Bugun...



TEKNOLOJİ VE İNOVASYON KONUŞULDU

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen ‘Kahramanmaraş Deneyap Türkiye Veda Programı’ büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 08-07-2024 09:17:26 Tarih: 07-07-2024 23:42

TEKNOLOJİ VE İNOVASYON KONUŞULDU

TEKNOLOJİ VE İNOVASYON KONUŞULDU

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen ‘Kahramanmaraş Deneyap Türkiye Veda Programı’ büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

 Program, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenirken, etkinliğe Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Emre Cebeci, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Hikmet Gümüşer, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Harun Çiçekçi, Mehmet Fatih Dertli, Barbaros Sezal, T3 Vakfı İl Temsilcisi Muhammed Mahfuz Erkan, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 

PROGRAMIN ÖZEL KONUĞU: ELVAN KUZUCU HIDIR

 

Etkinliğin özel konuğu, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır oldu. Hıdır, Türkiye’nin teknolojik gelişiminde gençlerin rolünün önemine dikkat çekti. Bu tür programların, gençlerin potansiyellerini ortaya çıkarmada kritik bir rol oynadığını belirtti.

 

 

ÖĞRENCİLERE  ÖDÜL VE SERTİFİKALARI VERİLDİ

 

 

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Hikmet Gümüşer de konuşmasında, odalarının gençlere yönelik destekleyici faaliyetlerine dikkat çekti. Gümüşer, bu tür işbirliklerinin geleceğin teknolojik liderlerini yetiştirmede büyük katkı sağladığını vurguladı.

 

Konuşmaların ardından, dereceye giren öğrencilere ödül ve sertifikaları kent protokolü tarafından takdim edildi.

 

ŞAİRLER TEPESİ’NDE TEKNOLOJİ VE İNOVASYON KAHVALTISI

 

Program öncesinde, Şairler Tepesi’nde ‘Teknoloji ve İnovasyon Kahvaltısı’ düzenlendi. Bu kahvaltıda, teknolojik gelişmeler ve inovasyonun Türkiye’nin geleceğindeki önemi üzerinde duruldu. Katılımcılar, teknolojinin ve inovasyonun ülkenin kalkınmasındaki rolünü tartıştılar.

DENEYAP PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

 

Kahramanmaraş’ta Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın işbirliğiyle hayata geçirilen ve 3 yıl süren Deneyap Projesi, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ev sahipliğinde görkemli bir veda programıyla sona erdi. Proje kapsamında eğitim gören 94 öğrenci, başarıyla tamamladıkları eğitim sürecinin ardından sertifikalarını aldılar.

 

GELECEĞİN TEKNOLOJİ LİDERLERİ

 

Üç yıl süren proje boyunca öğrenciler, havacılık ve uzay teknolojileri, robotik kodlama, yazılım, siber güvenlik, elektronik ve tasarım gibi çeşitli alanlarda bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı buldular. Bu proje, Türkiye genelinde gençlerin teknoloji ve inovasyon alanında eğitim almalarını, yeteneklerini geliştirmelerini ve geleceğin teknoloji liderleri olmalarını hedefliyor.

GELECEK İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI

 

Etkinlik boyunca, gençlerin teknolojik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla yapılan çalışmalar ve projeler üzerinde duruldu. Bu tür programların, gençlerin potansiyellerini ortaya çıkarmak ve Türkiye’nin teknolojik alanda daha ileriye gitmesine katkı sağlamak adına ne kadar önemli olduğu vurgulandı.

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI