Bugun...



BAŞKAN VEKİLİ ŞAHİN HOPUR’DAN BAŞKANLARA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyon Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Belediye Başkanlarına hayırlı olsun ziyareti.

facebook-paylas
Güncelleme: 25-05-2024 21:28:54 Tarih: 25-05-2024 00:18

BAŞKAN VEKİLİ ŞAHİN HOPUR’DAN  BAŞKANLARA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

BAŞKAN VEKİLİ ŞAHİN HOPUR’DAN  BAŞKANLARA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

 

 

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyon Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Belediye Başkanlarına hayırlı olsun ziyareti. 


31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Belediye Başkanı seçilen Hanifi Toptaş, Mehmet Karaca, Mehmet Akpınar, Başkan Yardımcısı Resul Arslanhan’a ve Özel Kalem Müdürü Adem Aydoğan’a Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyon Başkan Vekili Şahin Hopur hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. 


Bu kapsamda, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyon Başkan Vekili Şahin Hopur, Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Seçilen Hanifi Toptaş’a, Yeniden Refah Partisi’nden Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanı seçilen Mehmet Akpınar’a, Türkoğlu Belediye Başkanı seçilen Mehmet Karaca’ya, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Resul Arslanhan’a ve Dulkadiroğlu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Adem Aydoğan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

 

“MÜSABAKA YER VE TARİHLERİNİ İSTİŞARE ETTİK”


Ata sporumuzun güreşin kalkınması için Federasyon olarak her türlü projeyi hayata geçirdiklerini, bunda da büyük başarı elde ettiklerini ifade eden Başkan Vekili Şahin Hopur, Belediye Başkanlarımızla şehrimizde güreşin en iyi noktaya gelmesi ve yeni gençlerin yetişmesi konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Önümüzdeki aylarda şehrimizde yapılacak olan güreş müsabakalarının tarih ve yerlerinin belirlenmesi konusunda istişarelerde bulunduk. Başkanlarımızda Belediye olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini söylediler. Kendilerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

“ATA SPORU’NA SAHİPSİZ BIRAKMAYACAĞIZ”


Ata Sporu Güreş’in gelişmesi ve kalkınması adına çeşitli organizasyonlara imza atan Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyon Başkan Vekili Şahin Hopur, Kahramanmaraş’ın ata sporu güreşe olan ilgisini anımsatarak Şubat depremlerinde vefat eden sporcularının adına da özel programlar yaptıklarının altını çizdi. 


Başkan vekili Hopur, Her yıl olduğu gibi bu yılda şalvar güreşiyle, Hartlap, Tekir, Elbistan ve Dulkadiroğlu’nda planladıkları güreşlere binlerce kişinin katılım sağlayacağını ifade ederek, Kahramanmaraş’tan sayısız şampiyonlar bu tür organizasyonlarla ortaya çıktı. Bu tür organizasyonlar yeni şampiyonların yetişmesi için alt yapıdır” dedi. 

 

YENİ ŞAMPİYONLARIN TAKİPÇİSİ VE DESTEKÇİSİYİM


Şampiyonların yerine yeni şampiyonlar yetiştirmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Hopur, “Biz büyük bir ecdadın torunlarıyız, onların sözlerini yere düşürmemek için bundan önce Mehmet Esenceli’ler, Yaşar Doğu’lar, Ahmet Ak’lar, Metin Kaplan’lar gibi şampiyon isimleri Atatürk’ün sözlerini aklımızdan çıkarmadan büyük Türk milletine hizmet etmeyi bir gaye bildik ve bugünlere geldik. Tarihi ve kültürüyle önemli bir şehir olan Kahramanmaraş, aynı zamanda bir pehlivan yatağıdır. Büyüklerde 8 defa Avrupa ve dünya şampiyonu çıkarmış, olimpiyat madalyası kazanmış bir şehrimizdir Kahramanmaraş. Şuan da Kahramanmaraş’ta başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Güreş İhtisas Kulübü’müz, SGK Spor Kulübümüz ve birkaç tane daha kulübümüz var. Bu kulüpleri ayakta tutmak, yaşatmak ve desteklemek bizim görevimiz. Bugün bırakan bir sporcu kardeşimizin yerine yenisini koymak bizim millet olarak, siyasiler olarak, şampiyonlar olarak görevimiz. Çünkü bırakanların yerine yenisini koymazsak, aslında millet olarak geleceğimiz tehlike altındadır. İnşallah, bu güreşi yapma nedenimiz de, yeni şampiyonlar çıkar, onlar kendilerini burada gösterirler diye. Burada bizlere destek veren ve bizlerin yanında olan Belediye Başkanlarımıza ve tüm ekibi olmak üzere, en önemlisi şehrimizin siyasilerine maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür ediyor bu ata sporu yaşatmak için yanlarımızda olmaya devam etmelerini temenni ediyorum” dedi.

 

BAŞKANLARDAN ‘BİZ SPORUN VE SPORCUNUN HER ZAMAN YANINDAYIZ’ MESAJI


Belediye Başkanları da ziyaretten duydukların memnuniyeti dile getirerek, Ata sporumuz güreşin kalkınması gelişmesi yeni şampiyonların çıkması için çaba göstereceklerini ifade ettiler.


Başkanlar ayrıca, gençlerin hem kötü alışkanlıklardan hem de sağlıklı gelişmeleri açısından güreşte olduğu gibi sporun diğer branşlarında da Belediye olarak üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını da ifade ettiler. 


Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyon Başkan Vekili Şahin Hopur, Belediye Başkanlarına, başkan yardımcısına ve Özel Kalem Müdürüne ziyaretin anısına birer plaket takdim etti.

 

Mehmet Karaca: Yeniden Refah Partisi’nden Türkoğlu Belediye Başkanı seçildi.

 

   Hanifi Toptaş: AK Parti’den Onikişubat İlçe Belediye Başkanı seçildi.

  •  
  • Mehmet Akpınar: Yeniden Refah Partisi’nden Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanı seçildi.
  •  
  • Resul Arslanhan: Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı.
  •  
  • Adem Aydoğan: Dulkadiroğlu Belediyesi Özel Kalem Müdürü.






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI