|
Tweet |
“DENİZİ OLMAYAN ŞEHİRDEN BALIKÇILIK SERÜVENİ” KİTABININ DAĞITIMI DEVAM EDİYOR
Kahramanmaraş’ta balıkçılık alanında önemli çalışmalara imza atan Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Merdan Balık İşletme sahibi İbrahim Sarı’nın büyük katkılarıyla basılan “Denizi Olmayan Şehirden Balıkçılık Serüveni” adlı kitabın dağıtımı tüm hızıyla devam ediyor.
Kahramanmaraş’ta balıkçılığın gelişim sürecini, azmi ve başarı hikâyesini anlatan eser, kısa sürede yoğun ilgi görerek okuyucuların beğenisini kazandı.
“Denizi Olmayan Şehirden Balıkçılık Serüveni” adlı eser, denize kıyısı olmayan Kahramanmaraş’ta balıkçılığın nasıl geliştiğini, sektörün hangi aşamalardan geçtiğini ve bu alandaki girişimcilik ruhunu anlatıyor.
Kitap, hem balıkçılık sektörüne ilgi duyanlara hem de yerel başarı hikâyelerini okumak isteyenlere ilham kaynağı oluyor. Kahramanmaraş’ın üretim gücünü ve girişimci ruhunu yansıtan eser, şehrin ekonomik ve sosyal gelişimine de ışık tutuyor.
Balıkçılar Derneği Başkanı İbrahim Sarı, yalnızca ticari faaliyetleriyle değil, sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekiyor. Kahramanmaraş’ta hayata geçirilen “Askıda Balık” projesiyle ihtiyaç sahiplerine destek olunurken, şehirde balık tüketiminin yaygınlaşmasına da katkı sağlandı.
Toplumsal dayanışmayı ön planda tutan projeleriyle öne çıkan Sarı, sosyal yardım çalışmalarında da aktif rol alıyor.
Kitabın hazırlanması ve basımında gösterdiği emek ile sosyal sorumluluk çalışmaları dolayısıyla İbrahim Sarı’ya, Hayrat Yardım Derneği Kahramanmaraş İl Temsilcisi Muhammed Übeyd Köşker tarafından plaket takdim edildi.
Gerçekleştirilen törende konuşan İbrahim Sarı, desteklerinden dolayı Hayrat Yardım Derneği yetkililerine teşekkür ederek şunları söyledi:
“Denizi olmayan bir şehirde balıkçılığı sevdirmek ve bu alanda kalıcı bir eser bırakmak bizim için büyük bir gurur. Bu kitap, Kahramanmaraş’ın azminin ve üretim gücünün bir göstergesidir. Sosyal sorumluluk çalışmalarımızı da aynı kararlılıkla sürdüreceğiz.”
Kitap kapsamında yapılan ziyaretlerde, eser aynı zamanda Hayrat Yardım Derneği İl Temsilcisi Muhammed Übeyd Köşker’e hediye edildi.
Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği ve Merdan Balık İşletme öncülüğünde hazırlanan “Denizi Olmayan Şehirden Balıkçılık Serüveni” kitabının dağıtımı devam ederken, şehirde balıkçılık kültürünün daha da yaygınlaşması hedefleniyor.
Kahramanmaraş’ta balıkçılık sektörünün gelişimine katkı sunan çalışmaların artarak süreceği belirtiliyor.