Bugun...



BAŞKAN YARDIMCIOĞLU: “MUHTARLIK KURUMLARI TASARRUF TEDBİRLERİ KAPSAMINDA LAĞVEDİLMELİ”

Batı Asya Araştırmaları Enstitüsü (BAAE) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, hükümetin açıkladığı tasarruf tedbirlerine ilişkin ses getirecek bir öneride bulundu.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-05-2024 20:17:48 Tarih: 14-05-2024 19:54

BAŞKAN YARDIMCIOĞLU: “MUHTARLIK KURUMLARI TASARRUF TEDBİRLERİ KAPSAMINDA LAĞVEDİLMELİ”

Batı Asya Araştırmaları Enstitüsü (BAAE)  Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, hükümetin açıkladığı tasarruf tedbirlerine ilişkin ses getirecek bir öneride bulundu. Yardımcıoğlu, özellikle muhtarlık kurumlarının ve muhtarların tasarruf tedbirleri kapsamına alınmasını savundu.

Yardımcıoğlu'nun önerisine göre, şehir merkezlerinde, büyükşehir belediye merkezlerinde ve şehre belli bir mesafede kalan mahalle ve köy gibi yerleşim birimlerinde bulunan muhtarlık kurumları tasarruf maksatlı olarak lağvedilmelidir. Bu tasarrufun, muhtarlık kurumlarına ayrılan harcırahın ekonomiye kazandırılmasıyla sağlanacağını belirten Yardımcıoğlu, "Bu da ekonomide iyileşme, vatandaşa yatırım olarak geri dönecek demektir" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Yardımcıoğlu'nun önerisi, kamuoyunda tartışma yarattı ve muhtarlık kurumlarının geleceği hakkında yeni bir perspektif sunarak dikkatleri üzerine çekti.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI