Bugun...



BAŞKAN NARLI, SANAYİ ALANINDA 100-150 MİLYAR DOLAR BİR KAYIP SÖZ KONUSU

Kahramanmaraş’ta ‘Deprem Bölgesi Organize Sanayi Bölgeleri İstişare Toplantısı’ büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 19-10-2023 01:16:44 Tarih: 18-10-2023 21:06

BAŞKAN NARLI,   SANAYİ ALANINDA 100-150 MİLYAR DOLAR BİR KAYIP SÖZ KONUSU

BAŞKAN NARLI,   SANAYİ ALANINDA 100-150 MİLYAR DOLAR BİR KAYIP SÖZ KONUSU

 

Kahramanmaraş’ta ‘Deprem Bölgesi Organize Sanayi Bölgeleri İstişare Toplantısı’nde konuşan Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, Büyük bir afet yaşadıklarını, Sanayi alanında 100-150 milyar dolar bir kaybın söz konusu olduğunu söyledi.

 

Kahramanmaraş’ta ‘Deprem Bölgesi Organize Sanayi Bölgeleri İstişare Toplantısı’ büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

 

6 Şubat’ta meydana gelen depremler 11 ilde büyük yıkım ve hasara neden olurken, deprem şehirlerinin, sanayi tesislerinde de büyük hasar meydana geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, hasar alan Organize Sanayi Bölgeleri’nde çalışmalarını sürdürürken, depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta Ticaret ve Sanayi Odası ile Kahramanmaraş Ticaret Borsası tarafından ‘Deprem bölgesi Organize Sanayi Bölgeleri istişare toplantısı’ düzenlendi. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan’ın katıldığı toplantıda, sanayi tesislerinin depreme karşı dirençli hale getirilmesi ve afet sonrası hızlı toparlanma süreçlerinin planlanması konuları ele alındı.

 

EK GÜMRÜK VERGİSİNDEN DOLAYI CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, Büyük bir afet yaşadıklarını, Sanayi alanında 100-150 milyar dolar bir kaybın söz konusu olduğunu söyledi.

Tekstil alanında ki ek gümrük vergisini olumlu bulduğunu fakat bunun da yetersiz olduğunu belirten başkan Narlı, fakat, sanayicimizi  kalkındırmak adına güzel bir proje olduğunu ifade etti.

 

Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, “Öncelikle tekstil alanında Cumhurbaşkanımızın uygun görmüş olduğu tekstil alanında ki ek gümrük vergisinden dolayı teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu konuda çok ilgili davranan Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a da teşekkürlerimi sunuyorum. Tabi ki bu bizler için yeterli mi? Hayır. En azından deprem sonrası sanayicimizi kalkındırmak adına güzel bir proje. Büyük bir afet yaşadık. Sanayi alanında 100-150milyar dolar bir kayıp söz konusu. Bakanlarımız olmasa, onların destekleri olmasa biz bu yükün altından kalkamazdık.”

 

 

EXPO alanında düzenlenen toplantıya, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, Meclis Başkanı Mehmet Hanefi Öksüz, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Genel Başkanı Memiş Kütükçü, İlçe Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda iş dünyası temsilcileri ve yerel yönetimlerin yetkilileri katıldı.

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI