Bugun...



MİLLETVEKİLİ KİRİŞÇİ’DEN YATIRIMLARLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Kahramanmaraş, 6 Şubat depremlerinin ardından yeniden inşa sürecine hızla devam ediyor. Depremin merkez üssü olan şehirde, 15 aylık süreçte birçok yeni yatırım ve proje hayata geçirildi. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, şehrin gelişmesi için yapılan ve devam eden projeler hakkında önemli bilgiler paylaştı.

facebook-paylas
Güncelleme: 24-05-2024 19:36:58 Tarih: 24-05-2024 19:29

MİLLETVEKİLİ KİRİŞÇİ’DEN YATIRIMLARLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

MİLLETVEKİLİ KİRİŞÇİ’DEN YATIRIMLARLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Kahramanmaraş, 6 Şubat depremlerinin ardından yeniden inşa sürecine hızla devam ediyor. Depremin merkez üssü olan şehirde, 15 aylık süreçte birçok yeni yatırım ve proje hayata geçirildi. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, şehrin gelişmesi için yapılan ve devam eden projeler hakkında önemli bilgiler paylaştı.

 

Bu kapsamda, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı öncülüğünde Şairler Tepesi’nde basın toplantısı düzenlendi.

 

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Şairler Tepesi’nden gerçekleştirilen  toplantıya  AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Prof. Dr. Vahit Kirişci, Mehmet Şahin, Ömer Oruç Bilal Debgici, Mevlüt Kurt, Tuba Köksal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, İl Başkanı Cüneyt Doğan, İl Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz, İl Gençlik Kolları Başkanı Feyzullah Eren Aşçı ve çok sayıda gazeteci katılım sağladı.

 

Toplantıda, Prof. Dr. Vahit Kirişci, projelere ilişkin önemli bilgiler aktardı.

 

2024’TE BİRÇOK PROJE TAMAMLANACAK

 

Tarım, orman ve DSİ alanlarına yönelik çalışmaların sürdüğünü söyleyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci yaptığı konuşmada şu sözleri kaydetti

 

 “Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü hizmet evleri ve ilçelerin işletme müdürlüğü binaları yapılıyor. DSİ yatırımları olarak, Kahramanmaraş 20. Bölge DSİ Türkiye’de en fazla yatırım yapan bölge müdürlüğü ve Kahramanmaraş, şehir olarak da DSİ’den en çok yatırım alan il. Toplam 78 tesisimiz var, bunun parasal karşılığı 51 milyar TL. Adatepe sulaması maliyeti 5 milyar TL olan proje bu yıl inşallah hizmete alınacak. Projeyle birlikte 70 bin 300 dekar tarım arazisi sulanacak. Kılavuzlu sulaması projenin 2’nci kısmı. 4,2 milyar TL’lik projeyle 180 bin dekar tarım arazisi sulanacak. Geben Barajı, 19 milyon metreküplük su kapasitesi olan 550 milyon TL tutarında bir proje ve 30 bin 100 dekar tarım arazisi sulanacak. Bu projeler gibi birçok projemiz var. İnşallah tamamı 2024’te hizmete girecek. Kahramanmaraş içme sularıyla ilgili belirli zamanlarda sıkıntılar yaşadı fakat gelinen süreçte projelerle beraber hiçbir sorun kalmayacak. İçme suyu kuyuları bağlantı hatları çalışması 213 milyon TL’lik bir yatırım. Göksun Büyükkızılcık Güller Göleti 130 milyon TL’lik yatırım, Andırın Hapisağızı Göleti 132 milyon TL’lik yatırım. Bunlarda 2024 te hizmete alınacak. DSİ Bölge Müdürlüğü hizmet binası ise 890 milyon TL değerinde bir proje. Hepsini şehrimize kazandıracağız.

 

HAVAALANI VE HIZLI TREN PROJELERİ

 

Kahramanmaraş Havalimanı’ndaki iniş cihazları sürekli gündeme gelen bir konu ve çok teknik bir konu. Artık sona gelinmiş durumda, inşallah Haziran ayında cihaz bağlanmış ve Temmuz ayında da kullanıma geçmiş olacak. 450 gün beklememiz gereken bir projeydi. Bakanlığımızla görüştük mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini dile getirdik. Sağ olsunlar destek verdiler. Bizim daha büyük düşünmemiz ve bölgesel bir havalimanını Kahramanmaraş’a kazandırmamız gerekiyor. Çünkü Kahramanmaraş büyüyen gelişen ve daha fazlasını hak eden bir şehir.

 

Hızlı tren projesi ile ilgili 49 kilometrelik bağlantının projesi bitme aşamasına geldi. İnşallah ilerleyen günlerde yapımıyla ilgili ihale süreci gerçekleştirilmiş olacak.

 

ORTA HASARLI YAPILARIN KONUSU BİRAZ GECİKTİ FAKAT KAMUDAN KAYNAKLI BİR GECİKME DEĞİL

 

Orta hasarlı yapıların hiçbir zaman takibini bırakmadık. Sürekli bakanlığımızla görüşmeler halindeydik. Gerekli değerlendirmeleri geçtiğimiz hafta içerisinde yaptık. İnşallah bayramdan sonra bu konuyla ilgili bir raporu, bakanımıza ileteceğiz. Bu konuyu göz ardı etmeyelim. Bu konu biraz gecikti evet fakat kamudan kaynaklı bir gecikme değil. Titizlikle yürütülmesi gereken, şehrin geleceğini belirleyen bir çalışma.

 

 

SAĞLIK VE EĞİTİM YATIRIMLARI

 

400 yataklı Acil Durum Hastanesi, Eylül 2024'te hizmet vermeye başlayacak. Şehir Hastanemiz, en az bin yatak kapasitesine sahip olacak ve ihale aşamasına gelmiş bulunuyor. Afşin Devlet Hastanesi, 150 yataklı olup geçtiğimiz yıl ek izolatör ihtiyacı doğduğu için bir değişiklik yapılmıştır. Temel atma töreni Haziran ayında yapılacak ve 2026 yılının Şubat ayında hizmete girmesi öngörülmektedir. Türkoğlu, Nurhak ve diğer bölgelerdeki acil durum hastaneleri, Temmuz 2024'te tamamlanmış ve hizmete girmiş olacak. Ayrıca, 1. basamak hastanelerimiz de var. Dulkadiroğlu, Elbistan, Yörükselim ve Erkenez'de dört aile sağlığı merkezi (ASM) bulunmaktadır. Bu merkezlerden ikisi Haziran ayında, Yörükselim'deki Ağustos'ta ve Erkenez'deki ise Aralık ayında hizmete girecektir.

 

 

78 ORTA HASARLI BİNA 2023 VE 2024 YILLARINDA HİZMETE ALINACAKTIR

 

Eğitimle ilgili olarak, Kahramanmaraş'ta deprem sonrası başka illere giden 60 bin üzerinde öğrencinin büyük bir kısmı geri dönmüştür. Yıkılacak, acil yıkılacak ve ağır hasarlı okulların yanı sıra 78 orta hasarlı bina bulunmaktadır. Bu binaların güçlendirme çalışmaları hızla devam etmektedir ve 2023 ve 2024 yıllarında hizmete alınacaktır. 300 YATAKLI BİR ÖĞRETMEN EVİ ŞEHRE KAZANDIRACAĞIZ Milli Eğitim ile ilgili yatırımlarımız arasında bir öğretmen evi bulunmaktadır. 300 yataklı bir öğretmen evi şehre kazandıracağız. Polis evi de şehre kazandırılacaktır. Emniyet Müdürlüğü arkasında ki binada çalışmalar devam ederken, Hâkim evinin Adliye yerleşkesinde inşa edilecektir. DSİ'nin misafirhanesi ve ormanın misafirhaneleri de şehrin konaklama ihtiyacını karşılayacaktır.

 

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ YATIRIMLARI

 

 Bilim, sanayi ve teknoloji alanında, Cumhurbaşkanımızın Kahramanmaraş ziyaretinde önemli açıklamalar yapılmıştır. TUSAŞ'ın Türkoğlu'ndaki yatırımı 5 bin metrekarede hayat bulmuştur. Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi'nin tematik üniversite haline dönüşmesi ve TÜBİTAK Bilim Merkezi projeleri devam etmektedir. Çelik tencere ve mutfak eşyaları üretimi, gıda sanayinde Bilim, sanayi ve teknoloji alanında, organize sanayi bölgelerimiz (OSB) ve küçük sanayi sitelerimizde hızlı ilerlemeler kaydedilmektedir. Bu çalışmalar, merkezdeki bölgelerle sınırlı kalmayıp periferideki ilçelerde de devam etmektedir. Bakanlığımızın uhdesinde olan bu çalışmaların çoğu, yıl sonuna kadar tamamlanacaktır. Kuyumcu Kent projesi ihale aşamasına gelmiş olup, bu ihale yakın bir tarihte gerçekleştirilecektir.

 

KAMU HİZMETLERİ VE KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR

 

Vatandaşlarımızın kalıcı konutlarını, köy evlerini ve sanayi sitelerini inşa etmenin yanı sıra kamu hizmetleri için önemli olan binaların yapımına da büyük bir çaba sarf ediyoruz. Bu binalar arasında kentimizin valilik binası, Devlet Su İşleri 20. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge ve İşletme Müdürlükleri, Tarım Orman İl Müdürlüğü binası yer almaktadır. Adliye yerleşkesi içinde adalet sarayı, kamu konutları, ceza tevfik evleri, eğitim merkezi ve hakim evi gibi birimler bulunacaktır. KYK kurumunun yurtları ve gençlik spor yapıları da projeler arasındadır. Öğretmen evi ve polis evi çalışmaları da devam etmektedir.

 

 

 Kültürel ve tarihi alanlarda çalışmalar sürmektedir. Germencik, Maraş Kalesi, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi, Kapalı Çarşı, Saraçhane Camii, Taşhan Ulu Cami gibi tarihi varlıkların restorasyonu hızla devam etmektedir.

 

HAZİNE VE MALİYE TEDBİRLERİ

 

Hazine ve Maliye ile ilgili olarak, Kahramanmaraş'taki siyasi irade, önerilerini ilgili makamlara iletmiş ve olumlu karşılık bulmuştur. 11 il yerine 4 il ve 2 ilçe ile sınırlandırma yapılmıştır. Mücbir sebep uygulaması, ek motorlu taşıtlar vergisi istisnası ve borçların yapılandırılması gibi hususlar da bu kapsamda yer almaktadır. Teşvik ile ilgili önemli adımlar atılmış ve birçok müteşebbis bu teşvik belgelerine müracaat etmiştir.

 

 İŞLETME KREDİLERİ

 

Ticaretle ilgili olarak, 1 Ocak itibarıyla ihracat rakamları sadece menşee göre değerlendirilmektedir. Kahramanmaraş'ta üretilen çelik tencere veya dondurma gibi ürünlerin ihracat kayıtları artık doğru bir şekilde yapılmaktadır. İşletme kredilerinde üst limitlerin 750 bin TL'ye kadar yükseltilmesi gibi adımlar atılmıştır. Milli Savunma Bakanlığı'nın Gazi ve Aksu kışlalarının Büyükşehir Belediyemize devri ve bu alanlardaki çalışmalar da önemlidir.

 

HER DAİM ÜRETİCİMİZİN YANINDAYIZ

 

Şehrimiz aynı zamanda bir tarım şehri olup, tarımla ilgili önemli yatırımlar yapılmaktadır. Tarım Orman İl Müdürlüğümüz ve diğer birimlerimiz tarafından verilen destekler ve üreticimizin yanında olduğumuzu gösteren uygulamalar devam etmektedir.”







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI