Bugun...



CHP İL BAŞKANI ÜNAL ATEŞ: KONTEYNER KENTLER BOŞALTILIYOR, KİRACILAR MAĞDUR EDİLİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, kentteki konteyner kentlerde kalan depremzede vatandaşları ziyaret ederek yaşadıkları sorunları yerinde dinledi.

facebook-paylas
Tarih: 29-04-2025 21:31

CHP İL BAŞKANI ÜNAL ATEŞ: KONTEYNER KENTLER BOŞALTILIYOR, KİRACILAR MAĞDUR EDİLİYOR

CHP İL BAŞKANI ÜNAL ATEŞ: KONTEYNER KENTLER BOŞALTILIYOR, KİRACILAR MAĞDUR EDİLİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, kentteki konteyner kentlerde kalan depremzede vatandaşları ziyaret ederek yaşadıkları sorunları yerinde dinledi. Ziyaret sırasında vatandaşların kaygılarını ve taleplerini dikkatle not alan Başkan Ateş, özellikle barınma krizine dikkat çekti.

 

“KONTEYNER KENTLER BOŞALTILIYOR, KİRACILAR MAĞDUR EDİLİYOR”

 

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Ünal Ateş, konteyner kentlerde kalan çok sayıda vatandaşın mağduriyet yaşadığını belirterek şu ifadelerde bulundu:

 

“Kahramanmaraş'ta konteyner kentlerin boşaltılması süreci kapsamında kaymakamlıklar, vatandaşlara tebligat gönderdi. Tebligatları imzalamayanların konteynerlerine bu bildirimler yapıştırıldı. Özellikle az hasarlı ya da hasarsız binalarda kiracı olarak oturanlar hiçbir hak sahipliğine sahip olmadıkları için büyük sıkıntı yaşıyor. Bu insanlar emekli, dul, yetim veya sadece mağduriyet aylığıyla geçinmeye çalışıyor. Şimdi bu vatandaşlara kiralık ev bulup taşınmaları söyleniyor ama bu ekonomik şartlarda bu mümkün değil.”

 

“EMEKLİLER VE DAR GELİRLİLER İÇİN BARINMA CİDDİ BİR KRİZE DÖNÜŞTÜ”

 

Başkan Ateş, konteyner kentlerde yaşayan yaşlı ve dar gelirli vatandaşların barınma sorununun çözülmeden kentten çıkarılmalarının ciddi sosyal sorunlara yol açabileceğini vurguladı. Ateş, yetkililere çağrıda bulunarak mağduriyetlerin ivedilikle giderilmesi gerektiğini belirtti.

 

“Bugün konteyner kentlerde vatandaşlarımızla bir araya geldik. Yaşlısı, emeklisi, geliri olmayan aileler büyük bir belirsizlik içinde. Bu insanlar depremin yükünü hâlâ omuzlarında taşıyor. Onları çözüm sunmadan konteynerlerden çıkarmak, daha büyük sosyal yaralara sebep olur.”

 

CHP KAHRAMANMARAŞ TEŞKİLATI SORUNUN TAKİPÇİSİ OLACAK

 

CHP İl Başkanlığı olarak konunun takipçisi olacaklarını ifade eden Ünal Ateş, sosyal devlet anlayışı çerçevesinde tüm vatandaşların barınma hakkının güvence altına alınması gerektiğini vurguladı.

 

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI