Bugun...



DOMUZ POPÜLASYONUNA KARŞI ACİL ÖNLEMLER GÜNDEMDE

Kahramanmaraş İl Av Komisyonu Temsilcisi olarak görev yapan Göksun Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Mustafa Özaktürk, 2024-2025 av sezonunun açılışını kutlamak ve bölgede gerçekleştirilen avcılık faaliyetleri hakkında bilgi vermek amacıyla Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer’i ziyaret etti.

facebook-paylas
Güncelleme: 28-08-2024 11:21:49 Tarih: 28-08-2024 10:36

DOMUZ POPÜLASYONUNA KARŞI ACİL ÖNLEMLER GÜNDEMDE

DOMUZ POPÜLASYONUNA KARŞI ACİL ÖNLEMLER GÜNDEMDE

Kahramanmaraş İl av komisyonu temsilcisi temsilcisi olarak görev yapan Göksun Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Mustafa Özaktürk, 2024-2025 av sezonunun açılışını kutlamak ve bölgede gerçekleştirilen avcılık faaliyetleri hakkında bilgi vermek amacıyla Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer’i ziyaret etti.

Ziyarette, avcılık faaliyetleri, sürdürülebilir yaban hayatı çalışmaları ve bölgede hızla artan domuz popülasyonu ile ilgili alınması gereken önlemler görüşüldü.

 

AV SEZONU AÇILDI

 

Başkan Özaktürk, ziyaret sırasında Vali Ünlüer’e 2024-2025 av sezonunun açıldığını belirtti. Bölgedeki avcılık faaliyetleri hakkında bilgi veren Özaktürk, Göksun Avcılık ve Atıcılık Derneği olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile birlikte çeşitli projeler yürüttüklerini vurguladı. Özaktürk, sürdürülebilir yaban hayatı için dernek olarak bu projelere tam destek verdiklerini ifade etti.

 

DOMUZ POPÜLASYONUNDAKİ ARTIŞ: ACİL ÖNLEMLER GEREKİYOR

 

Yaklaşık bir saat süren görüşmede, özellikle son dönemde bölgede hızla artan domuz popülasyonu ele alındı. Başkan Özaktürk, domuzların aşırı üremesi nedeniyle çiftçilere ve köylülere ciddi zararlar verdiğini belirtti. Bu durumun, bölgede yaşayan insanların güvenliğini de tehdit ettiğini söyleyen Özaktürk, yakın zamanda bir vatandaşın domuz saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini üzüntüyle dile getirdi.

 

Özaktürk, çiftçilerin mahsullerinin neredeyse %90’ını domuzlar nedeniyle kaybettiğini ve bu sorunun çözümü için acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı. Bu bağlamda, avlanma sezonu dışında da kaymakamlıklardan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nden alınacak izinlerle sürek avlarının düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

 

YURT DIŞINDAN AV TURİZMİ KAPSAMINDA GELEN AVCILAR İÇİN DAVET

 

Özaktürk ayrıca, Göksun ve çevre ilçelerde domuz avlarının yapılacağını, bu kapsamda yurt dışından av turizmi amacıyla bölgeye gelen avcıların da acente aracılığı ile izinli olarak avlanmalarına olanak sağlandığını belirtti. Bölgede sayıları hızla artan domuz popülasyonu için çözüm arayışlarının sürdüğünü ifade eden Özaktürk, tüm av turizmi acentelerini bölgemize davet ettiklerini söyledi.

 

VALİ ÜNLÜER’E ÖZEL HEDİYE: DERNEK LOGOLU AV BIÇAĞI

 

Ziyaretin sonunda Başkan Özaktürk, Göksun Avcılık ve Atıcılık Derneği tarafından özel olarak yaptırılan, dernek logolu bir av bıçağını Vali Mükerrem Ünlüer’e takdim etti. Misafirperverliği için Vali Ünlüer’e teşekkür eden Özaktürk, avcılık faaliyetlerinin geleceği için yapılan çalışmaların süreceğini belirterek valilikten ayrıldı.

 

Haber: Bilal EVRAN

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI