Bugun...


BEKİR DOĞAN

facebook-paylas
İSTİKLALSPOR 2. LİGE ÇIKTI, ÇOK SEVİNDİK! AMA MUTLU DEĞİLİZ!
Tarih: 27-05-2025 09:13:00 Güncelleme: 27-05-2025 09:13:00


İSTİKLALSPOR 2. LİGE ÇIKTI, ÇOK SEVİNDİK! AMA MUTLU DEĞİLİZ!

 

Bugün yapıcı eleştiri yapacağız ki, 2. Lige göre bir takım kurulsun, göremediklerini görsünler diyeceğim. Yarın makineli tüfekle ateş edeceğim, ama bugün teşekkürleri yazacağım.

 

Kahramanmaraş merkezden yaklaşık 10 bin taraftar Alanya, Serik, Antalya’da yaşayan Kahramanmaraşlılarla birlikte Antalya Stadyumu'nu adeta Kahramanmaraş Arenaya çevirdiler.

Öncelikli teşekkürlerimiz, Kahramanmaraş İstiklalspor’a sahip çıkan taraftarlara. Cumartesi akşamı yola çık, uykusuz şekilde maçı izle, aynı gece Kahramanmaraş’a geri dön... Büyük fedakârlık! Canıgönülden teşekkür ediyoruz!

 

Alanya Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanı Orhan Maraşlıoğlu, otobüs tutarak Alanya’daki hemşehrilerimizi Antalya’ya getirdi. Teşe…

[21:30, 26.05.2025] Bekir Doğan: İstiklal Spor ve İkinci Lig!

Dün yazdım: İstiklalspor 2. Lig'e çıktı, çok sevindik ama biz mutlu değiliz...

Kahramanmaraş Valimiz Mükerrem Ünlüer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fırat Görgel, milletvekillerimiz, sivil toplum kuruluşu başkanlarımız, iş insanlarımız bu takıma destek verdi. Halkın desteği ise Antalya’da açıkça ortaya çıktı. Bu konuda hiçbir itirazımız yok. Kahraman halkımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Ancak 2024-2025 sezonu için şunu belirtmeliyim: Kimsenin iştahı kaçmasın diye şimdiye kadar gördüklerimizi yuttuk, dilimizi tuttuk ama artık susmak fayda etmiyor. Üç-beş futbolcu dışında yapılan transferlerin tamamı fiyaskoydu.

Sezon başından beri izlediğimiz hiçbir maç bizi mutlu etmedi. Kargayı boyayıp bize bülbül diye sundular Başkanım. Final maçında üç-beş kişinin Galip krizine girmemesi bile ayrı bir kazanç oldu.

Bu kadar bütçesi olan bir takımın, ligin bitimine dört hafta kala şampiyonluğunu ilan etmesi gerekirdi. Bugün biz 2025-2026 sezonunun kombine biletlerini satışa çıkarmış olmalıydık. Birçok futbolcuyla söz kesmiş olmamız gerekirdi. Ama geldiğimiz nokta ortada!

Kahramanmaraş İstiklal Spor’un Kulüp Başkanı Sayın Gaffar Akarca'nın kılavuzları yanlış. Yanlış ata oynuyor. Bu şekilde devam edersek, ikinci lige çıktığımız gibi tekrar düşmemiz an meselesi olur. Bunu da iyi bilsin!

Bana göre gerçek şampiyon Kahramanmaraşspor’dur! 1967 ruhuyla, zeytin ekmek yiyerek, ne maaşı ne beslenmesi olan bir takım, 3. Lig grubunu orta sıralarda bitiriyor. Para sıkıntısı olmayan takım ise düştüğü hallere bakın!

Geçmişi tartışmanın bir faydası olmaz, evet. "Eleştirmek kolay," diyeceksiniz belki ama ben gazeteci kimliğimin yanında, Kahramanmaraşspor’un terfi liginde, 2. ve 1. Lig'de kulüp yöneticiliği ve basın sözcülüğü yapmış biri olarak yazıyorum.

O zamanlar havaalanı yoktu, uçak seferi yoktu. Belli  otel dışında konaklama imkânı yoktu. Yemek yiyecek düzgün bir lokanta bile yoktu. Toprak sahada idman yapıyorduk. Bizi basın, kulüpler ve hakemler yenildik ligden bir düştük..

Bugün Kahramanmaraş’ın uluslararası bir havaalanı var. İyi-kötü çim sahamız var. Ramada gibi bir otelimiz var, inşallah yenileri de yapılır. Yatırımlar için iş insanlarından destek bekliyoruz. Eskiden çırçırcılardan yardım alınıyordu, bugün tekstil sanayimiz var – sıkıntıları olsa da!

Ciddi bir taraftar kitlemiz var. Sporu seven milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, valimiz ve sanayicilerimiz var. ama kulüp olarak bir basın danışmanın yok başkanım !...

Ben bilmem... Bu futbolcuları sana kim getirdiyse, menajerlik yapan kimse onlardan uzak dur. Geçmiş tecrübelerden ders al ve ikinci ligde bizim yüzümüzü güldürecek bir takım kurun. Bizi mutlu edecek bir takım istiyoruz..

Ayvalık Belediye Spor karşısında iyi oynadığımızdan değil, onlar oynadı biz gol attık – bu şekilde 2. Lig’e çıktık. Ama bu her zaman böyle gitmez.

Akıl akıldan üstündür. İstişare et, 10 defa sor, 1 defa transfer yap! “Ben bilirim, ben bilirim, güzel sevmesini ben bilirim,” diyorsan, yolun açık olsun Sayın Başkan!

    2. Lig zordur. 1. Lig daha zordur. Süper Lig'e çıkarsan orada kalmak adeta bir rüyadır. Biz bunu yaşayarak öğrendik.

Gazetecilik mesleğinde 45 yılı geride bıraktım. Öyle çok olay gördüm, yaşadım ki yazsam ciltler dolusu kitap olur!

Kahramanmaraş’a 17.250 kişilik mi, yoksa 27 bin kişilik mi stadyum yapılır, bunu zaman gösterir. Ama böyle bir stadın inşaat süresinin 5 yıl olduğunu bilmek gerekir. Bu işler öyle unutulacak türden değil. Şimdi elimizdekilerle nasıl başarılı oluruz, bunu birlikte hesaplayalım.

Sana eleştiri yazanlara küsme, teşekkür et.

Hakaret olmadığı sürece eleştiri çok değerlidir. Ufuk açar, vizyon kazandırır. Seni eleştirenlere teşekkür et Sayın Gaffar Akarca Başkanım.

Şehrimiz adına yaptığınız hizmet kıymetlidir. Şehrin tanıtımını yapıyorsunuz bu güzel bir gelişme. "Bir elin nesi var, iki elin sesi var." Kulak verirsen başarılı olursun.

Yarın da sana kurşun atmaya devam edeceğim.

Sağlıcakla kal, güzel günlerde mutlu ol. Ama biz, bu oyundan mutlu olamadık!

İyi günler.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YUKARI