|
Tweet |
BAŞKAN ATLI’DAN KADİR GECESİ MESAJI: "KADİR GECESİ, HAYIRLARLA DOLSUN"
Kahramanmaraş Bakırcılar, Alüminyum Ürün İmalatçıları ve Dökümcüleri Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Selamet Atlı, Kadir Gecesi dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımlayarak, tüm İslam âlemine ve ülkemize hayırlar diledi. Ayrıca, deprem ve sel felaketlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet dileyerek, bu mübarek günlerin acıların sona ermesine vesile olmasını temenni etti.
KADİR GECESİ’NİN MANEVİ HAZZI VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Başkan Selamet Atlı, mesajında Ramazan ayının sonlarına yaklaşıldığı bu günlerde, tüm müminlerin sabır ve ibadetle geçirdiği bu kutsal zaman diliminin Kadir Gecesi ile zirveye ulaştığını belirtti. "11 ayın sultanı" olarak nitelendirilen Ramazan’ın, Kadir Gecesi ile taçlandığını ifade eden Atlı, bu geceyi büyük bir manevi hazzın ve mutluluğun kaynağı olarak gördüklerini vurguladı.
Atlı, mesajında şu ifadeleri kullandı:
"11 ayın sultanı, mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşırken, bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen, dua ve tövbelerin kabul olduğu, tan yeri ağarana kadar bütün meleklerin yeryüzüne indiği mübarek Kadir Gecesi’ne kavuşmuş olmanın manevi hazzını ve mutluluğunu yaşıyoruz."
Kadir Gecesi’nin, Ramazan ayının en yüksek manevi noktasına ulaşıldığı bir an olduğunu belirten Başkan Atlı, bu özel gecede yapılan ibadetlerin, oruçların ve yardımlaşmanın önemine de dikkat çekti. Ramazan ayında toplum olarak bir arada geçirdiğimiz bu manevi iklimin, dayanışma ruhunu güçlendirdiğini ve bayram sevincinin en güzel şekilde yaşandığını ifade etti.
Atlı, bu kutlu zaman diliminin, yalnızca bireylerin manevi gelişimine değil, aynı zamanda toplumun birlik ve beraberliğine de katkı sağladığını söyledi:
"Bu mukaddes günlerin ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Ülke olarak zor günlerden geçtiğimiz, asrın felaketini yaşadığımız, sel felaketlerini gördüğümüz bu sancılı günlerin, bu mübarek günler vesilesiyle son bulmasını ve bir daha böylesi acılar yaşamamamızı yüce Allah’tan niyaz ediyorum."
Başkan Atlı, mesajında, ülkemizde son dönemde yaşanan büyük felaketlere de değindi. Kahramanmaraş başta olmak üzere birçok ilde, deprem ve sel felaketlerinde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andı. Deprem ve sel gibi büyük felaketlerin halkı derinden sarstığını belirten Atlı, bu acıların Kadir Gecesi’nin bereketiyle son bulmasını temenni etti.
“Deprem ve sel felaketlerinde yitirdiğimiz kardeşlerimizi rahmetle anıyorum” diyerek, bu acı günlerin bir an önce sona ermesini diledi.
Başkan Selamet Atlı, Kadir Gecesi’nin tüm insanlık için sağlık, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini temenni etti. İslam dünyası için büyük bir anlam taşıyan bu gecenin, toplumları birleştiren ve daha huzurlu bir dünyaya vesile olan bir zaman dilimi olduğunu vurgulayan Atlı, insanların gönüllerindeki iyilik ve huzuru artırması gerektiğini söyledi.
Atlı, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:
"Kadir Gecesinin getirdiği huzur ikliminin tüm yurdumuzu, aziz milletimizi ve bütün insanlığı kuşatmasını dilerken, sağlığa, huzura, barışa ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. Kadir Gecemiz mübarek olsun."