşık 3 bin metre rakımda bulunan Ali Gölü'nün kar sularıyla oluşmuş eşsiz bir doğa harikası olduğunu belirten Bozan, bölgeyle ilgili anlatılan efsaneleri de paylaştı.
Elbistan Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlenen Ali Gölü yürüyüşüne yaklaşık 420 kişinin katıldığını belirten Bozan, doğa yürüyüşlerinin her yıl geleneksel hale getirileceğini açıkladı.
Başkan Bozan ayrıca Nurhak'ın kayak turizmine uygun alanlara sahip olduğunu belirterek ilgili kurumlara yatırım çağrısında bulundu.
DEPREM SONRASI YERİNDE DÖNÜŞÜMDE YOĞUN MESAİ
Deprem sonrasında vatandaşların ilçeden göç etmemesi için yoğun çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Bozan, yerinde dönüşüm kapsamında belediye personelinin son başvuru gününde gece 01.00'e kadar hizmet verdiğini söyledi.
Yaklaşık bin 300 yerinde dönüşüm ruhsatı düzenlediklerini açıklayan Bozan, çok sayıda inşaatın tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti.
TOKİ KONUTLARINDA EKSİKLER GİDERİLMELİ
Programda TOKİ konutlarındaki sorunlara da değinen Başkan Bozan, vatandaşlardan çok sayıda şikayet aldıklarını söyledi.
Eksik teslim edilen konutlar nedeniyle vatandaşların kendi imkanlarıyla ciddi harcamalar yapmak zorunda kaldığını ifade eden Bozan, bazı ailelerin 100 bin liranın üzerinde masraf yaptığını dile getirdi.
İş yerlerinin projelerinde de ciddi eksikler bulunduğunu belirten Bozan, yüklenici firmaların daha sıkı denetlenmesi gerektiğini söyledi.
DOĞALGAZ NURHAK'IN GELECEĞİ İÇİN HAYATİ ÖNEMDE
Nurhak'ın en önemli yatırımlarından birinin doğalgaz olduğunu belirten Başkan İlhami Bozan, ilk etap çalışmalarının tamamlandığını, ikinci etap çalışmalarının ise kısa süre içerisinde başlayacağını açıkladı.
Karaçar, Merkez, Seyitalliler, Kıyılar, Pınarbaşı ve Eskiköy başta olmak üzere birçok mahallede bu yıl doğalgaza kavuşmayı hedeflediklerini söyleyen Bozan, doğalgazın özellikle deprem sonrası yeniden yapılanan Nurhak için büyük önem taşıdığını ifade etti.
TOKİ konutlarının hemen yanında doğalgaz hattı bulunmasına rağmen bağlantının yapılmamasını eleştiren Bozan, vatandaşların taşınmadan önce doğalgazın verilmesi gerektiğini söyledi.
TOKİ'DE DOĞALGAZ GECİKMESİ VATANDAŞI MAĞDUR EDİYOR
Başkan Bozan, TOKİ konutlarına doğalgaz bağlantısının yapılmaması halinde ilerleyen süreçte yeniden kazı çalışmaları yapılacağını ve bunun hem maliyet hem de zaman kaybına yol açacağını belirtti.
Doğalgaz bağlantısının şimdiden tamamlanmasının hem vatandaşın konforunu artıracağını hem de aidat yükünü azaltacağını dile getirdi.
OTOGAR SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
Nurhak'ta uzun yıllardır hissedilen otogar ihtiyacına da değinen Başkan Bozan, ana yol üzerinde vatandaşların bekleme ihtiyaçlarını karşılayacak modern bir alan oluşturacaklarını söyledi.
Yeni alanda lavabo, dinlenme ve bekleme bölümlerinin yer alacağını belirten Bozan, çalışmayı kış gelmeden tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti.
MADEN OCAKLARINA VE HES PROJELERİNE KARŞI NET TAVIR
Başkan Bozan, Nurhak'ın doğal yapısının korunmasının en büyük öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.
Çatalözen bölgesinde verilmek istenen maden ruhsatına karşı gerekli girişimlerde bulunduklarını belirten Bozan, ruhsatın iptal edilmesini sağladıklarını açıkladı.
"Nurhak doğasıyla var olan bir ilçedir." diyen Bozan, maden ocakları ve HES projelerinin ilçenin geleceğini tehdit ettiğini ifade etti.
Elbistan Termik Santrali'nin yeni ünitesiyle ilgili davada alınan iptal kararının da sevindirici olduğunu söyledi.
KADINLARA VE GENÇLERE SOSYAL DESTEK
Nurhak Belediyesi'nin kadınlara yönelik pilates, zumba ve dans kurslarını yoğun ilgi nedeniyle sürdürdüğünü belirten Başkan Bozan, yaz döneminin ardından kursların yeniden başlayacağını açıkladı.
Gençlerin spor yapabilmesi amacıyla Nurhak Belediyespor'u kurduklarını belirten Bozan, sporcuların forma, malzeme ve ulaşım dahil tüm ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılandığını söyledi.
"SAHASI OLMAYAN TEK İLÇEYİZ"
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne çağrıda bulunan Başkan Bozan, Nurhak'ın halen spor sahası bulunmayan tek ilçe olduğunu belirtti.
Gençlerin spor yapabilecekleri modern tesislere ihtiyaç duyduğunu ifade eden Bozan, ilgili kurumların ilçeye daha fazla destek vermesi gerektiğini söyledi.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE YOL ÇAĞRISI
Nurhak'taki ana arter yolların altyapı çalışmaları nedeniyle büyük ölçüde bozulduğunu belirten Başkan Bozan, asfalt çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini söyledi.
KASKİ'nin altyapı çalışmalarının ardından yolların uzun süre onarılmadan beklediğini ifade eden Bozan, özellikle yaz aylarında artan nüfus ve yaklaşan Kültür Şenliği öncesinde yolların hızla tamamlanmasını istedi.
"KUZEY İLÇELERİ DAHA FAZLA HİZMET ALMALI"
Nurhak, Elbistan, Afşin ve Ekinözü'nün tek daire başkanlığı üzerinden yönetilmesinin hizmetleri yavaşlattığını belirten Bozan, kuzey ilçeleri için daha etkin bir idari yapılanma oluşturulması gerektiğini söyledi.
BÜTÇEDE TASARRUF MODELİYLE ÖRNEK BELEDİYE
Aylık yaklaşık 7 milyon lira gelirle belediyeyi yönettiklerini açıklayan Başkan Bozan, buna rağmen maaşlarda hiçbir aksama yaşanmadığını söyledi.
Piyasaya borçlarının bulunmadığını, kamu borçlarının ise yapılandırıldığını belirten Bozan, belediyenin kasasında para bulunduğunu ifade etti.
"Halkın parasını kendi paramızdan daha kıymetli görüyoruz." diyen Bozan, tasarruf anlayışıyla hizmet üretmeye devam edeceklerini söyledi.
GAZİANTEP'İN SUYUNUN KAYNAĞI NURHAK, ANCAK İLÇE HÂLÂ SU SORUNU YAŞIYOR
Başkan Bozan, Gaziantep'in içme suyunun önemli bölümünün Nurhak kaynaklarından karşılandığını ancak Nurhak'ın hâlâ sulama ve içme suyu konusunda sıkıntılar yaşadığını söyledi.
Devlet Su İşleri ile iş birliği içerisinde çalışmalar yürüttüklerini belirten Bozan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin daha önce verdiği destek sözlerini yerine getirmesini beklediklerini ifade etti.
"NURHAK İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK"
Programın sonunda değerlendirmelerde bulunan Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, tüm zorluklara rağmen ilçenin geleceği için çalışmaya devam edeceklerini belirterek şu mesajı verdi:
"Bizim tek hedefimiz daha yaşanabilir, daha güçlü, daha üretken ve daha mutlu bir Nurhak oluşturmaktır. Depremin yaralarını sararken sosyal yaşamı, altyapıyı, turizmi, tarımı, sporu ve çevreyi birlikte güçlendirmeye devam edeceğiz. Nurhak'ın hak ettiği hizmetleri alması için mücadelemiz kararlılıkla sürecek."