Bugun...



KAHRAMANMARAŞ'TA DEPREMDEN ZARAR GÖREN OKULLARIN YERİNE YENİLERİ YAPILIYOR

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından yıkılan okulların yerine yeni binalar hızla yükseliyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 30-04-2024 09:44:09 Tarih: 30-04-2024 09:19

KAHRAMANMARAŞ'TA DEPREMDEN ZARAR GÖREN OKULLARIN YERİNE YENİLERİ YAPILIYOR

KAHRAMANMARAŞ'TA DEPREMDEN ZARAR GÖREN OKULLARIN YERİNE YENİLERİ YAPILIYOR

Kahramanmaraş merkezli  6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından yıkılan okulların yerine yeni binalar hızla yükseliyor. Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesi  Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde bulunan ve depremde ağır hasar alan Gaziosman Paşa Ortaokulu ile Seyyid Battal Gazi İlkokulu'nun eski yerlerine 16'şar derslikli iki adet okulun yapımı başlatıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen bu önemli projede, depremin etkileri hızla gideriliyor. Yeni okulların tamamlanmasıyla birlikte öğrencilerin daha güvenli ve modern bir eğitim ortamına kavuşması hedefleniyor.

Proje hakkında bilgi veren yetkililer, inşaatın planlanandan önce başlatıldığını ve titizlikle sürdürüldüğünü belirtiyor. Yeni okulların tamamlanmasıyla birlikte, bölgedeki eğitim kalitesinin artması ve öğrencilerin daha sağlıklı koşullarda eğitim almalarının sağlanması bekleniyor.

Yapımına başlanan okulların tamamlanmasıyla birlikte, bölgedeki eğitim altyapısının güçlendirilmesi ve depreme dayanıklı modern binaların hizmete girmesiyle Kahramanmaraşlı öğrenciler için yeni bir dönem başlayacak.

Haber: Bilal EVRAN




Bu haber 1373 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI