Bugun...



KAHRAMANMARAŞ’TA HAYRULLAH MAHALLESİ’NDE YIKIM ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Kahramanmaraş’ta Hayrullah Mahallesi'nde yer alan yapıların, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kanunu uyarınca yıkılacağı duyuruldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 24-05-2024 03:25:39 Tarih: 24-05-2024 01:04

KAHRAMANMARAŞ’TA HAYRULLAH MAHALLESİ’NDE YIKIM ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

KAHRAMANMARAŞ’TA HAYRULLAH MAHALLESİ’NDE YIKIM ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

6 Şubat depremlerinin ardından şehrin yeniden inşası kapsamında önemli adımlar atılmaya devam ediyor. Kahramanmaraş’ta Hayrullah Mahallesi'nde yer alan yapıların, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kanunu uyarınca yıkılacağı duyuruldu.

 

Hayrullah Mahallesi Tabakhane Caddesi ve Azerbaycan Bulvarı'nda bulunan 254 ada ve 4 parseldeki yapılar, rezerv alan ilan edilen bölgeler içerisinde yer alıyor. Bu yapıların tahliye edilmesi ve yıkım çalışmalarının başlaması için 23 Mayıs Perşembe gününden itibaren 25 gün içinde tamamlanması gerekmektedir.

 

Resmi tebligatla birlikte, ilgili yapıların insan ve eşyadan arındırılması için ilan yoluyla duyuru yapıldı. Tahliye işlemlerinin belirtilen süre zarfında gerçekleştirilmemesi durumunda, 6306 sayılı Kanun’un 6/A maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca gerekli işlemler yapılacak. Bu kapsamda, kapıların açılması veya açtırılması da dahil olmak üzere “tahliye ve yıkım” işlemleri, gerektiğinde kolluk kuvvetlerinin yardımıyla Kentsel Dönüşüm Başkanlığınca yürütülecek.

 

6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan Kahramanmaraş, bu felaketin yaralarını sarmak ve şehirde güvenli yaşam alanları oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Depremde büyük hasar gören bölgelerde, risk altındaki yapılar belirlenerek yıkım ve yeniden inşa süreçleri hızlandırıldı. Bu süreçte, şehrin çeşitli bölgeleri rezerv alan olarak ilan edilerek planlı bir dönüşüm hedefleniyor.

 

Tebligat yayımlandıktan sonra, belirlenen süre içinde yapıların tahliye edilmesi bekleniyor. Tahliye işlemleri sırasında herhangi bir zorluk yaşanması durumunda, yetkililer kapalı  , kapıları açmak veya açtırmak dahil her türlü işlem, gerektiğinde kolluk kuvvetlerinin de yardımıyla Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yürütülecek.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI