Bugun...



BEŞEN, AYRILIR MI GÖNÜL CANDAN, TÜRKİYE AZERBAYCAN’DAN


facebook-paylas
Güncelleme: 20-06-2025 10:30:41 Tarih: 20-06-2025 10:25

BEŞEN, AYRILIR MI GÖNÜL CANDAN, TÜRKİYE AZERBAYCAN’DAN

Mehmet Beşen: “Ayrılır mı gönül candan, Türkiye Azerbaycan’dan?”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Beşen, Azerbaycan Mahallesi Kura Çekimi ve Anahtar Teslim Töreni'nde duygusal ve birleştirici bir mesaj vererek, Türkiye-Azerbaycan kardeşliğini bir kez daha vurguladı.

 

Kahramanmaraş’ta inşa edilen ve Türkiye Yüzyılının simge projelerinden biri olarak kabul edilen Azerbaycan Mahallesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi. Bu anlamlı törende, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Beşen de hazır bulundu. Beşen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hem liderlere duyduğu minnettarlığı dile getirdi hem de Türkiye ile Azerbaycan arasındaki sarsılmaz kardeşlik bağını güçlü ifadelerle kamuoyuna sundu.

 

Mehmet Beşen paylaşımında şu sözlere yer verdi:

 “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sn. İlham Aliyev’in teşrifleri ile Azerbaycan Mahallemizin kura çekimi ve anahtar teslim töreninde zat-ı devletlerinin hemşehrilerimize hitaplarını dinledik. Türkiye Yüzyılının somut bir eseri olan Azerbaycan Mahallesinin, 250 bininci konutun teslim olması nedeniyle ayrı bir heyecan ve çoşkuyu bir arada yaşayıp, Türkiye-Azerbaycan dostluğunun nişanesi olmuştur. Başta zat-ı devletleri olmak üzere, Sn. İlham Aliyev’e, yapımından inşasına kadar emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Şehrimize ve milletimize hayırlı olsun.”

 

Beşen’in mesajı, sadece bir teşekkür değil aynı zamanda iki devletin bir millet anlayışıyla kurduğu kardeşlik bağının bir yansıması oldu. “Ayrılır mı gönül candan, Türkiye Azerbaycan’dan?” diyerek adeta kalplere hitap eden Mehmet Beşen, hem liderlerin tarihi birlikteliğine hem de Kahramanmaraş’ın bu büyük projedeki önemine dikkat çekti.

 

Azerbaycan Mahallesi: Birlik ve Kardeşliğin Somut Göstergesi

 

Deprem sonrası yeniden inşa edilen ve 250 bininci konutun teslim edildiği Azerbaycan Mahallesi, yalnızca bir yerleşim alanı değil aynı zamanda Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşliğin simgesi haline geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev’in birlikte katıldığı tören, uluslararası alanda da büyük yankı uyandırdı. Törene ev sahipliği yapan isimlerden biri olan Mehmet Beşen, projeye olan katkı ve desteğiyle de öne çıktı.

 

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI