|
Tweet |
BAŞKAN ADAYI MİKAİL AKDAĞ: YILLARDIR SUSTUM, AMA BU DEFA SUSMAYACAĞIM
Kahramanmaraş Berberler, Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Odası Başkan Adayı Mikail Akdağ, sosyal medya üzerinden kendisine yönelik yapılan bir iftira ve hakaret içerikli paylaşımlara karşı sert bir tepki gösterdi. Akdağ, Instagram’da yapay zeka ürünüyle hazırlanmış ses kaydının yayımlandığını belirterek, "Bize yapılan komplonun adli süreci başlamış olup, siber suçlara intikal etmiştir" ifadelerini kullandı.
Başkan Adayı Mikail Akdağ, bu olayın ardından Onikişubat İlçe Serintepe Emniyet Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu. Akdağ, "Gerçekten bir an önce açığa kavuşması adına elimizden geleni yapmak için mücadelemizi vereceğiz." diyerek adaletin peşinden gideceklerini vurguladı.
Mikail Akdağ, paylaşımında, kendisine yönelik yapılan ses kaydı ve küfürlü paylaşımların tamamen sahte ve manipüle edilmiş olduğunu belirtti. Instagram’daki "Berber Kuaför Son Dakika Haber" sayfasında yayımlanan bu içeriklerde, Akdağ’ın adını kullanarak esnaf ve dostlarına hakaret içeren sözler sarf edildiği öne sürüldü. Akdağ, yıllardır hizmet verdiği meslektaşlarına karşı böyle bir davranışta bulunmayacağını net bir şekilde ifade etti.
“YILLARDIR SUSTUM, AMA BU DEFA SUSMAYACAĞIM”
Mikail Akdağ, yaptığı açıklamada, daha önce de benzer tehditlerle karşılaştığını ve ses kaydı ile yapılan bel altı paylaşımların, kendisini seçimden çekilmeye zorlamak amacıyla yapıldığını söyledi. "Geçen hafta seçimden çekilmemi istediler, çekilmediğim takdirde bu tür paylaşımlar yapılacağını söylediler" diyerek, yaşadığı zorlukları dile getirdi. Akdağ, yıllardır mesleğine ve esnafına olan saygısının her şeyin önünde olduğunu belirtse de, bu son hareketin camianın onuruna ve gururuna saldırı niteliği taşıdığını ifade etti.
GEÇMİŞTEKİ KUMPASA BENZER BİR DURUM
Başkan adayı Mikail Akdağ, yaşadığı bu sürecin, rahmetli Şaban Uçar’a yapılan kumpasın bir benzeri olduğunu belirtti. Akdağ, "Başarımızdan ötürü bize aynı oyunları oynuyorlar. Ama onurumuzla yolumuzdan asla sapmayacağız." diyerek, bu tür alçakça girişimlere karşı taviz vermeyeceklerinin altını çizdi.
SUÇ DUYURUSU VE ADLİ SÜREÇBAŞLATILDI
Mikail Akdağ, yaşanan bu olay sonrası Onikişubat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulundu. Akdağ, söz konusu paylaşımların, "siber suçlar" kapsamında değerlendirildiğini ve adli sürecin başlatıldığını açıkladı. Başkan adayı, suçluların bir an önce açığa çıkması için mücadele edeceklerinin altını çizdi.
Akdağ, "Bu camia için elimizden gelenin en iyisini yapacağız." Dedi.
