Bugun...


BEKİR DOĞAN

facebook-paylas
DEPREM FIRSATLARI!
Tarih: 27-05-2024 09:01:00 Güncelleme: 27-05-2024 09:01:00


DEPREM FIRSATLARI!

 

6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından geçen günlerde, depremi fırsata dönüştüremediğimizi gözlemliyorum. Dün, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Uğurlu ile Kahramanmaraş üzerine bir sohbetimiz oldu. Genç kardeşlerimiz bilmeyebilirler ancak Mehmet Fatih Uğurlu, Kahramanmaraşlı olarak devletin çeşitli kademelerinde görev yaptıktan sonra emekli olmuş ve siyasete atılmış bir isimdir. ANAP döneminde de siyasete girmiş ve çıkmış bir isimdi ancak bugün Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

 

Konumuz Kahramanmaraş ve 6 Şubat Depremleri'nin bize sunduğu fırsatlar var ve bunları çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Depremin yıktığı yerleri 5 Şubat 2023'te istimlak edeceğimi, meydanlar yapacağımı söylesek, depremin 105 Milyar Dolarlık zararı için sadece Kahramanmaraş'a istimlak parası verilmesi gerekirdi. Ancak aslında, bu fırsatı 6 Şubat depremleri ücretsiz bir şekilde çözdü. Dolayısıyla, Kahramanmaraş'ı yeniden imar ederek geniş caddeler ve bulvarlar yapmalı, otoparklar inşa ederek trafik sorununu çözmeliyiz.

 

Kümmet, Divanlı, Tekke, Sarayaltı gibi bölgelere özel projeler yaparak Kahramanmaraş'ı tarihi kimliğine kavuşturmalıyız. Ancak bugün, hesaplama hataları nedeniyle yapılan dükkanlar 1.5 metre toprağın altında kalmış durumda. Buna dur diyen de yok. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer başkanlığında, milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları başkanları ve gazeteciler bir araya gelmeli ve şehrimizin yeni imarı için çözümler üretmelidirler. Zira, yarın çok geç olabilir.

 

Bizden söylemesi.

 

İyi günler.



Bu yazı 1981 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI