Bugun...



KAHRAMANMARAŞ’TA 6 MİLYAR TL’LİK İŞLEM HACİMLİ DOLANDIRICILIK SORUŞTURMASI: 6 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Kahramanmaraş merkezli yürütülen “Nitelikli Dolandırıcılık ve Özel Belgede Sahtecilik” soruşturmasında 6 şüpheli gözaltına alındı.

facebook-paylas
Tarih: 17-09-2026 09:01

KAHRAMANMARAŞ’TA 6 MİLYAR TL’LİK İŞLEM HACİMLİ DOLANDIRICILIK SORUŞTURMASI: 6 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

KAHRAMANMARAŞ’TA 6 MİLYAR TL’LİK İŞLEM HACİMLİ DOLANDIRICILIK SORUŞTURMASI: 6 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Kahramanmaraş merkezli yürütülen “Nitelikli Dolandırıcılık ve Özel Belgede Sahtecilik” soruşturmasında 6 şüpheli gözaltına alındı.

 

Soruşturma kapsamında yaklaşık 145 milyon TL değerindeki 14 araç ile çok sayıda taşınmaz ve banka hesabına el koyma ve bloke kararı verildi. Şüphelilerin işlem hacminin ise 6 milyar 295 milyon TL’yi aştığı tespit edildi.

 

KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ SORUŞTURMA GENİŞLETİLDİ

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, “Nitelikli Dolandırıcılık ve Özel Belgede Sahtecilik” suçlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirildi.

 

Başsavcılık koordinesinde, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Kahramanmaraş merkezli olmak üzere İstanbul ve Kayseri’de şüphelilerin yakalanmasına yönelik 16 Eylül 2026 tarihinde eş zamanlı adli arama ve el koyma işlemleri gerçekleştirildi.

 

SIFIR ARAÇ VAADİYLE PARA TOPLADIKLARI İDDİASI

Soruşturma kapsamında elde edilen bilgilere göre şüphelilerin, araç bayilerinden filo üzerinden uygun fiyatlı sıfır araç temin edecekleri vaadiyle araç almak isteyen kişilerden ve yatırımcı müşterilerinden para topladıkları tespit edildi.

 

Ancak 2025 yılı başlarından itibaren ödemeleri yapılan araçların, sahte proforma faturalar ve dekontlarla müşterilerin oyalanması suretiyle teslim edilmediği belirlendi.

 

Soruşturma kapsamında şu ana kadar 14 müştekinin müracaatının bulunduğu bildirildi.

 

EV VE İŞ YERLERİNDE ARAMA YAPILDI

Polis ekiplerince şüphelilerin ev ve iş yerlerinde gerçekleştirilen arama ve el koyma işlemlerinde çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Operasyon kapsamında

  • Cep telefonları,
  • Bilgisayar kasaları,
  • Araç ruhsatları,
  • Noter satış belgeleri ve çeşitli doküman ve evraklar,
  • 64 bin TL nakit para

ele geçirildi.

İŞLEM HACMİ 6,2 MİLYAR TL’Yİ AŞTI

Soruşturmanın mali boyutuna ilişkin yapılan incelemelerde, şüpheli şahısların 6 milyar 295 milyon 698 bin 271,88 TL işlem hacminin bulunduğu tespit edildi.

 

Soruşturma kapsamında şüpheliler ile irtibatlı oldukları belirtilen şirketlere ait mal varlıkları hakkında da adli tedbirler uygulandı.

 

Bu kapsamda yaklaşık 145 milyon TL değerindeki 14 araç, 5 konut ve toplam 77 milyon metrekare tarla hissesi için el koyma kararı alındı.

 

Ayrıca 6 gerçek şahıs ile 2 tüzel kişiye ait banka ve elektronik/sanal para hesapları hakkında da el koyma ve bloke kararı verildi.

 

6 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Gerçekleştirilen operasyon ve adli işlemler sonucunda 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

 

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın tüm yönleriyle titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.

 

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, soruşturmanın devam ettiği ve yeni gelişmelerin adli süreç kapsamında değerlendirileceği belirtildi.

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI