|
Tweet |
KAHRAMANMARAŞ ASKF’DE EKREM KARAOĞLAN YENİDEN BAŞKAN
Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun 18. Olağan Genel Kurulu, spor camiasının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Ekrem Karaoğlan, yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.
Kahramanmaraş’ta amatör sporun geleceğinin ele alındığı önemli buluşmalardan biri daha gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun (ASKF) 18. Olağan Genel Kurulu, Muhammet Murat Akkurt Gençlik Merkezi’nde yapıldı.
Genel kurul, kent protokolünün yanı sıra amatör spor kulüplerinin temsilcilerini ve spor camiasını bir araya getirdi.
SPOR CAMİASI GENEL KURULDA BULUŞTU
Genel kurula AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı M. Burak Gül, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, şehir protokolü, amatör spor kulüplerinin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Genel kurulun açılışında divan heyeti oluşturuldu. Yapılan seçim sonucunda Divan Kurulu Başkanlığına Ahmet Kolutek getirilirken, Mustafa Atcı ve Adem Karaköse divan üyeleri olarak görev aldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden genel kurulda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
AMATÖR SPORUN HAFIZASI SİNEVİZYONLA ANLATILDI
Genel kurulda yalnızca seçim gündemi değil, Kahramanmaraş amatör sporunun geçmişi ve geleceği de ön plana çıktı.
Kentte amatör spora yıllar boyunca hizmet veren isimlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Gösterimle birlikte Kahramanmaraş’ın amatör spor tarihinde iz bırakan isimler ve spor camiasının ortak hafızası bir kez daha gündeme taşındı.
“GENÇLERİMİZİ SPORLA BULUŞTURMALIYIZ”
Genel kurulda Kahramanmaraş ASKF Başkanı Ekrem Karaoğlan’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve AK Parti Milletvekili İrfan Karatutlu da birer konuşma yaptı.
Konuşmalarda Kahramanmaraş’ta amatör sporun daha güçlü bir yapıya kavuşturulması, spor kulüplerinin desteklenmesi ve gençlerin spor faaliyetlerine daha fazla yönlendirilmesinin önemi vurgulandı.
Amatör spor kulüplerinin kentte sporun tabana yayılmasındaki rolüne dikkat çekilirken, kulüplerin ihtiyaçlarının karşılanması ve sporcuların daha iyi şartlarda faaliyet gösterebilmesi için iş birliğinin önemine işaret edildi.
ADANA VE MERSİN’DEN SPOR CAMİASINA DESTEK
Genel kurul, Kahramanmaraş dışından gelen spor yöneticilerini de ağırladı.
Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Adana ASKF Başkanı Ahmet Bozan ile Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş da genel kurula katılarak Kahramanmaraş amatör spor camiasının heyecanına ortak oldu.
Bu katılım, bölge illeri arasındaki spor dayanışmasının da dikkat çeken örneklerinden biri oldu.
TEK LİSTE, TEK ADAY: EKREM KARAOĞLAN
Genel kurulun en önemli gündem maddelerinden biri başkanlık seçimi oldu.
Tek listeyle gerçekleştirilen seçimde mevcut başkan Ekrem Karaoğlan, yeniden Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığına seçildi.
Karaoğlan’ın yeniden göreve getirilmesiyle birlikte Kahramanmaraş amatör sporunda mevcut yönetim anlayışının devam etmesi yönünde karar ortaya çıktı.
YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU
Ekrem Karaoğlan başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:
HEDEF: DAHA GÜÇLÜ BİR AMATÖR SPOR YAPISI
Genel kurulun ardından gözler yeni dönemde Kahramanmaraş amatör sporunda yapılacak çalışmalara çevrildi.
Yeni dönemde kulüplerin desteklenmesi, gençlerin sporla daha fazla buluşturulması ve kentte amatör sporun altyapısının güçlendirilmesi başlıklarının öne çıkması bekleniyor.
Ekrem Karaoğlan başkanlığındaki yeni yönetim, Kahramanmaraş’ın farklı branşlarında faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin ortak talepleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürecek.