Bugun...



VALİ ÜNLÜER’DEN TYP AÇIKLAMASI

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Toplum Yararına Program (TYP) hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

facebook-paylas
Güncelleme: 04-06-2024 23:39:36 Tarih: 04-06-2024 20:25

VALİ ÜNLÜER’DEN TYP AÇIKLAMASI

VALİ ÜNLÜER’DEN TYP AÇIKLAMASI

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Toplum Yararına Program (TYP) hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından işsizlerin geçici süreliğine istihdam edilmesini sağlayan Toplum Yararına Program (TYP), 6 Şubat depremlerinde mağduriyet yaşayan vatandaşlara da ciddi faydalar sağladı. Vatandaşların işgücü piyasasına uyumlarına katkı sunan ve geçici gelir desteği sağlayan TYP kapsamında 11 ilde işe alınan afetzedeler, iş akitlerinin uzatılmasını bekliyor.

TYP'NİN DEPREM BÖLGESİNDEKİ ROLÜ

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, "İlimizde yaklaşık 9 bin TYP’li kardeşimiz çalışıyor, bunlar 6 ay ve 9 ay süreliydi. 6 ay süreli olanlar uzatıldı, 12 ay oldu ve şimdi de bunların süreleri kademeli olarak bitiyor," dedi. Ünlüer, TYP'nin 6 Şubat asrın felaketinin ardından deprem bölgesinde yaraları hızla sarmak adına İŞKUR aracılığıyla oluşturulduğunu belirtti. "İşsizlerin çalışma alışkanlıkları ve disiplinden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir sağlamak adına açılan programdır TYP. Bu program geçici gelir mahiyetinde olup, TYP ile kalıcı kamu personeli statüsü verilmesi isteği gerek yasalara göre gerekse diğer mevzuata göre olanaksızdır. TYP, kalıcı kamu personeli olmanın yolu değildir. Deprem bölgesinin tekrardan ayağa kalması için gerekenlerden biri de çalışma hayatının ve iş gücü piyasasının canlanmasıdır," dedi.

YENİ BİR SÜREÇ BAŞLAMIŞTIR

Kamusal hizmetlerin destekleneceğini ifade eden Ünlüer, "TYP’de sözleşmeleri sona eren vatandaşlarımız, program bitimi neticesinde kısa mesaj yolu ile İŞKUR Müdürlüklerine davet edileceklerdir. Biten süreçler ile ilgili yeni bir süreç de başlamıştır. Programı sonlanan vatandaşlarımızı İŞKUR Müdürlüklerimize davet ediyoruz. İlimizde yeniden ihtiyaç duyulması halinde kamusal hizmetlerin desteklenmesi için farklı vatandaşlarımızın da yararlanabileceği ve TYP kriterlerinin uygulandığı yeni TYP kontenjanı da söz konusu olacaktır," diye konuştu.

“BİR KİŞİ TYP’DEN BİR KEZ YARARLANABİLİR”

TYP konusu hakkında İŞKUR Genel Müdürlüğü ve Çalışma Bakanlığı’ndan talepte bulunacaklarını dile getiren Ünlüer, "Biz ihtiyaçlarımızı Kaymakamlıklarımız kanalında belirledik. Bununla ilgili konteyner kentlerde ihtiyacımız olan TYP sayısını AFAD kanalı ile İŞKUR’a bildirdik. Diğer kamu kurumlarımızın da ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde belirleyip Valilik kanalı ile İŞKUR Genel Müdürlüğü’nden ve Çalışma Bakanlığı’ndan talepte bulunacağız. Buradaki temel mesele bir kişi TYP’den bir kez yararlanabilir, bir ailede en fazla bir kişi bundan yararlanabilir. Bir de gelir sınırlaması var, bu şartlara uyan vatandaşlarımız TYP programlarından yararlanacaklar," ifadelerini kullandı.

 




Bu haber 2558 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI