Bugun...



KİPAŞ HOLDİNG AR-GE MÜHENDİSİ SENA ARIKAN:

Kipaş Holding Tekstil Ar-Ge Merkezi'nde görev yapan 26 yaşındaki Ar-Ge Mühendisi Sena Arıkan, kadın mühendis olarak çalışma hayatındaki deneyimlerini ve projelerini paylaştı.

facebook-paylas
Güncelleme: 06-06-2024 00:10:54 Tarih: 05-06-2024 22:08

KİPAŞ HOLDİNG AR-GE MÜHENDİSİ SENA ARIKAN:

KİPAŞ HOLDİNG AR-GE MÜHENDİSİ SENA ARIKAN: "BİR KADIN MÜHENDİS OLARAK ÇALIŞMAK BENİ OLDUKÇA MOTİVE EDİYOR”

 

Kipaş Holding Tekstil Ar-Ge Merkezi'nde görev yapan 26 yaşındaki Ar-Ge Mühendisi Sena Arıkan, kadın mühendis olarak çalışma hayatındaki deneyimlerini ve projelerini paylaştı. Arıkan, Atatürk Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan hemen sonra Kipaş'ta çalışmaya başlamış. İşte Sena Arıkan'ın kariyer yolculuğu ve önerileri:

 

 

KARİYER YOLCULUĞU VE GÖREV TANIMI

 

"Merhaba, ben Sena Arıkan. 26 yaşındayım ve Atatürk Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldum. Genellikle güler yüzlü ve enerjik bir karaktere sahibim. Ayrıca çevreye karşı duyarlı biriyim. Üniversiteden mezun olduktan hemen sonra çalışma hayatına başladım. Kipaş Holding'in Ar-Ge departmanındaki pozisyon için başarılı bir mülakat süreci geçirdim ve beş aydır çalışıyorum. Ar-Ge departmanına bağlı iplik proje ve inovasyon uzmanı olarak görev alıyorum."

 

 

KADIN MÜHENDİS OLMANIN ANLAMI VE GURURU

 

"Bir kadın mühendis olarak çalışmak beni oldukça motive ediyor. Kadınların endüstriyel alanda başarılı olduğunu görmek ve bu başarıya katkıda bulunmak beni gururlandırıyor. Bu görevimde kendimi sürekli geliştirebileceğim, yenilikçi projelerde yer alma fırsatı bulduğum için şanslı hissediyorum."

 

 

TAVSİYELER VE ŞİRKET KÜLTÜRÜ

 

"Beş aydır görev alan yeni bir mühendis olarak, meslektaşlarıma ve yeni işe başlayacak olan kişilere tavsiyelerim şunlardır: Sürekli öğrenmeye ve kendilerini geliştirmeye açık olsunlar. Şirketin sunduğu imkanlardan faydalanarak inovatif projelerde yer almaktan çekinmesinler. Takım çalışması ve etkili iletişim, iş hayatının olmazsa olmazlarıdır diye düşünüyorum. Şirket kültürünün sürekli iyileştirme ve yenilikçilik odaklı olması, birçok yeni beceri ve yetenek kazanmama olanak sağladı. Projeler ve öneriler sayesinde takım çalışması, liderlik ve etkili iletişim konularında her geçen gün kendimi geliştirmeme katkı sağladı."

 

 

"Hayat notum ise bugün dünden daha ilerideyim diyebilmektir."

 

Sena Arıkan'ın paylaştığı bu değerli deneyimler ve tavsiyeler, Kipaş Holding bünyesinde kadın mühendis olmanın getirdiği gurur ve motivasyonu ortaya koyuyor. Bu hikaye, kadın mühendislerin endüstriyel alanda nasıl başarılı olduklarını ve bu başarıya nasıl katkıda bulunduklarını gösteriyor.

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI