|
Tweet |
BAŞKAN MEHMET KARACA: TEK GAYEMİZ HİZMET, SEVDAMIZ TÜRKOĞLU
HABER: BİLAL EVRAN
Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde belediye ekipleri, vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarını ilçenin farklı mahallelerinde eş zamanlı olarak sürdürüyor. Başkan Mehmet Karaca’nın öncülüğündeki ekipler yol, yağmur suyu, yol açma, yol genişletme ve çevre düzenlemesi çalışmalarına devam ediyor.
Türkoğlu Belediyesi, ilçenin daha düzenli, güvenli ve yaşanabilir bir görünüme kavuşması amacıyla saha çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Belediye Başkanı Mehmet Karaca yönetimindeki ekipler, mahallelerden gelen talepler doğrultusunda çalışmalarını planlarken, ulaşım başta olmak üzere ilçenin farklı noktalarındaki ihtiyaçlara yönelik hizmetlerini sürdürüyor.
TÜRKOĞLU’NUN 6 NOKTASINDA EŞ ZAMANLI ÇALIŞMA
Belediye ekiplerinin son çalışmaları kapsamında Aydınkavak Mahallesi’nde yol çalışması gerçekleştirildi.
Beyoğlu Mahallesi Kale Yolu’nda yağmur suyu gideri çalışması yapılırken, Beyoğlu Mahallesi Yenimahalle Mevkii’nde ise yol açma çalışması yürütüldü.
Ceceli Mahallesi’nde yol genişletme, Kaledibi Mahallesi’nde yol çalışması gerçekleştirilirken, Şekeroba Millet Bahçesi’nde çim biçme ve çevre düzenleme çalışması yapıldı.
Çalışmaların mahallelerin ihtiyaçları ve öncelikleri doğrultusunda planlandığı belirtilirken, belediye ekiplerinin sahadaki mesaisini sürdüreceği ifade edildi.
YOL VE ULAŞIM ÇALIŞMALARI ÖN PLANDA
Türkoğlu Belediyesi’nin son dönemdeki çalışmalarında mahalle yollarının iyileştirilmesi, yeni yolların açılması, yol genişletme ve bakım çalışmalarının önemli bir yer tuttuğu görülüyor.
Belediyenin önceki çalışmalarında da farklı mahallelerde yol, parke, bakım, onarım ve çevre düzenlemelerine yönelik uygulamalar gerçekleştirilirken, özellikle mahalle bazlı hizmet anlayışıyla ihtiyaçların yerinde tespit edilmesine önem veriliyor.
Beyoğlu Mahallesi’nde sokak yenileme çalışmaları ile Uzunsöğüt Mahallesi’nde koruge boru döşeme çalışmaları da belediyenin son dönem saha faaliyetleri arasında yer aldı.
TÜRKOĞLU’NA YENİ SOSYAL YAŞAM ALANLARI KAZANDIRILIYOR
Başkan Mehmet Karaca döneminde yalnızca yol ve altyapı çalışmaları değil, sosyal alanlara yönelik yatırımlar da gündeme geliyor.
Belediyenin resmi proje listesinde tamamlanan çalışmalar arasında Hopurlu Taziye Evi ve Sosyal Tesisleri ile Koca Reis Mehmet Darıcı Parkı bulunuyor. Devam eden projeler arasında ise Yeşilyöre İşyerleri, Türkoğlu Etüt Merkezi, park yenileme ve parke çalışmaları yer alıyor.
Bunun yanı sıra Ceceli Mahallesi’nde Durdu Tansel Taziye Evi çalışması da belediyenin sosyal belediyecilik kapsamında yürüttüğü faaliyetler arasında yer aldı.
İstasyon Mahallesi’nde ise yeni bir yaşam alanı ve taziye evi projesi kapsamında çalışmalar yürütüldü. Temmuz 2026’da taziye evinin temelinin atıldığı duyuruldu.
EĞİTİM VE SOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI DA SÜRÜYOR
Türkoğlu Belediyesi’nin çalışmalarında eğitim alanına yönelik destekler de yer alıyor.
Belediyenin resmi kaynaklarında, 2026 yılında 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği sağlandığı bilgisi paylaşılırken, Türkoğlu Etüt Merkezi de devam eden projeler arasında gösteriliyor.
Bu çalışmalarla birlikte belediye hizmetlerinin yalnızca fiziki yatırımlarla sınırlı kalmayıp sosyal ve eğitim alanlarında da sürdürülmesi hedefleniyor.
“TEK GAYEMİZ HİZMET, SEVDAMIZ TÜRKOĞLU”
Türkoğlu Belediye Başkanı Mehmet Karaca, belediye ekiplerinin ilçenin farklı noktalarında çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, hizmetlerin planlı ve vatandaş odaklı şekilde devam ettiğini ifade ediyor.
Karaca’nın belediyenin saha çalışmalarına ilişkin mesajında, daha güzel, daha düzenli ve daha yaşanabilir bir Türkoğlu hedefi vurgulanıyor.
Türkoğlu Belediyesi tarafından yapılan açıklamalarda da ekiplerin vatandaşların taleplerini yerinde dinlediği, ihtiyaçları tespit ederek çözüm üretmeye devam ettiği belirtiliyor.
İlçede yol çalışmalarından çevre düzenlemelerine, sosyal tesislerden eğitim desteklerine kadar farklı alanlardaki hizmetlerin önümüzdeki süreçte de devam etmesi bekleniyor.
Türkoğlu Belediyesi’nin hizmet anlayışını özetleyen mesaj ise şöyle: “Daha güzel, daha düzenli ve daha yaşanabilir bir Türkoğlu için ekiplerimiz sahada, çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Tek Gayemiz Hizmet. Sevdamız Türkoğlu.”