![]() |
Tweet |
BAŞKAN MEHMET AKPINAR: "SADECE BETONLA DEĞİL, DOĞAYLA UYUMLU ŞEHİRLER İNŞA ETMELİYİZ"
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından yürütülen, TÜBİTAK 1001 destekli “Deprem Sonrası Dirençli Kent-Kır Bütününün Kurgulanması: Kahramanmaraş Örneğinde Peyzaj Planlaması” başlıklı projenin açılış programına katıldı. Başkan Akpınar, programda yaptığı konuşmada, 6 Şubat depremlerinin yalnızca yapı stoğunu değil, aynı zamanda sosyal ve ekolojik dengeleri de sarstığını vurguladı.
"SADECE BETONLA DEĞİL, DOĞAYLA UYUMLU ŞEHİRLER İNŞA ETMELİYİZ"
Konuşmasında depremin yarattığı yıkımın sadece fiziksel değil, toplumsal ve çevresel olduğunu belirten Başkan Mehmet Akpınar, Kahramanmaraş’ın yeniden inşa sürecinde doğayla uyumlu, kırsal ve kentsel bütünlüğü esas alan dirençli şehir planlamalarının önemine dikkat çekti.
“06 Şubat depremleriyle yalnızca binalarımız değil, sosyal hayatımız ve ekolojik dengelerimiz de büyük yara aldı. Bu yüzden yeniden inşa sürecimizi sadece betonla değil, doğayla uyumlu, kırsal ve kentsel bütünlüğü esas alan dirençli bir yapı üzerine kurmak için var gücümüzle çalışıyoruz,” dedi.
AKADEMİK VE KURUMSAL İŞ BİRLİĞİ İLE BİLİMİN IŞIĞINDA GELECEĞE DAYANIKLI YAPILAR OLUŞTURULMALI
TÜBİTAK destekli proje kapsamında, akademik bilgi ve bilimsel yöntemlerle Kahramanmaraş’ta dayanıklı şehir yapılarının oluşturulması hedefleniyor. Bu süreçte Dulkadiroğlu Belediyesi’nin aktif rol üstlendiğini vurgulayan Akpınar, akademik çalışmaları büyük bir memnuniyetle desteklediklerini belirtti.
“Bu proje, bilimin rehberliğinde geleceğimizi sağlam temeller üzerine kurma yolculuğunun önemli bir adımıdır. Kentimizin hem fiziksel hem de sosyal dayanıklılığını artıracak her türlü akademik ve kurumsal iş birliğine açık olduğumuzu özellikle belirtmek isterim,” diyerek destek mesajını yineledi.
YEŞİL ALANLAR, KIRSAL KALKINMA VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÖN PLANDA
Depremin ardından yürütülen yerinde dönüşüm projeleri, yeşil alanların artırılması, çevresel direnç çalışmaları ve tarımsal üretimi destekleyen kırsal kalkınma adımları, Dulkadiroğlu Belediyesi’nin yeniden yapılanma sürecindeki ana stratejileri arasında yer alıyor.
Başkan Akpınar, bu projelerin Kahramanmaraş’ın sadece bugünü için değil, geleceği için de çok önemli olduğunu vurguladı:
“Bu süreçte sadece şehirleri değil, sosyal yapımızı, doğamızı ve tarım alanlarımızı da koruyarak, çok boyutlu bir yeniden inşa süreci yürütüyoruz.”
“PROJEDE EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Kahramanmaraş’ın dirençli bir şehir haline gelmesi için sürdürülen çalışmalarda emeği geçen tüm akademisyen ve paydaşlara teşekkür eden Akpınar, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bilimin rehberliğinde atılan bu adımı çok kıymetli buluyor, projede emeği geçen tüm akademisyen ve kurum temsilcilerine teşekkür ediyorum. Çalışmanın hem şehrimize hem de ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”