Bugun...


BEKİR DOĞAN

facebook-paylas
TEŞEKKÜR EDEBİLİR MIYIZ!
Tarih: 26-05-2024 09:20:00 Güncelleme: 26-05-2024 09:20:00


Teşekkür Edebilir miyiz ?
Mehmet Bağrıaçık tek kişilik teklifi ! Tek imza ve kazanılan bir servet ! Kazanan Kahramanmaraş oldu.. 7 Şubat 1990 


100 Milyon Dolarlık İmza !


Mehmet Bağrıaçık bir imza ile hem kara lekeyi temizledi hem de Şehrimize bugün 100 Milyon dolar para kazandırdı.. üstelik 34 yıl önce..!
"Marifet iltifata tabidir" Atasözü meşhurdur..
Muharrem Erantepli Hocam bize bu yazılı belgeleri göndereli bir ayı geçti.. Ahaaaa bugün yazarım , ahaaaa yarın yazarım derken günler su gibi aktı gitti, bir teşekkür bile edemedik..
Ne olur bir teşekkür etsek ! Akşam dostlarla bir araya geldik, sohbet güzel  Muharrem Erantepli "Marifet iltifata tabidir" sözünü söyleyince utandım..
Sevgili okurlarım : Merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat'taki Asrın felaketinde şehrimiz çok büyük zarar verdi.. . Şehrin üçde biri yok oldu..
Kadim şehrimizin yeniden ayağa kaldırılması için yoğun gayret sarf ediliyor. Devletimiz il merkezi ilçelerimizde köylerimizde kalıcı konutları hızla yapıyor 105 Milyar dolarlık deprem zararını silmeye çalışıyor Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan teşekkür ederiz.
Kuşkusuz bu hizmetler bir gayretler içerisinde en önemlisi:
Eylül ayında Azerbaycan ile imzalanan protokol idi. İkinci anlamı ise 12 Eylül Derbisinin izinin silinmesi ki 34 yıl önce atılan imza ile..
"İki devlet, bir millet"  düsturunca, Azerbaycan'lı kardeşlerimiz felaketten sonra sıkıntılarımızı paylaşmak için yardım yapmak için koştular..
Asrın felaketine maruz kalan 11 vilayet içerisinde AZERBAYCAN BULVARI'nın olduğu tek yer  Kahramanmaraş'ımızı da ve onlarda bizi tercih ederler. Azerbaycan Mahallesi kuruyorlar..
Kıbrıs Meydanından, İstasyon köprüsü üstündeki kavşağa kadar olan bulvarın adı: "AZERBAYCAN BULVARI"dır. Bugün buna mahalle eklendi..
Bugün yapılan eski adı ile Hayrullah Mahallesinin yeri de artık Azerbaycan mahallesi oldu ve 10’larca vinç 8 ayda 10 bin konutu bitirmek için çalışıyor..
Kahramanmaraş'ımızın  en gözde bulvarına isim ne zaman, kimlerin önergesi ile verildi ve kabul edildiğini araştırdığımda, ulaşılan  belgede  Kahramanmaraş sevdalısı Mehmet  Bağrıaçık 'ın 7 Şubat 1990 tarihinde Kahramanmaraş  Belediye Meclis Başkanlığına verdiği teklife ulaşıldı ve bugün bu belgeler elde ve sosyal medya da İnternet ortamında yayınlandı.
34 yıl önce bu teklifi vererek şehrimize 100 milyon dolarlık bir yardımın gelmesine vesile olanlara ve kardeş ülke Azerbaycan 'a şükranlarımı sunuyorum.
12 Eylül 1980 darbesinin verdiği 12 Eylül Bulvarı isminin değişmesi için yiğit yürekli Mehmet Bağrıaçık , korkaklar şöyle dursun diyerek tak başına verdiği teklif ve tek imza ! İle Azerbaycan Bulvarı ismi 34 yıl önce 12 Eylül Bulvarı silinerek Azerbaycan bulvarı olmuştu..
Biz o zaman da gazeteci idik.. Bu sebeple seçimlerden önce hep yazdım: İthal vekil İstemiyoruz, Çocuklardan Belediye Meclis üyesi istemiyoruz diye ama bizi anlayan olmadı.. Mehmet Bağrıacık bu imzası ortaya çıkınca bizim bir kere daha ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı.
Belediye Meclis üyelerinin tamamı Mehmet Bağrıaçık gibi cesur olmalı, yiğit olmalı adam gibi adam olmalı !..
Selam olsun Mehmet Bağrıaçık , selam olsun o gün bu teklife evet oyu verenlere selam olsun, Azerbaycanlı kardeşlerimize..
5 yıl sonraya yaşar mıyız ? Ölür müyüz ? Allah bilir.. sözüm gençlere : Belediye Meclis üyelerini saçlarına ak düşmüş , hayatın acı tecrübesini yaşayan kişilerden seçin, çocuklara oy vermeyin, baba insanları meclis üyesi seçin ki onları bir teklifi 34-50 yıl sonra bu şehre hizmet olarak gelsin!...
Teşekkür ederim Mehmet Bağrıaçık ağabeyime..
Saygılar sunuyorum Mehmet Bağrıaçık ağabeyime.. tabi birde bu olayı ortaya çıkaran Sayın Muharrem Erantepli hocama şükranlarımı sunuyorum..
iyi günler



Bu yazı 1968 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI